Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari 2017

Cerpen Fanfic : Saranghae My Mr Right (Part 5)

SARANGHAE MY MR RIGHT (PART 5)
(Shinhwa College)
Ga Young dan Jinyoung ke kolej bersama-sama hari ni. Terpancar keceriaan di wajah masing2. Sampai di kelas, mereka lihat Jimin sudah duduk di tempatnya. 
Ga Young: morning Jiminnie. Awal kau datang. Tak tunggu kitorang pun.
Jimin: Aku ada hal tu datang awal. 
Belum sempat Ga Young ingin bertanya lagi, pensyarah mereka pun masuk untuk memulakan kelas. 

Selepas kelas tamat, semua pelajar berkemas untuk keluar rehat. Ga Young berpusing ke belakang.
Ga Young: Jimin, jom kita lunch sama2.
Jimin: Takpela. Aku ada hal. Korang berdua jela lunch. 
Ga Young: Kau ada hal apa?
Jimin: Adalah. Aku pergi dulu.
Ga Young hairan dengan perubahan Jimin selepas dia mengetahui hubungannya dengan Jinyoung. Hubungannya dengan Jimin agak renggang kebelakangan ini. Ga Young agak sedih.
Jinyoung: Jomlah kita pegi sekarang. Takut makanan habes pulak. 
Ga Young: Ne. Kaja.

***********************************
(Di Kedai Serbaneka)
Ga Young membeli 2 ramen cup dan beberapa bungkus ma…

Cerpen Fanfic: Saranghae My Mr Right (Part 4)

SARANGHAE MY MR RIGHT (PART 4)
(Di Dewan Shinhwa College Uni. )
Kini tibalah hari yang dinantikan. Pertandingan nyanyian dan tarian anjuran kelab Tarian dan Muzik di adakan. Ga Young dan abang-abangnya datang menyaksikan pertandingan  untuk memberikan sokongan pada Taehyung dan Jimin. Setelah melihat beberapa peserta membuat persembahan, tiba pula giliran bagi Taehyung dan Jimin berduet membuat persembahan. Mereka menamakan group mereka sebagai VMin.
Mereka mempersembahkan lagu BTS-Butterfly. Penonton2 semua bertepuk tangan menyaksikan persembahan mereka yang melakukan contemporary dance. 

Selesai sahaja semua persembahan, tibalah pada acara yang paling dinantikan. Pengumuman para pemenang bagi pertandingan itu. Selepas pengumuman tempat kedua dan ketiga, gelaran juara diumumkan. "Juara bagi Dance and Vocal Competition dimenangi oleh kumpulan VMin! Chukahamnida!" Umum pengacara. Semua penyokong bersorak dan bertepuk tangan. Mereka menerima trofi pertama mereka bagi pertandingan …

Cerpen Fanfic: Saranghae My Mr Right (Part 3)

SARANGHAE MY MR RIGHT (PART 3)
(Rumah Ga Young)
"Ding dong!" Bunyi loceng kedengaran di pintu apabila pintu dibuka. "Saya dah balik." Kedengaran suara Taehyung yang sudah pulang bersama Jimin. Ga Young yang berada di ruang dapur mendengar loceng pintu berbunyi.
"kamu dah balik. Eh, Jimin pun ada sekali?" Ga Young menegur mereka.
"Ye. Aku akan berlatih dengan Taehyung malam ni." Terang Jimin
"Nuna, Jimin akan tidur sini malam ni." Kata Taehyung sambil mengambil botol air dari dalam peti sejuk.

"Owh okay. Bolehlah aku tengok latihan korang malam ni." Kata Ga Young.
"Mesti. Kau kena tengok sendiri kehebatan kitorang."
"Eleh, masuk bakul angkat sendiri." Usik Ga Young.
"Nuna tengoklah nanti. Kitorang akan buktikan yang kitorang pasti akan menang. Betul tak Jimin?" Kata Taehyung sambil memeluk bahu kakaknya. Jimin hanya mengangguk sambil tersenyum.

"Taehyung dah balik? Owh, Jimin pun ada sekal…

Cerpen Fanfic: Saranghae My Mr Right (Part 2)

SARANGHAE MY MR RIGHT (PART 2)
(Di Shinhwa College University)
Ga Young dan Jimin masuk ke kelas mereka hari itu. Masing2 melabuh duduk ditempat masing2. Pelajar2 lain pun sudah masuk kelas. Kelas agak bising dengan suara2 pelajar yang sibuk berbual. 
"Ga Young ah, abang2 kau dah balik ke?" Tanya Jimin pada Ga Young yang sedang membuka buku notanya.
" Dah. Nanti datanglah jumpa diorang." Jawab Ga Young. 
"Alright." Usai Jimin berkata, pensyarah mereka pun masuk untuk memulakan kelas mereka pagi itu. 

