Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2012

Remaja Vlogging..

Salam sume,korang tawu tak apa maksud Vlogging??Vlogging pun sama jugak dengan Blogging,cuma vlogging disampaikan dalam bentuk video..Kalau korang sentiasa buka youtube pasti korang kenal dengan Mat Luthfi,Maria Elena dan Anwar Hadi..Diorang ni la youtubers yg sgt famous skang nie..Aku paling suka tengok Mat Luthfi punya video,kelakar habisla,and setiap isu yg dia cuba nak ulaskan tu sangat menarik apa lagi cara penyampaiannya pun senang untuk diterima cos dia sampaikan dalam dialek utara hampa nak tau.Sumpah aku sangat bangga dengan dia bak hang.,huhu...
Begitu jugak dengan Anwar Hadi,setiap video yg dia wat berdasarkan setiap isu yg sedang berlaku di sekeliling kita ni..Aku nak terangkan dengan lebih lanjut ag pun aq pun xbrapa kenal sgt dengan diorang ni,haha..Aku ada search sikit info tentang Mat Luthfi ni.Mat Luthfi ja??Jadilah,dia ja yg aku minat pun,hahha,bleh camtu??Ni la hasil pencarian aku...
mat luthfi is a young creative guy from malaysia okehhh..kedah nun..he is 20 years ol…

Hujung Minggu...

Assalammualaikum...
Kelmarin ingatkan aku akan kuar dengan bf aku,tapi dia plak xsehat,so, aku decide kuar dengan member sekampung aku jela..Kelmarin aku cuti,so time ni la nak realease tension skit kan??btul x??Oklah tu kan,atleast boleh kuar jugakla kan,hehhe..Dalam kul 5 lebih barulah kitorang kuar..Tawu x kitorang g mana??Haha,jeng jeng..surprise nieh,hehe..Kitorang decide nak gi Tasik Darulaman..Kitorang lepak-lepak je kat sana..Ramai gile yang datang tasik kelmarin,especially couple2,huhu..Jeles betul tengok couple2 ni jalan-jalan spent time together,huhu...
    Tengok couple2 tu wat aku teringatkan bf aku ja,mana taknya,kat situlah first dating aku,chewahh...Lama betul kitorang lepak-lepak,jalan-jalan kat situ..Bosan gak sebenarnya,maklumlah xde bf temankan.hehe,,ayat sedihsiot...Sampai sini jela cerita aku dahulu,xlarat nak taip dah ni...




Menghitung Hari...

Assalammualaikum...
Berdasarkan tajuk entri di atas,mengapa aku menghitung hari???Ya,di sinilah jawapannya ya,korang tekalah sendiri,hahaaha....Sorry2,saja ja nak bergurau senda di pagi ini,hehe..Actually,aku sekarang ni dalam sem 4 untuk kos Tourism Management punya course.So,in sem 4,pelajar-pelajar poli untuk " DIPLOMA" wajiblah menjalani LATIHAN INDUSTRI(LI) a.k.a PRAKTIKAL..huhu...Lau tak buat tak boleh ke??Mesti ada yang bertanya soalan ni kan??Jawapan aku,memang kenalah wat,lau tak korang takkan dapat DIPLOMA la..    Okey,aku start LI ni dah 2 bulan dah,iaitu start dari 09 Julai hari tu lagi,then akan tamat pada 8 Disember nanti,Sebab itulah aku tengah kalut dok kira hari tu,Ha,kan dah slang Kedah,amek hang...hahha...    Aku memang dah tak sabar nak habiskan LI ni,bosan kot..Asyik duk  dalam ofis je kn,ermm,sedih kot..:(..Beginilah,lau dah duk keja kat Travel Agency ni..huhu..Aku pun agak malas nak cerita lebih2 sangat,takut hampa semua bosan tahap gaban plak,haha..Aku pl…

Syukurlah,aku Seorang Wanita..

Assalammualaikum...Banyak sungguh perempuan yang jadi lelaki (tomboi and pengkid) dan tak kurang jugak lelaki yang jadi perempuan,isy3,macam2 bleh jadi skang ni kan??Aku ada copy paste satu ayat yang begitu sedap dimata aq,xtawla hampa rasa sedap ke tidak,huhu...Tapi pada aq ayat ni begitu menarik untuk menyedarkan kaum-kaum Hawa diluar sana bahawa betapa istimewanya menjadi seorang "WANITA"Perghh,ayat,hehee..Dah2,jom kita sama-sama baca fakta ini,This isFACTok,NOT FAKE....
Bersyukurlah Anda Seorang Wanita...
Kaum Hawa..
Asalnya dari rusuk Adam,
bukan dari kepalanya untuk dijadikan atasan,
bukan dari kaki untuk dijadikan alasnya,
melainkan dari sisinya untuk dijadikan teman hidupnya,
dekat pada lengan untuk dilindungi,
dekat dihati untuk dicintainya..

