Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2017

23th Jan. Birthday : Letter For Myself

Assalammualaikum ... 안녕 (Annyeong)! Hai Naz. 23 January today right? How you feel about you turn to 25 years old pwincess? Terasa dah tua sangat kan? Kawen pun belum kan,keke... In this 25 years, macam2 benda yg dilalui kan.Pahit manis semuanya menjadi satu kenangan yg terindah. Dari kenangan zaman sekolah, zaman study dip., zaman bercintan cintun dll. Semuanya indah walaupun pahit bagai hempedu, dihiris sembilu,hikhik...  Nak singkap semua memori satu persatu, memang tak cukup page.Sampai sehari pun xcukup. Just kasi pesanan jela.
Najiah, i hope you will be strong dalam menempuhi setiap dugaan, cabaran di tahun 2017, dalam usia 25 ni. Kuatkan semangatmu untuk meneruskan kehidupan. Bagi emosi pula, biarlah kita korbankan hati, hati sendiri yg kecewa asalkan org lain gembira dan senang hati. Sebab kita tahu,tak mudah untuk menjaga hati orang lain. Lain orang,lain hatinya.
 Najiah, setiap takdir mmg sudah tertulis utk kita.Tapi, kita sendiri yg mencorak dan menyusun jalan cerita hidup kita.…

Fanfic: Artis Popular Sebelah Rumah (Part 5)

ARTIS POPULAR SEBELAH RUMAH (PART 5)
Hari yang dinanti untuk konsert  EXO-The EXO'luXION telah bermula yang di adakan di Stadium Merdeka, K.L . Arissa bersama dengan Imani menghadiri konsert mereka.Dengan bantuan Chanyeol, mereka dapat tiket untuk seat yang paling hadapan. Mereka boleh melihat dengan jelas member2 EXO membuat persembahan.

Sewaktu member2 EXO berucap, di giliran Chanyeol berkata.
"Chanyeol: Annyeonghaseyo, Chanyeol imnida. I want to say thank you to all our fans have come to our concert. But, i want to say thank you to this special girl who have be our fans from our debut. Walaupun dia tak dapat berjumpa dengan kami kerana jauh dengan kami,tapi dia tetap setia menjadi EXO-L, menyokong kerjaya kami. So, i want to dedicated this song to her. Listen this, Arissa" Chanyeol menunjukkan jarinya ke arah Arissa. Arissa tersenyum malu.Semua fans bersorak dan bertepuk tangan. Ahli2 EXO yang lain bergerak ke belakang pentas,hanya tinggal Chanyeol di atas pentas.

Chanyeo…

Fanfic: Artis Popular Sebelah Rumah (Part 4)

ARTIS POPULAR SEBELAH RUMAH (PART 4)
"Ting". Kedengaran bunyi dari oven menandakan kek sudah masak dibakar. Arissa cepat2 membuka pintu oven dan dikeluarkan kek dari oven dan menyejukkannya di atas meja. Sementara menunggu kek sejuk, Arissa ke ruang tamu. Iphone di atas meja kopi di ruang tamu diambil. Terdapat notifikasi mesej di aplikasi whatsapp yang belum dibaca. Arissa lantas membaca mesej itu.

"Hai Arissa, jemputlah datang ke rumah sebelah. Kitorang ada buat makan2 pukul 2 nanti.Datang tau, jangan tak datang." 
~ Park Jimin

Jam di telefon menunjukkan pukul 1:30 tengah hari. Lagi setengah jam je. Arissa berasa segan pula nak ke rumah diorang.Apalagi, selepas kejadian di tasik hari itu buatkan dia rasa malu nak berdepan dengan Chanyeol. Bimbang perasaannya tak dapat disembunyikan.Perasaan sayangnya pada Chanyeol yang sudah lama berputik sebelum mereka berjumpa.Semenjak Chanyeol menjadi bias utamanya sejak mula kenal dan meminati kumpulan penyanyi EXO.

Arissa ke dapu…

Fanfic: Artis Popular Sebelah Rumah (Part 3)

ARTIS POPULAR SEBELAH RUMAH (PART 3)
Arissa dan Imani menemani Chanyeol dan Jimin ke Tesco. Imani berjalan beriringan bersama Jimin di hadapan.Manakala, Arissa bersama Chanyeol di belakang mereka. Dari satu rak ke rak, mereka memilih barang2 keperluan yg perlu dibeli. Debaran di dada Arissa berombak kencang tatkala bersama Chanyeol di sebelahnya. Teringat pada kejadian petang tadi bagaimana Chanyeol dan Jimin mengajaknya menemani mereka ke pasar raya bersama.

