Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2016

[UPDATE] Facts About Me

Hai... Hari ni punya entry nak update balik entry yg lama : 20 Facts About Myself.
Boleh baca disini
[UPDATE] FACTS ABOUT ME: NAZIAH BT MAT

1) Pencinta warna pink and purple
2) Seorang yg pemalu and pendiam
3) Lambat mesra dgn org yg tak pernah or baru kenal
4) Bahagian tubuh yg disukai : rambut
5) Mempunyai kulit yg sensitif
6) Fanatik to K-Pop
7) Seorang penggila shopping.Especially most to Baju & beg
8) Cita2 asal hendak menjadi seorang novelis.Tapi selalu tulis sekerat jalan saja T.T
9) Tak suka make-up especially make-up yg tebal
10) Sukakan drama/ filem romantik
11) Sukakan tempat yg tenang & mendamaikan seperti pantai.
12) A little bit hot tempered
13) Dalam family hanya aku saja yang masuk poli
14) Tak suka namaku sendiri
15) Sukakan kucing
16) Dalam family sebelah mak, cuma ada bilangan adik beradik & anak yang sedikit.Mak cik ada sorang anak, mak su ada 2 orang and my mom ada 2 (me and my sis)
17) Seorang yg kuat cengeng (menangis) **p.s: dgr lagu sedih pun cepat je…

Produk | Tempahan Cornell Induction Cooker Dah Sampai

Hai,assalammualaikum..
Entry dipostkan lagi hari ni...Ok, story dimulakan,muahehe..
Hari Ahad hari tu (21 haribulan) aku ada order Cornell Induction Cooker untuk mak aku.Kebetulan pulak dapur gas rosak,tak tahu apa puncanya. And, kebetulan lagi,mak aku ada tengok kat Tv9, Cj Wow Shop ada siarkan produk dia Cornell Induction Cooker tuhh yg harganya hanya RM199..Apalagi, mak aku berminat suh aku orderkan..

Dengan line data Celcom yang ada nihh, aku gigih download apps Cj Wow Shop.Aku pun buat akaunnya,then orderla..Camna nak order? Nantila bila free aku explainkan.,huhu..**lau rajin**

Lepas dah isi form dlm apps tu,akan dapatlah mesej pengesahan tempahan yg dihantarkan ke nombor phone.



Ok, dalam screenshot kat atas tuhh, mesej yg pertama kat atas tuhh, mesej yg aku dapat lepas dah order. Sebab hari tu hari yg aku order.

Aku decide nak bayar masa hari penghantaran or in english Cash On Delivery.Dalam form tu ada bagi dua cara nak buat pembayaran lau tak salah aku.

Pertama: melalui kad kredit/ d…

Entertainment | My Favourite Bangtan Bomb Pt #2

Hai, Assalammualaikum...
Haritu aku dah share entry pasal video Bangtan Bomb yang jadi pilihan or kesukaan aku kan.
Link entry sebelum ini: Tengok sini
Jadi, hari ni aku akan sambung lagi di Part #2.Harap tak membosankan :)

1) [ENG] 150903 BOMB- Becoming Younger Brother Duration: 2:48 min
• Betting time that was suddenly started. J-Hope dengan Jimin main daun terup. • Picking the joker in 5 tries! If Jimin picks the joker, Hobi is going to become is Dongsaeng forever. • if he doesn't pick a joker, he has to do whatever Hobi hyung wants at any time. • After 2 trial, Jimin berjaya dapat joker.Tengok betapa excitednya budak ini,haha..Naughtynya dia bila buli J-Hope,haha.. • Dia asyik panggil J-Hope dengan panggilan tak formal.Muka J-Hope yg marah tak nampak macam marah tu still cute,huhu..Maybe dia tahu Jimin bukan niat nak membuli tapi sekadar mengusik.Sebab tahu Jimin sayangkan abangnya.Kat belakang, V tak reti duduk diam sungguh,haihh..


2) [ENG] 131127 BOMB- Rap Monster's change Magic Sh…

Istilah dalam K-Drama: 'Descendants Of The Sun'

Hai, assalammualaikum.

Siapa kat sini merupakan peminat drama 'Descendants Of the Sun', boleh baca entry ni.Silakan baca:)
1) 특전부대 teuk.jeon.bu.da (Pasukan elit) • Dalam drama, pasukan elit yg disertai Yoo Si Jin adalah '태백부대' (tae.baek.bu.dae)
2) 대장 dae.jang (komander) • Yoo Si Jin adalah 'komander (대장)' pasukan tentera Tae Baek, pada masa yg sama dia juga adalah komander pasukan Alpha dan ketua pasukan perubatan Kang Mo Yeon.Kedua2 posisi ini disebut sebagai '팀장 (tim.jang)'! Pasukan yg lebih kecil sbg '팀장' (team), manakala ketua dlm sbuah grup idol disebut sbg leader 리더 (i.deo)
3) 대위 dae.wi (kapten) • Inilah pangkat Yoo Si Jin dalam pasukan elit, pangkat Seo Dae Young dlm pasukan elit adalah 'Sarjan Mejar', dlm bahasa Korea Selatan disebut sbg '상사' (sang.sa)'.
4)중위 jung.wi (Lefternan) • inilah pangkat watak sampingan, Yoon Myung Ju dlm drama, pangkat ayahnya Gil Joon adalah 'Leftenan Jeneral', dlm bahasa Korea Selatan disebu…

