Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2017

Midnight Talk #5

Hai, Assalammualaikum...

Dah lama betul aku tak bukak entry untuk segmen "Midnight Talk" or in Malaynya Sembang Tengah Malam. Selalu orang layan Midnight Movie, tapi aku buat Midnight Talk,untuk merapu meraban,typing benda yang mengarut untuk buat story kat segment nihh..Memang gila aku😖

Aku tak tahu nak taip apa dalam segmen ni hari ni emm. Tak dak idea nak merapu la weii..Mesti ada yang kata, "lau tak dak idea hang update blog buat apa wei??" Ok, aku memang tak tau nak kasi jawapan apa?? Ok, i get it. Dah ada idea weiii..

Emm, pernah tak ampa rasa pada satu time tu yang ampa rasa nak MENANGIS". Tapi ampa tak tau kenapa,sebab apa ampa rasa nak NANGIS. Means, hampa menangis tanpa sebab?? Tiba2 ja nangis..

Nangis sebab happy? No,bukan! Nangis sebab sedih/kecewa? No, bukan! Nangis sebab kesian/simpati tengok kesusahan org? No,bukan. Nangis sebab tengok org nangis? Pun bukan. Cuma nangis tanpa sebab yg munasabah. Okla, mungkin ampa tak penah nak merasai. Tapi aku AL…

Entertainment | Karisma dan Kehebatan Bintang Kpop 92-Liner

Hai... Hari ni aku update entry lagi weii.. Entry pasal idol2 dari 92-Line.Why 92-Line?? Sebab diorang kelahiran tahun 1992 seperti aku..Haa, sesuaila untuk jadi kriteria calon "suami idaman" aku gituhh,hahaha...Huis,perasan nau😝
Okla, ni info2 pasal diorang yang aku cedok sumbernya dari blog Soompi. Nak baca dari artikel asal, bukak Kat Sini


ⓐ WINNER SEUNGHOON: A charmer with an easygoing personality, Seunghoon can be surprisingly charismatic while he is performing or greeting fans. Do not let his bright smile fool you, this light-hearted character loves to impress with his bold allure.
 ⓑ DEAN: A successful singer-songwriter and producer, DEAN has never let his young age deter him from his music carreer. He has now become a famous figure in the K-pop industry, and continues to gain popularity with his music and determined personality!
ⓒZE:A DONGJUN: Dongjun is respected as a powerful vocalist in the Korean music industry, but his accomplishments do not stop there. His small statu…

Entertainment | Gelaran Popular Drama Korea

Hai.. Pelbagai gelaran pernah wujud dalam program, adakah kalian juga rasa ingin tahu apakah maksud sebenarnya gelaran itu? Seperti "바보", "Yeo Shin", "Nam Shin" dan sebagainya. Korang mestilah faham maksud2nya.
1)바보 pa.bo (Dungu) • Ini adalah gelaran yang sering wujud bila pertengkaran antara kekasih. Jika betul2 nak marah orang, perlu guna perkataan ini "멍청아 meong.cheong-a"! 
2) 귀염둥이 kwi.yeom.dung-i (Si Comel) • Ini adalah sebutan paling awal, sehingga lagu "1+1=kwiyeomi" yang disebut oleh BTOB Jung Il Hoon, gelaran "귀요미 (kwi.yo.mi)" baru jadi trend popular.
3) 재간둥이 jae.gan.dung-i (Serba Boleh) • "재간 (Jae.gan)" adalah berasal daripada perkataan bahasa Cina "bakat", "둥이 (dung-i)" merujuk kpd seorang yg mempunyai keunikan tertentu. Oleh itu, "재간둥이" merujuk kpd orang yg serba boleh. 
4) 바람둥이 ba.ram.dung-i (Playboy) • Maksud "바람 (ba.ram)" ialah angin. Makna lanjutannya ialah angin …

Spontaneous #12

" Forever we are young Under the flower petals raining down I run, so lost in this maze Forever we are young Even when i fall and hurt myself I keep running towards my dream.."
~ BTS- EPILOGUE: YOUNG FOREVER~
#MotivationSong #BangtanBoys #BangtanSonyeondan #BTS #BTSLyricsQuotes #Spontaneous #LyricQuotes
[P.S: Ayat yang aku boldkan dengan color purple tu ayat favourite aku. Ayat yang memberi semangat pada aku teruskan perjalanan hidup aku dengan kuat. Hope you will like it too. ☺]

Spontaneous #11

Hai..
"Snowflakes fall down And get away little by little I miss you (i miss you) I miss you (i miss you) How long do i have to wait And how many sleepless nights do i have to spend To see you (to see you) To meet you (to meet you)"
~BTS-SPRING DAY~
#BTSLyricsQuotes #BangtanBoys #BTS #Spontaneous #LyricsQuotes

Senarai Pemenang Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur 2017 (DFKL2017)