Deringan bunyi loceng mengejutkan Arissa dan Imani yang baru hendak menjamu selera.
Imani: Ada orang datangla Icha?
Arissa: Jom pergi tengok.
Arissa dan Imani sama2 pergi melihat siapa yang datang. Tatkala membuka pintu rumah, mereka terkejut dengan gerangan yang datang. Arissa keluar membukakan pintu pagar.
Arissa: Ehh Jimin.Chanyeol pun ada sekali. Ada apa?
Jimin: Annyeong, sorry ganggu.Kami ada benda nak mintak tolong sikit.
Arissa: Ehh, takde ganggu pun. Nak mintak tolong apa? 
Jimin: Hyung...cakaplah.
Chanyeol: err, kami nak ajak awak…

Fanfic: Artis Popular Sebelah Rumah (Part 2)

ARTIS POPULAR SEBELAH RUMAH (PART 2)
Deringan bunyi jam loceng mengejutkan Arissa yang masih tidur. Selepas menggeliat kecil, Arissa pun bangun dan mencapai tuala di penyidai lalu ke kamar mandi. Selesai mandi dan bersiap ala kadar, Arissa berjalan turun ke dapur.Bau enak dari dapur membuatkan perutnya berkeroncong. 
"Good morning along.Kenapa tak kejut Icha? Lau tak boleh Icha tolong along buat breakfast." Sapa Arissa pada abangnya yang sedang menyiapkan sarapan.
"Morning dik. Alaa benda senang je.Along boleh buat sendiri. Lagipun along tak nak kacau Icha,Icha sedap sangat tido." Jawab Azil sambil menanggalkan apron yang dipakai.Uniform pilotnya dikemaskan dan duduk di meja makan bersama adiknya. 

Arissa menuangkan air milo di dalam cawan abangnya.
"Berapa lama kali ni along fly?" Arissa bertanya.
"Two weeks? Macam biasa, Icha jaga diri elok2 ok." Jawab Azil sambil mengusap rambut adik kesayangannya. Inilah satu-satunya adik kesayangannya. Selepas ar…

Fanfic: Artis Popular Sebelah Rumah (Part 1)

ARTIS POPULAR SEBELAH RUMAH (PART 1)
Seorang gadis berjalan pulang ke rumah sambil sebelah tangannya menjijit beg plastik yang berisi barang2 dapur yang dibeli di kedai tadi. Sambil berjalan, dia membelek handphone ditangannya sambil membaca gosip hiburan di sebuah portal laman blog. Dia tersenyum tatkala membaca artikel tentang sebuah artis berkumpulan yang popular di kalangan peminat2 KPOP masa kini yang jugak merupakan kumpulan kegemarannya iaitu EXO. 
Sampai sahaja di satu lorong laluan berhampiran rumahnya, dia terlihat sebuah lori berhenti di depan rumah yang betul2 terletak bersebelahan rumahnya.Kelihatan beberapa orang lelaki sedang memunggah barang2 dari lori. "Ada orang baru pindah agaknya." Desis hati Arissa. Dia pun berjalan menuju ke rumahnya. Tatkala kakinya berjalan masuk ke dalam kawasan rumahnya, Arissa bertembung dengan abangnya di depan muka pintu
"Ehh Icha dah balik ye. Jomlah pegi rumah sebelah." Sapa Azil Hakimi sambil tangannya menunjuk ke arah …

Teaser Pic: Cerpen Baru Akan Datang

Assalammualaikum...
AKAN DATANG DI "N.N. Diary's". Cerpen fanfic baru bertajuk : Artis Popular Sebelah Rumah.

Main Cast:- 💜 EXO Chanyeol 💜 BTS Jimin 💜EXO Baekhyun 💜 BTS Taehyung (V)
(P/s: Dah lama dah aku plan nak buat cerpen fanfic baru dengan gabungan idol2 dari dua grup faveret aku ni.Dengan kekangan masa, kemalasan plus idea yang sekerat jalan **means xdak ideala tu**, buatkan aku rasa sangat malas nak karang. Tapi kali ni aku harap aku dapat sempurnakan cerpen ni.Hopefully berjayala.And, aku pun tak tahula bila aku dapat publishkan kat blog.Tengok pada tahap data connection camna,huhu... Mungkin cepat,mungkin lambat.Tunggu jela.. Sekian)...