Wordless Wednesday #13

Assalammualaikum... 
[DIY: Hiasan Bekas Balang]



My New Favourite 3 Korean Ballad Song 2016

Hai... Tiga pic kat bawah ni merupakan screenshot music player Musixmatch aku..Nowadays, aku dah fallin in love with this three korean ballad song from one group from Cube Entertainment..Grup tu adalah BTOB.
Seriously, aku bukanlah peminat grup ni,tapi since aku tengok variety show Weekly Idol episod 261-262, membuatkan aku mula macam tertarikla sikit.Aku pun start google kat youtube lagu2 depa.Tiba2, PUP!! Aku mula suka dengan lagu depa,especially tiga lagu kat bawah nihh..
Cukup romantik,ada sedih sikit,memang kenala dengan selera aku,hewhew...Hampa tengok jela ehh,huhu..

1st song: BTOB- Remember That

2nd song: BTOB- Way Back Home

3rd song: BTOB- It's Okay

Biodata Super Junior (SUJU)

INTRO:
SUPER JUNIOR / SUJU adalah salah satu Boy Band legenda asal Korea Selatan dibawah label SM Entertainment.  
Awal mula, nama grup ini adalah O.V.E.R (Obey the Voice for Each Rhtym). Namun, sebelum debut, diubah lagi namanya menjadi Junior, karena mempresentasikan kalau membernya masuk pelatihan SM Entertainment dengan umur yang masih sangat muda. Kemudian diubah mejadi Super Junior dari showcase pertama dan dipakai sampai sekarang.
Super Junior memulakan debutnya diprogram musik SBS pada 6 November 2005 dengan lagu “Twins (Knock Out)”. Suju baru menuai sukses pada tahun 2007 setelah melancarkan album Don’t Don. Mereka semakin bersinar pada tahun 2009 setelah merilis album baru bertajuk Sorry Sorry pada bulan Mac. Dengan lagu tersebut, mereka berhasil meraih posisi di pelbagai carta lagu Korea dan album tersebut juga meraih penghargaan Daesang di Golden Disk Awards.
Pada tahun 2010, hanya ada 11 anggota yang aktif, 2 orang diantaranya yaitu Han Geng memiliki masalah hukum dengan SM E…

Midnight Talk #3

Lelaki ni, bukan boleh percaya sangat..Hari ni cakap "syg, i love you." , tapi tak mustahil dia boleh cakap kat seribu pompuan lain pada masa yg sama.Sama saja, bila suami kat depan isteri cakap tak nak pasang dua, kononnya nak setia pd yg satu saja..Tapi, dalam diam2 dah ada bini baru.Tipula lau lelaki ni tak dak niat nak berbini 2,3,4...
(Tak semua lelaki camni,tapi kebanyakannya.) kalau boleh, dalam nak bagi kepercayaan, biarlah ada sikit rasa keraguan sebelum nak percaya 100%. Pendek kata,jgn terlalu percaya sangat pada lelaki ni. Dalam 100% tu kalau boleh paling max pun percaya 30-50 ja percaya.Kang percaya sangat, bila kena tipu sendiri yg sakit.Bila ada keraguan,kecurigaan sikit, bila tau kena tipu takla terasa sakit sangat.Curiga ragu tu jgn terlalu nampak or menonjol sangat.Hide sikit,senang nak tengok lelaki ni bleh dipercayai ke tak,nk tgk btul2 setia ka tak.
Dalam nak bagi rasa cinta ni,jangan cepat sangat nak bagi hati.Lelaki ni, bila orang dah mula sayangkan dia,…

Hari Sahabat 2016

Hai, Assalammualaikum...

#selamatharisahabat2016 #happyfriendshipday #loveuolls #forevertogether

Entertainment | BTS Line Member

Hai.Hari tu aku dah bukak entry pasal EXO Line.Rini nak share Bangtan Boys Line plak..Selamat baca :)


1) DANCER LINE [From left: Jungkook, J-Hope and Jimin]


2) RAPPER LINE [Rap Monster, Suga and J-Hope]

3) VOCAL LINE [From left: V, Jimin, Jin and Jungkook]

4) VISUAL LINE [From left: Jungkook, V and Jin]


5) MAKNAE LINE [V, Jimin and Jungkook]

6) 95-LINE [V and Jimin]


7) 94-LINE [J-Hope and Rap Mon]

Throwback: Raya 2016

Assalammualaikum...
Raya dah pun lepas, baru hari ni aku post dalam entry kat "N.N Diary's"..Takpalah,kite letak je Throwback Raya 2016.Dah nama pun lepas, so lempaq balik jela kan T_T
Gambar pun aku screenshotkan dari instagram sebab gambar tu dah ghaib dari galeri..Ohya, aku dah pun tukar i.d instagram aku.Username twitter pun aku tukar.Nak follow boleh follow di:
INSTAGRAM: @pynkynaz TWITTER: @PynkyNaz

[FIRST OUTFIT] 

[SECOND OUTFIT] 
#ootd #raya2016 #firstsyawal  #maafzahirdanbatin #firsteid 
~DONE~