Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2016

Biodata GOT7

Intro: ° GOT7 merupakan pendatang baru yg debut pada awal tahun 2014 dibawah label JYP Entertainment. ° Sebelumnya, JB dan JR terlebih dahulu debut pada tahun 2012 dengan nama 'JJ Project'. ° Rasmi debut pada 16 Januari 2014 di Mnet MCountdown dengan lagu debut "Girls Girls Girls" dari album mini pertama "Got It" ° Mereka mengeluarkan album mini kedua bertajuk Got Love yg dirilis pada 22 Oktober 2014 dengan lagu "A" sebagai lagu utama. ° Got7 mengeluarkan album penuh pertamanya bertajuk "Identify" pada 20 November. ° Sebelumnya, mereka debut di Jepun dengan single "Around The World" pada bulan Oktober. ° Selesai mengeluarkan single kedua mereka "Love Train" di Jepun, Got7 pun comeback ke korea dgn mengeluarkan album mini ke 3, "Just Right" pada 13 Julai 2015. ° Meluncurkan album mini ke 4, "Mad" pada 30 September dgn pemimpin lagunya "If You Do".
Nama Grup: GOT7 Label: JYP Ent. Debut Korea: 16 Jan 2…

Midnight Talk #2

Hai,assalammualaikum...
Sebut pasal kpop ja semua orang tahu,banyak fans, tak kurang jgk banyak yang bash..Tak semestinya,tak semua kpop tu jahat,buruk ke apa..Lau kita pandang positif padanya,makanya positifla..Lau negatif,makanya akan negatifla wehh!Asalkan tahu mana baik buruk dhlaa..:)
Aku ni sehari tak play korean song sehari memang tak sah.Semua yg rapat dengan aku dah masak dengan peel aku ni.Dalam handset,laptop beratus-ratusan lagu korea.Bukan setakat lagu,video klip,pic semua ada.Even,dlm wechat,i.g,twitter aku semua pun banyak dgn korea saja banding dgn pic sendiri,huhu..Ketagih sangat ke ni??
Ok, nak story macam mana aku boleh terjebak dlm kpop ni.First, aku hanya minat korean drama ja masa time sekolah dulu tapi taklah terlampau sangat.Nak tengok drama korea (sampai sekarang) tengok kat tv biasa saja.Rumah kami ni takdak "kuali" (ASTRO) oii..T_T
 Lepas SPM (masuk poli) aku baru start ketagih dengan kpop nihh.Aku mula kenal kpop ni dengan lebih mendalam. Sampaikan sa…

Midnight Talk

Hai, Assalammualaikum

Sebelum ni aq tak pernah merasai ada seorang kakak. Not Sister-in-law!! Ada kakak ipar je.For me, prasaan ada kakak kandung and kakak ipar a little bit different.Tak tawu nk gambarkan mcm mna tp agak lainla..Now, i can feel it? Why? 

Now i have a sister.She is first daughter of my mom.My mom penah kahwin (with her ex husband) sebelum kawen dgn arwah ayah dan ada anak.Anaknya itu Nur Mazura.I call her Kak Zura. Mean, aq and Kak Zura satu mak,lain ayah..Eventhough, kami berlainan ayah but we still share same mother.Still siblings.

Nak story lagi.Masa zaman kecik2 dulu, arwah tok penah cite yg aq ada kakak.Kak Zura la tu.Mak tak penah cite pun yg aq ni ada seorang kakak.Tapi, kami tak penah jumpa sebab lepas mak bercerai dengan suami pertama dia, anak dia bekas suami yg jaga.Pastu dh tak jumpa bertahun-tahun.Then, mak dapat jumpa balik Kak Zura masa tu aq sekolah rendah ka menengah,ntah..Tak ingat.Tupun, sebab Kak Zura sendiri yg cari ikhtiar nak jumpa dengan mak.Tapi …

Wechat Challenge : #10 Questions

Assalammualaikum... 

Answer: 
1) No..I don't think so!!
2) Its complicated. No status.
3) What i like? I like you..~wink~~
4) friends
5) none
6) fav. color: pink and purple
7) No one
8) you think...??
9) food: laksa, drink: milo ais
10)movie: romantic movie, song: english/korean romantic song.
11) fav actor: emm, Saharul Ridzwan. Actress: no one
12) 23 January
13) Capital A, Capital W, Capital F,bla bla bla...Its not important to tell you
14) tall,romantic, funny, responsible, penyayang
15) no question

Baju Raya 2016

Assalammualaikum...

first baju, kaler hitam.Baju kurung moden ni jiran depan rumah yang belikan.Mak aku mengasuh anak dia,jadi dia yang belikan baju untuk kami.Mak aku punya kaler pink,dan aku yang ni.

Aku panggil warna baju ni as a "Paddle Pop",huhu..Tak ke sama dengan warna ais krim paddle pop,hewhew...

Dua pasang baju kat atas tuh mak aku belikan masa kami pegi Jitra kelmarin.Baju dari butik kesukaan aku, butik Peace Collection. Dua pasang tu hanya RM120.Tu harga yang paling murahla tu sebab nak habeskan stok.Lau di ikutkan harga asal sehelai dah RM100 lebih.So, diorang bagi 2 pasang RM 120. Aku tak ingat harga asal berapa.
Dua2 pun baju kurung moden jugak. Baju kaler paddle pop tu untuk aku, and yang kaler hijau pucuk pisang tuh untuk kakak (anak sulung mak lain ayah) aku.Naa.. gitu.
Done..