Langkau ke kandungan utama

Anugerah-Skrin-2013…

Assalammualaikum…

Anugerah yang telah diadakan untuk mengiktiraf penggiat filem,drama,dan rancangan tv, iaitu Anugerah Skrin 2013 telah pun berlangsung di Stadium Melawati Shah Alam,pada 29 November 2013..Anugerah yang bertemakan  “kaca” ini,mempertaruhkan 25 kategori yang dicalonkan..Majlis penganugerahan ni disiarkan secara langsung di TV3, dan di www.anugerahskrin.com.

Anugerah Skrin 2013  (ASK2013) dimeriahkan dengan gandingan pengacara Awal Ashaari, Faizal Ismail, dan pelakon, Nad Zainal…Sebagai pembuka tirai ASK bagi tahun ini,dimulakan dengan persembahan pembukaan dari persembahan Hazama yang terpilih ke AJL28, dengan lagu  “Simetri”…Persembahan tersebut juga,diserikan dengan babak2 lakonan pelakon2 dari KL Gangster, iaitu,Adi Putra,Adam Corrie,dan Datuk Rosyam Nor…

Berikut adalah senarai2 pemenang ASK2013:-
Kategori
Pemenang
Rancangan Hiburan Terbaik
Anugerah Bintang Popular Berita Harian(ABPBH) 2012
Hamsiah Biri
Rancangan Dokumentari Majalah Terbaik
Salam Muslim:Aceh Hikmah Disebalik Tsunami
Zarina Omar
Laporan Khas Berita Terbaik
Buletin Utama:Kanta K-POP
Nurul Abd Aziz
Drama TV Terbaik
Mawar Putih Tanda Perpisahan
Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Drama
Izreen Azminda(Perempuan itu ibuku)
Videografi Terbaik
Mawar Putih Tanda Perpisahan
(Mohd Faizal Mohd Ali)
Rancangan Realiti Terbaik
Maharaja Lawak Mega Akhir 2012
Rancangan Bual Bicara Terbaik
Bella
Rancangan Muzikal Terbaik
AJL27
Drama Komedi Terbaik
Mentua VS Mentua
Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem
Khir Rahman(Rock Oo)
Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem
Miera Liyana(Pecah)
Lakon Layar Terbaik
Nik Amir Mustapha(Kil)
Artis Harapan Pantene
Shasha Al Khred(Kawan)
Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Drama
Hasnol Rahmat(Tunggu Sekejap)
Pelakon Wanita Terbaik Filem
Christina Suzzane(Kil)
Pelakon Lelaki Terbaik Drama
Wan Hanafi Su(Hari2 Terakhir Seorg Seniman)
Pelakon Lelaki Terbaik Filem
Shaheizy Sam(SAM)
Pelakon Wanita Terbaik Drama
Umie Aida(Aku Bukan Malaikat)
Pengarah Terbaik Filem
Nik Amir Mustapha(Kil)
Filem Terbaik
Kil
Pengarah Terbaik Drama
Erma Fatima(Aku Bukan Malaikat)
Anugerah Khas ASK2013
Sebenarnya Saya isteri Dia
Drama Rantaian Terbaik
Surat Dari Langit Biru(Rashid Sibir)
Drama Terbaik ASK2013
Mawar Putih Tanda Perpisahan(Suhan Movies & Trading Sdn.Bhd)

Tahniah kepada pemenang2 yang berjaya..Kepada yg kurang bernaseb baik,boleh mencuba lagi ditahun depan…Sebagai,penutup tirai ASK kali ni,telah dipersembahkan dengan persembahan dari Jamal Abdillah,yang mendendangkan lagu2 OST dari filem lakonannya seperti, Azura, Kekasih Awal dan Akhir
Sekian, disini dulu…bye…
Sebarang,komen,pandangan or cadangan,sila komen diruangan dibawah…



Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…