"Sebelum saya mulakan kelas hari ni, saya nak perkenalkan pelajar baru yang akan masuk ke kelas kita hari ni.Sila perkenalkan diri kamu." Pn Suzy memperkenalkan pelajar baru. Seorang pelajar lelaki memperkenalkan dirinya.
"Annyeonghaseyo. My name is Park Jinyoung. Nice to meet you guys. Sila tunjuk ajar saya." Jimin dan Ga Young terpana memandang pelajar baru itu. Mereka pernah terserempak dengan pelajar lelaki itu. Bibir Ga Young mengumtum senyu…

Cerpen Fanfic : Saranghae My Mr. Right (Part 1)

SARANGHAE MY MR RIGHT (PART 1)

Idol2:  • GOT7 Jinyoung • Moon Ga Young • BTS Jimin • BTS Taehyung • INFINITE Woohyun • INFINITE Myungsoo

(Di rumah Ga Young)
"Noona, wake up!" Taehyung menjerit di muka pintu bilik kakaknya, Ga Young. Ga Young yang masih berselimut tebal berasa geram kerana tidurnya di ganggu. 
"Yaa..Waeyo Taehyung-ah? I'm sleepy. Just let me sleep." Marah Ga Young.
"Mom on the phone. She wants to talk to you now." Taehyung masuk ke dalam bilik kakaknya dan memberikan telefon di tangannya kepada Ga Young. Dengan malas Ga Young menyambut telefon di tangan adiknya dengan matanya yang masih tertutup. Segera di tekapkan telefon ke telingannya seraya memberi salam kepada ibunya . Taehyung yang masih berdiri sebelah katil kakaknya hanya menggeleng dengan telatah kakaknya itu.

Mata Ga Young terbuka luas apabila mendengar kata-kata ibunya yang berada di talian. "Eomma nak bagitahu, abang-abang kamu akan balik. Besok mereka akan sampai. Jadi, kamu…

Midnight Talk #5

Hai, Assalammualaikum...

Dah lama betul aku tak bukak entry untuk segmen "Midnight Talk" or in Malaynya Sembang Tengah Malam. Selalu orang layan Midnight Movie, tapi aku buat Midnight Talk,untuk merapu meraban,typing benda yang mengarut untuk buat story kat segment nihh..Memang gila aku😖

Aku tak tahu nak taip apa dalam segmen ni hari ni emm. Tak dak idea nak merapu la weii..Mesti ada yang kata, "lau tak dak idea hang update blog buat apa wei??" Ok, aku memang tak tau nak kasi jawapan apa?? Ok, i get it. Dah ada idea weiii..

Emm, pernah tak ampa rasa pada satu time tu yang ampa rasa nak MENANGIS". Tapi ampa tak tau kenapa,sebab apa ampa rasa nak NANGIS. Means, hampa menangis tanpa sebab?? Tiba2 ja nangis..

Nangis sebab happy? No,bukan! Nangis sebab sedih/kecewa? No, bukan! Nangis sebab kesian/simpati tengok kesusahan org? No,bukan. Nangis sebab tengok org nangis? Pun bukan. Cuma nangis tanpa sebab yg munasabah. Okla, mungkin ampa tak penah nak merasai. Tapi aku AL…

Entertainment | Karisma dan Kehebatan Bintang Kpop 92-Liner

Hai... Hari ni aku update entry lagi weii.. Entry pasal idol2 dari 92-Line.Why 92-Line?? Sebab diorang kelahiran tahun 1992 seperti aku..Haa, sesuaila untuk jadi kriteria calon "suami idaman" aku gituhh,hahaha...Huis,perasan nau😝
Okla, ni info2 pasal diorang yang aku cedok sumbernya dari blog Soompi. Nak baca dari artikel asal, bukak Kat Sini


ⓐ WINNER SEUNGHOON: A charmer with an easygoing personality, Seunghoon can be surprisingly charismatic while he is performing or greeting fans. Do not let his bright smile fool you, this light-hearted character loves to impress with his bold allure.
 ⓑ DEAN: A successful singer-songwriter and producer, DEAN has never let his young age deter him from his music carreer. He has now become a famous figure in the K-pop industry, and continues to gain popularity with his music and determined personality!
ⓒZE:A DONGJUN: Dongjun is respected as a powerful vocalist in the Korean music industry, but his accomplishments do not stop there. His small statu…

Entertainment | Gelaran Popular Drama Korea

Hai.. Pelbagai gelaran pernah wujud dalam program, adakah kalian juga rasa ingin tahu apakah maksud sebenarnya gelaran itu? Seperti "바보", "Yeo Shin", "Nam Shin" dan sebagainya. Korang mestilah faham maksud2nya.
1)바보 pa.bo (Dungu) • Ini adalah gelaran yang sering wujud bila pertengkaran antara kekasih. Jika betul2 nak marah orang, perlu guna perkataan ini "멍청아 meong.cheong-a"! 
2) 귀염둥이 kwi.yeom.dung-i (Si Comel) • Ini adalah sebutan paling awal, sehingga lagu "1+1=kwiyeomi" yang disebut oleh BTOB Jung Il Hoon, gelaran "귀요미 (kwi.yo.mi)" baru jadi trend popular.
3) 재간둥이 jae.gan.dung-i (Serba Boleh) • "재간 (Jae.gan)" adalah berasal daripada perkataan bahasa Cina "bakat", "둥이 (dung-i)" merujuk kpd seorang yg mempunyai keunikan tertentu. Oleh itu, "재간둥이" merujuk kpd orang yg serba boleh. 
4) 바람둥이 ba.ram.dung-i (Playboy) • Maksud "바람 (ba.ram)" ialah angin. Makna lanjutannya ialah angin …

