Langkau ke kandungan utama

[UPDATE] Facts About Me

Hai...
Hari ni punya entry nak update balik entry yg lama : 20 Facts About Myself.


[UPDATE] FACTS ABOUT ME: NAZIAH BT MAT

1) Pencinta warna pink and purple
2) Seorang yg pemalu and pendiam
3) Lambat mesra dgn org yg tak pernah or baru kenal
4) Bahagian tubuh yg disukai : rambut
5) Mempunyai kulit yg sensitif
6) Fanatik to K-Pop
7) Seorang penggila shopping.Especially most to Baju & beg
8) Cita2 asal hendak menjadi seorang novelis.Tapi selalu tulis sekerat jalan saja T.T
9) Tak suka make-up especially make-up yg tebal
10) Sukakan drama/ filem romantik
11) Sukakan tempat yg tenang & mendamaikan seperti pantai.
12) A little bit hot tempered
13) Dalam family hanya aku saja yang masuk poli
14) Tak suka namaku sendiri
15) Sukakan kucing
16) Dalam family sebelah mak, cuma ada bilangan adik beradik & anak yang sedikit.Mak cik ada sorang anak, mak su ada 2 orang and my mom ada 2 (me and my sis)
17) Seorang yg kuat cengeng (menangis) **p.s: dgr lagu sedih pun cepat je nangis**
18) Lebih rapat dengan arwah tok dan mak cik berbanding family sdri
19) Tak boleh duduk diam tanpa handphone & muzik
20) Seorang yg keras kepala
21) Suka lelaki yg TINGGI & UNDERSTANDING
22) Pencinta buah mata kucing
23) Agak fussy dlm segala hal
24) Kuasa luar biasa/ magik yg ingin dimiliki: Teleportation & Time Control
25) Tempat percutian idaman (oversea):
       ° Korea
       ° Paris
       ° Australia
26) Rumah impian : Banglo 2 tingkat dgn halaman yg luas (ala2 villa)
27) Sukakan tulisan Korea kerana hurufnya senang ditulis dan difahami
28) Sukakan produk berbauan lavender
29) Lebih suka membaking than cooking
30) Sukakan cheese cake & pavlova
31) Mudah diserang flu
32) Manja pada orang yg rapat sahaja
33) Kuat touching tp tak suka tunjuk pd orang
34) Lurus sometimes
35) Sukar tahan lama dlm relationship & sukar menerima cinta
36) Tak suka memujuk
37) Suka biarkan bilik jadi pusat 'disko'.Means, suka pasang radio/lagu kuat2
38) Tak mempunyai sebarang lesen.But, now i trying get my license.Hope, i will passed
39) Setiap benda yg dibuat or diplan mesti gagal/ tak menjadi
40) Langsung tak mempunyai kreativiti
41) Pelakon Malaysia yg diminati: Saharul Ridzwan
42) Perfume favourite: Silky Girl
43) Fesyen fav: Jubah dress, t-shirt & cardigan
44) Korean Variety Show favourite: Weekly Idol, Running Man 
45) Filem Romantik English fav : Twilight, Titanic
46) Novel fav : Andai Itu Takdirnya, Lafazkan Kalimah Cintamu, Bicara Hati, Adam & Hawa 
47) Novelis fav : Siti Rosmizah
48) Ciri2 lelaki yg dibenci: Ego, panas baran
49) Tempat percutian idaman (Malaysia): 
° Pulau Langkawi
° Cameron Highlands
° Pulau Sipadan
50) Penggemar laksa & Nasi Goreng Pattaya
51) Jenis sukar untuk senyum.Kata orang,jenis muka sombong.Tapi aku tak sombong, try kenal dulu,baru judge ok 😌

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…