Langkau ke kandungan utama

Remaja Vlogging..

Salam sume,korang tawu tak apa maksud Vlogging??Vlogging pun sama jugak dengan Blogging,cuma vlogging disampaikan dalam bentuk video..Kalau korang sentiasa buka youtube pasti korang kenal dengan Mat Luthfi,Maria Elena dan Anwar Hadi..Diorang ni la youtubers yg sgt famous skang nie..Aku paling suka tengok Mat Luthfi punya video,kelakar habisla,and setiap isu yg dia cuba nak ulaskan tu sangat menarik apa lagi cara penyampaiannya pun senang untuk diterima cos dia sampaikan dalam dialek utara hampa nak tau.Sumpah aku sangat bangga dengan dia bak hang.,huhu...

Begitu jugak dengan Anwar Hadi,setiap video yg dia wat berdasarkan setiap isu yg sedang berlaku di sekeliling kita ni..Aku nak terangkan dengan lebih lanjut ag pun aq pun xbrapa kenal sgt dengan diorang ni,haha..Aku ada search sikit info tentang Mat Luthfi ni.Mat Luthfi ja??Jadilah,dia ja yg aku minat pun,hahha,bleh camtu??Ni la hasil pencarian aku...

mat luthfi  is a young creative guy from malaysia okehhh..kedah nun..he is 20 years old malay boy currently studying in Curtin University, Perth, Australia. comel pon ye..die ni suke sgt buat video2 lawak..sesuai utk tontonan semua lapisan masyarakat..he is the next youtube artist to be..ece..style kn??hehe..he is getting famous day by day..siap ade fanpage  kat facebook lg..daebak!!:)
his first video that i watch was "rant on lagu cinta"..it was quite long time ago..he is so cute and adorable..


ni la dia mat luthfi...


Nama dia Mat Luthfi. comel gak nama tu. hihi. Dulu-dulu dia sekolah kat sekolah menengah kebangsaan kota kuala kangsar, 2003-2005 pastu dia masuk sekolah berasrama penuh intergriti kubang pasu, 2006-2007. now dia study kat University of Curtin, Perth, Australia. Oh ye, dia asal Kedah yeee. ... sekarang dia 22 tahun. 


Itulah di antara info yg aku perolehi tentang Mat Luthfi ni,so, sorryla,aku hanya copy paste je info ni,hehehe....Nampak tak kemalasan aku kat situ,huhu..I know i'm lazy  girl and i know it,haha,yezza...Kalau korang nak tengok video dia blehlah taip matluthfi90 di youtube.Ok,bye..nak sambung wat buku log aku jap...

p/s:-mat luthfi ni tak ubah cam eun hyuk suju,hehe...(syok dengar dia kata,eun hyuk2,oppa2,ku lompang kang,haha...siyes lawak sihh)

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…