Mulianya seorang isteri disisi Allah..
Betapa berharganya wanita yang bergelar isteri
Pada keluarga,
yang tidak menghargai isteri mereka
suami dan anak-anak..
Rugi dan binasalah suami-suami kerana
isteri inilah yang akan membantu mereka d…

81 RAHSIA TAHI LALAT!!

Salam sayang sume pembaca,hari ni aq nak kongsi satu rahsia yang menarik hati aq untuk share kepada korang sume..Aq jugak tak mahu paksa korang untuk percayakannya,so terpulanglah kepada diri korang untuk percaya atau tidak..Korang ada tahi lalat tak??Kalau korang ada,jom intai rahsia tahi lalat korang berdasarkan maklumat yang telah aku perolehi ini,Lets check it out...
1. Bibir atas kanan - Banyak rezeki, pandai
2. Bibir atas kiri - Ramai kawan, baik hati
3. Bibir bawah kanan - Disegani orang, ramai yang suka
4. Bibir bawah kiri - Pandai bicara, tak mudah kalah
5. Leher kanan - Cerdas, jujur, berani menderita
6. Leher kiri - Cerdas dalam segala hal dan banyak pengetahuan
7. Leher di tengah - Tercapai cita-cita
8. Biji mata kanan - Suka serong dan pembohong
9. Biji mata kiri - Pembohong tetapi baik hati
10. Hujung mata kanan - Baik hati, sopan santun, cerdas
11. Hujung mata kiri - Baik budi, murah rezeki
12. Punggung kanan - Agak mengalami kesulitan
13. Punggung kiri - Malas dan suka duduk
1…

Rahsia Tarikh Lahir

Selamat pagi sume,hari ni aq nk kongsi satu fakta yg agak menarik pada pandangan aq sendiri,iaitu Rahsia Tarikh Lahir ...Adakah sifat anda sama berdasarkan fakta ini ataupun tidak,sama2lah baca sendiri.Betul atau tidak fakta ini aku sendiri pun xberapa pasti dengannya.Jomlah sama-sama baca fakta ini,hanya anda sendiri yg dapat menilainya..Semoga terhibur...:)
1. Tarikh Lahir pada 1, 9 & 24
Pada umumnya pasangan ini bersifat pendiam & konservatif. Namun dengan orang-orang tertentu dia cepat mesra. Tapi pasangan yang lahir tarikh ini mudah terperasan. Kerana sifatnya itu menyebabkan ramai orang yang tidak menyukainya.
Namun begitu dia tetap dikagumi kerana bersikap serius terutamanya yang berhubung dengan orang ramai. Dalam hal percintaan, dia sanggup berhabis semata-mata untuk memenuhi segala keinginan pasangannya. Tapi hati-hati kadangkala dia lebih mementingkan persahabatan daripada percintaan dan lebih rela memutuskan cintanya demi sebuah persahabatan yang telah terjalin lama
.

2…

Bosan Time??!!

Assalammualaikum dan Selamat Petang.... Skang aq still kat ofis lagi,dan sgt2lah bosannya..Tempoh LI aq akn tamat lgi 2 bln tpi aq nk sgt cpt2 selesai.. Aq sgt2 dah tak sabar2 nk habiskan tapi aq still kena siapkan laporan LI aq jgk,huhu... Dikala aq xde keje kt ofis ni,aq still nk curi masa mngadap baby aq ni,hehe...jgn slh faham ya,baby yg aq mksudkan adalh my blog... Aq pun xtw nk tulis apa lagi,so aq just nk share gambar2 aq yg cun2 belaka,chewahh,cunla sgt kn..huhu.. Xsalah kn aq nk puji diri sendiri,xde spe puji pun,huhu.. Ok,lets check it out my collection picture...

Permulaan Hari Ini...

Asalammualaikum... Tidak aq sangka aq telah pun berjaya membuat satu nukilan yang aq sendiri dah lama impikan utk aq lakukan,yahoo,best bangat..Inilah hasilnya,aq harap ini yang akan menjadi hasil tangan yg terbaik dari aq sendiri..Aminn...Aq wat blog ni saja2 je,utk suka,utk kepuasan aku sendiri,huhu..Aku tak paksa korang untuk baca pun,tpi lau boleh bacala,hhaha...amboii,perangai kan,nak gak taraf celebrity u... Aq xnak terlalu menulis dgn banyak disini,ckuplah hnya sedikit coretan disini,sbb aq still baru lagi disini and still belajar lagi dlm wat blog ni..So,chill,bye2... p/s:-aku harap akn stay as a blogger,even though aku seorg student,hehhe...:p