Langkau ke kandungan utama

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...

Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni…
Produk ape???...

TARAAAAAA….


Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah…
Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer    utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah (seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)…
Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya, jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….

TAPI!!!!!!...

Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat     terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan masa yg diperlukan utk mencapai hasil      warna yg dikehendaki..Cara2 melakukan ujian2 tersebut,korang boleh rujuk pada aturan penggunaan pada Risalah Penggunaan yg disediakan didlm kotak pek….

Contoh2 warna yg ada pada produk ni,adalah:-



No,1àWarna Hitam
No.2àWarna Perang Gelap
No.3àWarna Burgundi
No.EmpatàWarna Koper Merah(yg aq guna)
No.5àWarna Merah Klasik
No.EnamàWarna Kayu Manis
No.7àKoper Asli

Keistimewaan pewarna rambut shurah:-

àboleh mewarna,melembap,dan melindungi rambut semasa dan selepas     pewarnaan rambut.. Hasilnya,rambut akan sihat berseri dgn warna yang sekata….
àmengandungi ekstrak inai supaya warna rambut lebih tahan lama dan berseri
àdiperkayakan dgn susu kambing utk melembap dan menyuburkan rambut     supaya rambut xakan kering atau kasar selepas pewarnaan.
àdirumus khas dgn pati sari botani yg boleh memelihara kutikal rambut supaya     sihat bermaya.
àdgn pelindung UV utk memelihara warna rambut dan melindungi rambut drpd    kerosakan akibat sinaran UV.

Kandungan Pek:-

JSusu Aktivator
JKrim Pewarna
JPerapi Rambut
JRisalah Penggunaan
JSarung Tangan

Sampai sini dulu entri utk hari ni…
Korang bolehlah cuba produk ni...
Dapatkan dipasaran segera....
Bye…J

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…