Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2013

Back to PTSS- Last Semester..

Assalammualaikum...
Hari ni aq telah pun kembali semula ke PTSS untuk mendaftarkan diri di kamsis (hostel)....Alhamdulillah, pendaftaran berjalan dengan lancar walaupun  sesak dan terpaksa menunggu dalam tempoh yg agak lama,hohoho...
Aq still ada ditempatkan di blok 6, cuma, aq bersama roomate yang baru dan aras yg baru,huhhu...
Roomate ku adalah rakan sekelas aq sendiri,Eija...Dan bilik aq, aras 4.10...Diharapkan, aq dapat menamatkan pengajian aq di sem akhir ni akan berjalan dengan lancar...Aminnn...
Ok,aq nak tido daa...Esok aq akan daftar modul subjek lak...Ok,bye...

Rahsia Namaku???

Hai korang... Lagi 3 hari sahaja lagi aq akan balik poli untuk pendaftaran kamsis...So LAZY...But that must i do because that my responsibility as a student...
Korang boleh tak menterbalikkan nama korang???Nama aq boleh...Tak percaya???Ce korang tengok...
N.A.Z.i.A.H------->Apabila diterbalikkan menjadi------->... .......Ok,scroll ke bawah dulu... . . . . . . . . . . . . Menjadi H.A.i.Z.A.N....See, nama aq boleh diterbalikkan menjadi nama lelaki...Jadila aq, "Miss Haizan",hahhaha...kau boleh???=) Ok, fine..Tak kelakar...:p
Okla, tu je nak cite pun...kbye...:D



Antara hasil application yg aq telah cuba di fb....=)

Ubi Kentang dan Lobak Merah Goreng

Hai korang... Hari ni aq wat menu diet utk aq,huhuhu....Diet sangatlah kan????Mata keatas,tangan dibahu..:p
Menu tu adalah ubi kentang dan lobak merah (carrot) goreng...
Bahan-bahannya adalah:-



Hadiahku Untukmu..

Assalammualaikum...

Alhamdulillah,demam aq pun dah kebah sikit, just tinggal batuk2 ja ag...Uhukk3, see???Batuk aq xlega lagi and suara aq still "lelaki",haa...mencikkk aq...Syukurlah aq still boleh on9 and bleh terus update blog kesayangan aq ni...Blog ni la peneman aq dikala aq kebosanan..Dialah buah hati aq, suami aq, anak aq....Boleh tara tu??hhahaha...
Ok...aq dah pun merepek...Aq sendiri xtaw nak update apa hari ni...hhahaha...Anak kesayangan ayah aq balik...Then, secara automatiknya, aq pasti akan rasa rindukan arwah tok aq,huwaaaa...Arghh, aq bukan nak cita pasal tu....
Memandangkan semester depan merupakan semester akhir, aq akan pastikan aq dapat tamatkan pengajian aq dengan keputusan yg baek...Kenapa xcemerlang????..Aq xterlalu berharap untuk dapat result yg cemerlang...Cukuplah sekadar result yg lulus and berjaya mengenggam segulung diploma....
Hadiah "Diploma" adalah hadiah yg tak ternilai untuk dihitung segala penat lelah selama aq belajar di poli...Anuge…

Think Before Talk

Hai sume... Pening sungguh dengan sikap segelintir sesetengah masyarakat yang terlalu sangat nak jaga tepi kain orang lain, atau erti kata lain, terlalu nak menyibuk hal peribadi orang lain...Hal ni selalunya terjadi dikalangan masyarakat yg hidup berjiran...Kata2 umpatan memang dah jadi makanan harian mereka...Jujur aq katakan aq xberapa berkenan dengan sikap sebegini...Selalunya akan terjadi hal camni dikalangan penduduk Kampung..Misalnya, penduduk kampung aq sendiri. Pada pendapat peribadi aq jugak, aq xkisah lau seseorang jiran itu nak amek tahu hal jiran diorang, tapi mestila bertempat jugak...Amek tahu untuk kebaikan xmengapa..Tapi lau sampai amek tahu, tanpa tahu keseluruhan sesuatu cerita and then wat kesimpulan yang agak buruk dan salah, akan memberikan satu gambaran yang sangat teruk..Kemudiannya, menyampai-nyampai cerita kat org laen, utk wat org membenci....Sampaikan parents pun terkena tempiasnya sekali. Maksudnya disini, better selidik dahulu tanpa membuat sesuatu keputusa…

2 Minggu Lagi...

Assalammualaikum....
Pejam celik, pejam celik xsangka kan kita skang dah pun masuk Bulan Jun...Haish, cepatnya masa begitu berjalan pantas...Rasa baru semalam sahaja aq sedang bercuti sem...
Oh, ya!!!..Kenapa 2 mggu lagi?? Ada apa ya???  Sebenarnya, lagi 2 minggu aq akan pulang semula ke PTSS, untuk menyambung pengajian aq di SEM akhir,yuhuuuuuu!!!!!!!...
So, aq perlu memulakan keja kemas barang2 utk balik utk mengelakkan kelam kabut disaat2 akhir,huhu..Almaklumlah, aq ni jenis cepat cuai,hahaahha....Yuran bolehla aq bayar next week,huhu..
Xdisangka aq akan tamatkan pengajian aq...Sekejap je 3 tahun..Tup2 dah pun nak last sem...Macam2 pengalaman pahit manis aq sepanjang aq berada diPTSS...
20 hb ni aq akan pulang ke Poli untuk mendaftar kamsis (Hostel), dan seterusnya memulakan pelajaran aq la kan???.. Walaupun, agak sedih sebab xsangka aq akan balik ke poli tp aq happy jugakla sebab aq akan menamatkan pengajian aq dan bakal memegang anugerah "Diploma",yepeeeeee....
Huwaaa..aq xpuas…