Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2013

OMG!!!!,Tekanan Ke Ni???

Assalamualaikum....

Lagi sebualan sahaja lagi aq akan mengahadapi Final Exam bagi semester ke-5 
sem ni.....Huwaaa...tekanan gak la dgn nak kejar masa wat event, kuiz, 
test....Arghhhhh, benciknya...  Sem ni saja, 3 paper yang aq nak kena hadap,huwaaaaa... And that very killer subject for this semester is " Principles of Tourism and Hospitality Accounting"...haa..susah kotttttt....
Tapi pasrah jela,nama pun student ahak...
AF ada berpesan kpd aq, supaya aq kena dptkan pointer yang cemerlang bagi sem ni,huwaaaa....Lau xlulus dia akan tarik balik Cik Mican,huhuu...Xmow la dia amek balik...
Bkannya aq xbleh terima cabaran tu tp, aq cuma takut terlalu berharap,lastly, xdpt gak...Tapi aq akan cuba utk jaga pointer aq utk sem ni agar aq xkan kena reapeat sem dpn woiiiii..
Aq xsanggup nak reapeat, kang lambat lak aq nak grad oiiiiii...Aq nak cpt2 pegang diploma, nk sgt2 cpt abis study,cos aq dah xlarat nk study lagikk,hahhaaha..
So, korang wish me luck k for my exam ok!!!!!...Kbai..


Pencarian Jodoh Yang Serasi

Hai korang,mesti antara korang dah pun mempunyai GF/BF kan???Atau korang yang single tu mestpernah bercinta kan??Adakah mereka yang akan menjadi pasangan yang akan kekal hingga ke jinjang pelamin??Aq telah pun mempunyai satu maklumat yang xkurang menariknya dalam petua mencari dan mengenali bakal pasangan kita...Betul atau tak, aq pun kurang pasti..Lau betul tu okla kan,hahaha...
1. Bersahaja Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.
2. Senang Bersama Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pad…

Kesibukan Sem 5

Assalammualaikum....
Penat lak aq nak buang sawang2 yg duk bergantung kt blog aq ni haaa...Penat sihhhh...Fuhh,huhhh...Dah brapa lama ek aq xupdate blog aq ek????Aq skang tgh sibuk dgn keja2 assigmen aq,test,quiz,end of chapter,presentation and nak handle event...huhhhh..Pening aq dibuatnya....

Sem ni yang lagi pening, apabila untuk subjek, HT 517- EVENT OPERATiON AND MANAGEMENT, memerlukan kelas aq bergabung dgn kls A (DUP 5A & 5B) untuk menguruskan event sempena minggu Jabatan Pelancongan dan Hospitaliti (JPH)..Memandangkan kos aq (Tourism) merupakan pengarah induk bagi projek event ni, maka dgn rasa tanggungjawabnya, kami perlu bekerjasama dgn kos Hotel & Katering (HOTKAT) untuk menjayakan event ni...

Event kali ni dibuat besar2an, so, segala perancangan perlu dirancang dengan teliti,sbb tu la jugak aq sgt2 sibuk skang ni..Bukan mudah untuk handle event seperti, nila first time aq terlibat handle event cm ni...Risau gak aq...And tak dinafikan jugak, bila bergabung kelas ni, mc…

Berjimba-Jimba Di Kuala Perlis..

Assalammualaikum...
Sabtu yang lepas (9 Mac 2013)  aq dgn geng2 kelas aq telah menghabiskan masa hujung minggu kami berjimba-jimba di Kuala Perlis....Best wooo!!!!!Alamaklumlah, minggu lepas kami xdibenarkan balik kampung untuk memberikan laluan kpd "Pesta Konvo" yg berlangsung di poli kami,huhu...
So, dgn kesempatan yg ada kami pun dgn akibat dari kebosanannya, kami mengambil kesempatan utk "outing" bersama..yuhuu....

Aq dgn member aq, Pika,Ummu and ika, naik kereta yang dipandu oleh sorg ag member aq, Ain...Dalam kul 5.00 ptg kami bertolak..







p/s:-memori yg xdpt dilupakan sampai bila2....syg korg sume,muahh3x


Hari Mingguku...