Langkau ke kandungan utama

Steamboat at Perlis..

Assalammualaikum…

Entry hari ni aq nak share story pasal semalam punya aktiviti…Aq dengan member poliku,Eija,Apek dan Ummu luangkan masa gi makan steamboat,kat Perlis,hehhehe…Perghhh,ada yang terliur nampak,huhuhu….Eija datang amek aq kat umah dalam kul 5,then kami gerakla ke umah Ummu kat Kangar…

Ok,for the opening story,sebelum kitorang gi makan steamboat,kitorang lepak kat Kuala Perlis dulu sementara nak tunggu solat Maghrib..Kami solat kat Masjid Al-Hussain,dekat Kuala Perlisla…Lepas Maghrib barula gi makan Steamboat, yeaaaaa….

Kami pilih nak makan steamboat dekat Repoh, Perlis…Kenapa Perlis???Haaaa…sebab memberku Ummu owang Perlis…So, makan kat sana jela…Lagipun,kat Perlis ja tempat makan yang best,bhahaha….Takdela, kami kan dah lama tak makan steamboat, jadi hanya tahu kat area Perlis ja yang paling sedap pun,huhu…

Nama kedai makan tu lau tak salah aq nama dia,Aura Steamboat N Grill Repoh..Kedainya bersebelahan dengan kedai Repoh Seafood.Korang bolehla datang kat sini lau nak rasa keenakkan steamboatnya…Bertempat di Jalan Utama Kangar Arau,Perlis…Makanannya pun disediakan sebagai Buffets…Harganya pun berpatutan, RM13.00 seorang/sekepala…

Takmola cita panjang2..Hampa layan jerla gamba yang sempat kami snap,huhu….Oh ya sebelum kami balik kami sempatla lepak2 snap pic kat Denai Larian Sg. Perlis,Pengkalan Asam kat Kangar…Tempat dia cantik tambah lak gi waktu malam camtu..Lau siang takde pe pun…Sebabnya,waktu malam akan nampak lampu2 yang santeknya pun..Lebih kurang macam dekat ICT la gak,tp aq xla penah gi situ,hahahha…Dekat Perlis jala yg mampu…Dekat sini ada titi hayun baq hangggggg….Aq nak amek gambar pemandangan situ susahla,sebab aq hanya ada En.Leno punya camera jerr….So,sah2la gambar yang nak diamek susah nak snap, isk3…



Kat Denai

Penuh meja derrrr...

The last pic, Dari kiri:-
Apek,i lerr tu,Ummu,and Eija...
At Kuala Perlis..

p/s:Memory lepas berpisah yg tak dapat dilupakan,:p


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…