Spontaneous #12

" Forever we are young Under the flower petals raining down I run, so lost in this maze Forever we are young Even when i fall and hurt myself I keep running towards my dream.."
~ BTS- EPILOGUE: YOUNG FOREVER~
#MotivationSong #BangtanBoys #BangtanSonyeondan #BTS #BTSLyricsQuotes #Spontaneous #LyricQuotes
[P.S: Ayat yang aku boldkan dengan color purple tu ayat favourite aku. Ayat yang memberi semangat pada aku teruskan perjalanan hidup aku dengan kuat. Hope you will like it too. ☺]

Spontaneous #11

Hai..
"Snowflakes fall down And get away little by little I miss you (i miss you) I miss you (i miss you) How long do i have to wait And how many sleepless nights do i have to spend To see you (to see you) To meet you (to meet you)"
~BTS-SPRING DAY~
#BTSLyricsQuotes #BangtanBoys #BTS #Spontaneous #LyricsQuotes

Senarai Pemenang Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur 2017 (DFKL2017)

Assalammualaikum...
Event: DFKL2017 Date: 9 April 2017 (Yesterday) Venue: PICC, Putrajaya Time: 9.00 pm
1) LAGU TEMA PILIHAN: ♡ Lelaki Teragung-Dayang Nurfaizah (Ost 7 Hari Mencintaiku) [P.S: aku dah memang agak dah Dayang akan dpt award ni]
2) SKRIP DRAMA RADIO PILIHAN: ♡ Terima Kasih EX (Siti Ruzaida)
3) SKRIP PILIHAN: ♡ 7 Hari Mencintaiku (PGRs Team)
4) PASANGAN PILIHAN: ♡ Shukri Yahaya & Siti Saleha (7 Hari Mencintaiku)
5) DRAMA PENDEK PILIHAN: ♡ Kongsi Kalau Mahu
6) DRAMA PILIHAN TONTON VIP: ♡ Meh Sandar Pada Aku (Zeel Production)
7) ANTOGONIS PILIHAN: ♡ Izzue Islam (Patahnya Sebelah Sayap)
8) PENGARAH PILIHAN: ♡ Jamal Khan (7 Hari Mencintaiku)
9) AKTOR PILIHAN: ♡ Shukri Yahaya (7 Hari Mencintaiku)
10) AKTRESS PILIHAN: ♡ Mira Filzah (Cinta si Wedding planner)
11) DRAMA PILIHAN: ♡ 7 Hari Mencintaiku (Pena Creative) [P.S: Pun aku dah agak drama ni yg akn win. Sbb drama ni dh byk dpt award kt ats tuh.So, conclusionnya drama ni bolot byk award.]

Spontaneous #10

Hai...
"Its okay now count one two three and forget it Forget all the sad memories, hold my hand and laugh It's okay, now count one two three and forget Forget all the sad memories, hold my hand and laugh Let's hope that there are better days If you believe in what i say, one two three If you believe, one two three Lets hope that there are many more better days If you believe in what i say, one two three If you believe, one two three.."
~ BTS- 2!3! (HOPING FOR MORE GOOD DAYS)~
#MotivationSong #BangtanBoys #BangtanSonyeondan #BTS #BTSLyricsQuotes #Spontaneous #LyricsQuotes #BTSOfficialFansSong #Wings

Biodata BTOB

Intro:
BTOB (Born To Beat; 비투비) merupakan boy group beranggotakan 7 orang yang dibentuk oleh Cube Entertainment. Mereka terdiri dari Eunkwang, Minhyuk, Changsub, Hyunsik, Peniel, Ilhoon, Sungjae. BTOB debut pada tanggal 22 Mac 2012 dengan lagu Insane di panggung Mnet M!Countdown dan kemudian diikuti dipanggung muzik lainnya. Dua minggu kemudian, BTOB merilis album mini pertamanya bertajuk Born To Beat. Mendapat sambutan baik dari pencinta muzik, BTOB kemudian merilis album mini kedua berjudul Press Play pada tanggal 12 September 2012 dengan lagu title tracknya “WOW”.

Selesai berpartisipasi dalam konsert CUBE, BTOB mengumumkan akan merilis single kedua berjudul “2nd Confession”. Single tersebut rasmi dirilis pd 10 April 2013. Setelah berjaya mengadakan fanmeeting di Taiwan, Thailand dan Kamboja, BTOB kembali mengeluarkan album mini ke-3 yang diberi nama “Thriller”. Namun sebelum album mini tersebut dirilis, mereka meluncurkan single pemanasan berjudul “When I Was Your Man”.

Awal tahun 201…