Assalammualaikum...
Event: DFKL2017 Date: 9 April 2017 (Yesterday) Venue: PICC, Putrajaya Time: 9.00 pm
1) LAGU TEMA PILIHAN: ♡ Lelaki Teragung-Dayang Nurfaizah (Ost 7 Hari Mencintaiku) [P.S: aku dah memang agak dah Dayang akan dpt award ni]
2) SKRIP DRAMA RADIO PILIHAN: ♡ Terima Kasih EX (Siti Ruzaida)
3) SKRIP PILIHAN: ♡ 7 Hari Mencintaiku (PGRs Team)
4) PASANGAN PILIHAN: ♡ Shukri Yahaya & Siti Saleha (7 Hari Mencintaiku)
5) DRAMA PENDEK PILIHAN: ♡ Kongsi Kalau Mahu
6) DRAMA PILIHAN TONTON VIP: ♡ Meh Sandar Pada Aku (Zeel Production)
7) ANTOGONIS PILIHAN: ♡ Izzue Islam (Patahnya Sebelah Sayap)
8) PENGARAH PILIHAN: ♡ Jamal Khan (7 Hari Mencintaiku)
9) AKTOR PILIHAN: ♡ Shukri Yahaya (7 Hari Mencintaiku)
10) AKTRESS PILIHAN: ♡ Mira Filzah (Cinta si Wedding planner)
11) DRAMA PILIHAN: ♡ 7 Hari Mencintaiku (Pena Creative) [P.S: Pun aku dah agak drama ni yg akn win. Sbb drama ni dh byk dpt award kt ats tuh.So, conclusionnya drama ni bolot byk award.]

Spontaneous #10

Hai...
"Its okay now count one two three and forget it Forget all the sad memories, hold my hand and laugh It's okay, now count one two three and forget Forget all the sad memories, hold my hand and laugh Let's hope that there are better days If you believe in what i say, one two three If you believe, one two three Lets hope that there are many more better days If you believe in what i say, one two three If you believe, one two three.."
~ BTS- 2!3! (HOPING FOR MORE GOOD DAYS)~
#MotivationSong #BangtanBoys #BangtanSonyeondan #BTS #BTSLyricsQuotes #Spontaneous #LyricsQuotes #BTSOfficialFansSong #Wings

Biodata BTOB

Intro:
BTOB (Born To Beat; 비투비) merupakan boy group beranggotakan 7 orang yang dibentuk oleh Cube Entertainment. Mereka terdiri dari Eunkwang, Minhyuk, Changsub, Hyunsik, Peniel, Ilhoon, Sungjae. BTOB debut pada tanggal 22 Mac 2012 dengan lagu Insane di panggung Mnet M!Countdown dan kemudian diikuti dipanggung muzik lainnya. Dua minggu kemudian, BTOB merilis album mini pertamanya bertajuk Born To Beat. Mendapat sambutan baik dari pencinta muzik, BTOB kemudian merilis album mini kedua berjudul Press Play pada tanggal 12 September 2012 dengan lagu title tracknya “WOW”.

Selesai berpartisipasi dalam konsert CUBE, BTOB mengumumkan akan merilis single kedua berjudul “2nd Confession”. Single tersebut rasmi dirilis pd 10 April 2013. Setelah berjaya mengadakan fanmeeting di Taiwan, Thailand dan Kamboja, BTOB kembali mengeluarkan album mini ke-3 yang diberi nama “Thriller”. Namun sebelum album mini tersebut dirilis, mereka meluncurkan single pemanasan berjudul “When I Was Your Man”.

Awal tahun 201…

Entertainment | Era Model ke Pelakon

Hai...

Dalam tahun2 kebelakangan ini, kehadiran model pelakon dalam industri filem dan drama Korea amat mencuri perhatian di mana kebanyakan pelakon itu pernah tampil di atas pentas catwalk. Namun kebangkitan model beralih menjadi pelakon bukan trend yg baru saja berlaku dalam tahun2 kebelakangan ini. Mari tengok siapakah diantara mereka.
1) SONG SEUNG HEON Debut:Tahun 1996
Walaupun Song Seung Heon telah dikesan dan dipilih menjadi model pengiklanan ketika bekerja di kafe berikutan bentuk badannya yg baik, tapi dia pun memulakan kerjaya lakonannya pada tahun seterusnya melalui drama tv "Three Guys and Three Girls". Kalau korang merupakan peminat tegar drama Korea maka tak mungkin ada yg tdk tahu mengenai drama tv "Autumn in My Heart", betul x? Berpandukan peranannya sebagai watak pelakon lelaki utama yg sdh,popularitinya terus melonjak tinggi serta merta dan ini sekaligus menjdkan dia sbg pelakon lelaki utama kelas A yg hangat. Selepas itu dia sekali lagi berpandukan &…

Story About Chim Chim

Hai,Assalammualaikum...

Story hari ni bukan tentang Chim Chim si Jimin dari BTS tu yaa..Tapi tentang anak kucing aku. Kat dalam pic atas tu, (pic yg aku screenshot dari instagram aku) anak kucing baru aku. Memandangkan aku minat member BTS si Jimin tu, jadi aku kasi nama Chim Chim kat dia..Sebab dia terlalu comel lah😄😍
Apa yang aku nak storykan kat sini, adalah kisah2 kehidupan Chim Chim dengan aku,huhu.. Kucing aku yg dulu, yg bertompok hitam kelabu dan putih (aku penah update kat blog sebelum ni) dah hilang ke mana entah keluar tak balik2. Mak aku kata mungkin dah mati.Yelah,dah tua pun. Aku sedih bila tak dak dia sampailah kelahiran Chim Chim ni bersama 4 ekor adk bradik dia yg lain.
Actually, asalnya Chim Chim ni ada 5 ekor adik beradik dia,tapi 2 ekor daripadanya dah mati. Jadi tinggal Chim Chim 3 beradik jaa. Tapi yg lebih dapat layanan kasih syg yg lebih special dari aku hanya Chim Chim jekk.Bukan pilih kasih tapi memang jenis aku,kalau aku dah suka sekor kucing,aku hanya fokus …