Langkau ke kandungan utama

Cerpen Fanfic: Saranghae My Mr Right (Part 4)

SARANGHAE MY MR RIGHT (PART 4)

(Di Dewan Shinhwa College Uni. )
Kini tibalah hari yang dinantikan. Pertandingan nyanyian dan tarian anjuran kelab Tarian dan Muzik di adakan. Ga Young dan abang-abangnya datang menyaksikan pertandingan  untuk memberikan sokongan pada Taehyung dan Jimin. Setelah melihat beberapa peserta membuat persembahan, tiba pula giliran bagi Taehyung dan Jimin berduet membuat persembahan. Mereka menamakan group mereka sebagai VMin.
Mereka mempersembahkan lagu BTS-Butterfly. Penonton2 semua bertepuk tangan menyaksikan persembahan mereka yang melakukan contemporary dance. 

Selesai sahaja semua persembahan, tibalah pada acara yang paling dinantikan. Pengumuman para pemenang bagi pertandingan itu. Selepas pengumuman tempat kedua dan ketiga, gelaran juara diumumkan. "Juara bagi Dance and Vocal Competition dimenangi oleh kumpulan VMin! Chukahamnida!" Umum pengacara. Semua penyokong bersorak dan bertepuk tangan. Mereka menerima trofi pertama mereka bagi pertandingan itu. 

Selesai majlis, Taehyung dan Jimin bersama Ga Young, Woohyun, dan Myungsoo mereka bergambar bersama. 
Ga Young: TaeTae ah, chukahae. Jimin, tahniah. Aku suka dance kau. Jinjja daebak.I like it.
Taehyung: Gomawo nuna.
Jimin: Thanks Ga Young. Aku gembira kau suka.
Woohyun: "Taehyungie, Jimin, Congrates. Hyung bangga dengan kamu berdua."
Myungsoo: Yes. We are so proud both of you. After this, don't give up in whatever you gonna do.
Taehyung: Gomawo hyung. Terima kasih sebab bagi sokongan pada kami dan datang tengok kami.
Myungsoo: TaeTae ah, kamu kan adik kami. Mestilah kami sokong kamu.
Woohyun: Betul. Ok, jom kita pergi makan sama2. Hyung akan belanja hari ni.
Taehyung & Jimin: Yeahh..

Ketika mereka hendak melangkah dari dewan, Jinyoung datang menegur mereka.
Jinyoung: Congrates Jimin, Taehyung.
Jinyoung menyalami Jimin dan Taehyung.
Jimin: Thanks.
Woohyun:Kamu kawan sekelas Ga Young dan Jimin ke?
Jinyoung: Ne.
Woohyun: Lau macam tu, jomlah kita join kami. Kami nak pergi makan.
Ga Young: Ye. Jomlah sekali.
Jinyoung: Owh ok. Gomawo.

Mereka pun sama2 pergi makan. Jimin melihat kegembiraan di wajah Ga Young kerana Jinyoung turut serta bersama mereka. Dia cuba menyembunyikan rasa cemburunya melihat kemesraan mereka.

***********************************
(Di Sungai Han)
Ga Young dan Jinyoung menikmati udara segar di Sungai Han. Mereka datang ke Sungai Han selepas mereka makan bersama dengan keluarga Ga Young tadi. 
Jinyoung: Tenang betul tempat ni kan?
Ga Young: Ne. Saya selalu datang sini. Saya, Taehyung dengan Jimin selalu jogging kat sini.
Jinyoung: owh.. rapat juga ye awak dengan Jimin
Ga Young: Ha'ah.Kami dah lama berkawan. Since kitorang kecil lagi.

Masing2 mendiamkan diri seketika. Tiba2 Jinyoung dan Ga Young sama2 serentak  bersuara.
Ga Young: err, awaklah cakap dulu.
Jinyoung: Arasso. Emm, saya nak bagitahu awak sesuatu.
Ga Young: Apa dia?
Jinyoung: Sebenarnya, saya sukakan awak. Saya mula sukakan awak sejak kali pertama saya jumpa awak.
Ga Young: Jinjja? Betul ke apa yang awak cakap ni?
Jinyoung: Yes. Sudi tak awak jadi girlfriend saya?
Ga Young: Ne, saya sudi.

Jinyoung gembira kerana cintanya diterima oleh Ga Young. Mereka sah menjadi pasangan kekasih. 

************************************
(Rumah Ga Young)
Ketika memasuki rumah, Ga Young bernyanyi riang. Taehyung yang keluar dari ruang dapur bersama mug ditangannya hairan melihat telatah kakaknya. 
Taehyung: Nuna ni kenapa? Happy je tengok
Ga Young: salah ke nuna nak happy?
Taehyung: Tak salah. Cuma pelik. Nuna pergi mana tadi?
Ga Young: Kitorang pergi Sungai Han je. Mana Woohyun dengan Myungsoo oppa? 
Taehyung: Diorang keluar. Nuna, Taehyung nak cakap dengan nuna sikit. 

Taehyung mengajak kakaknya duduk di sofa di ruang tamu. Ga Young merasa pelik melihat riak serius Taehyung. 
Ga Young: Kamu nak cakap apa?
Taehyung: Nuna ada pape ke dengan Jinyoung tu?
Ga Young terkejut dengan soalan adiknya. Macam tahu2 je adiknya itu tentang hubungannya dengan Jinyoung.
Ga Young: Emm, nuna baru je terima dia jadi namchin nuna.
Taehyung: Bwo? Jinjja?
Ga Young: yela. Kenapa kamu terkejut ni?

Taehyung mengeluh. Dia tahu Jimin menyimpan perasaan pada kakaknya. Dia kesiankan Jimin kerana tak dapat luahkan perasaanya. Dan dia juga yakin kakaknya pun juga ada menyimpan perasaan pada Jimin tapi tak disedarinya. Taehyung pun melabuhkan duduk di sebelah kakaknya. Ga Young hairan dengan reaksi Taehyung.
Taehyung: Nuna betul2 sukakan dia ke?
Ga Young: Ye. Kenapa kamu tanya camtu?
Taehyung: Nuna yakin ke nuna suka dia?
Ga Young: Mestilah. Nuna yakin dia lah Mr Right yang nuna cari.
Taehyung: Macam mana dengan Jimin?
Ga Young: Kenapa dengan Jimin pulak. Dia kan kawan baik nuna. Tetap akan jadi kawan nuna. Dahla, nuna nak naik mandi.

Belum sempat Taehyung hendak berkata lagi, Ga Young sudah berlari naik ke biliknya. Telefon di poket tracksuitnya di ambil dan mendail nombor.
"Hello Jimin. Aku nak jumpa kau. Kita jumpa kat tempat biasa. Ok bye." Talian pun dimatikan. "I have do something." Desis hati Taehyung.

Bersambung...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…