Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2014

Hipokrik Dalam Bercouple????

Assalammualaikum…
***Hipokrik=Kepura-puraan/Berpura-pura***
Perghhh…tajuk..Kemahen bukan maen lagi panas,hahhaha..Sapa yang baca ni confirm ada yang mendidih sebab berperangai sedemikian,hehehe…Ok,sorry…Takdak niat aq nak kutuk ka apa ka??Tapi aq ada sebab kenapa story ni aq cuba untuk aq bukak..Pada pendapat peribadi aq sendiri sesetengah orang pasti bersikap sedemikian dalam bercouple..And aq pun tak nafikan aq jugak bersikap sedemikian,hehhe..Termengaku pulak..
Ala,standardla sikap camtu dalam relationship..Memang akan adala jugak sikap camtu,tak banyak pun sikit atleast..Ok, kenapa aq kata macam tu??..Actually, sikap camtu mungkin lebih kepada kaum perempuan..Ops,sorry, aq bukan nak kutuk perempuan..Aq pun perempuan gak..Cuma aq bagi pendapat based on the reality story and issue.Reality sikap hipokrik ni akan dapat lihat melalui perbezaan sikap sebenar semasa bercinta-cintun sehingga selepas berkahwin.
Kenapa??Bagaimana??Aq terangkan supaya nampak lebih mudah untuk pemahaman hampa sum…

Checklist Before Holiday…

Assalammualaikum….
Entry hari ni berkisar tentang preparation sebelum memulakan percutian…Actually aq just nak share skit beberapa perkara yang aq selalu buat before pergi holiday…Tak kisahla sama ada percutian bersama kawan2 or family…
Memandangkan aq sebagai seorang student “Pelancongan”, aq nak share information skit mengenai maksud tourism yg aq masih ingat,hehehe…
***Definition Of Tourism:-***
~~Movement of people from their normal place of residence to another place (with the attention to return ) for a minimum period of 24 hours to a maximum of 6 months for the sole purpose of leisure and pleasure.
~~A visit to a country other than one’s own or where one usually resides and works.
Ok, berbalik pada perkara utama yg aq nak share tadi..Persiapan untuk bercuti ni mungkin ada skit perbezaan berdasarkan tempat percutian.Sama ada dalam or luar negara.Jom aq kongsikan skit tips yang selalu aq buat sama ada secara langsung or tak,hehehe…Secara ringkas yg aq terangkan dibawah ni:-
1)Maklumat P…

Zaman Muda Mudi Dedulu….

Assalammualaikum….
Masihaqnakhupdateentrylaenjugakwalaupunaqdahupdatesemalam…Errkk,biasalah..Blogaqjelapenemankudikalaaqkesorangan,dikalaaqmencurahsegalaisihatiku…Lagipunaqkantengahsingle-mingleskangni,ehhh…. Untukstoryharini,aqnakbukakstorytentangzamanmuda-mudiaqdulu…Means,zamanremajaaq..Ape??Skangtakremaja