Langkau ke kandungan utama

Midnight Talk

Hai, Assalammualaikum

Sebelum ni aq tak pernah merasai ada seorang kakak. Not Sister-in-law!! Ada kakak ipar je.For me, prasaan ada kakak kandung and kakak ipar a little bit different.Tak tawu nk gambarkan mcm mna tp agak lainla..Now, i can feel it? Why? 

Now i have a sister.She is first daughter of my mom.My mom penah kahwin (with her ex husband) sebelum kawen dgn arwah ayah dan ada anak.Anaknya itu Nur Mazura.I call her Kak Zura. Mean, aq and Kak Zura satu mak,lain ayah..Eventhough, kami berlainan ayah but we still share same mother.Still siblings.

Nak story lagi.Masa zaman kecik2 dulu, arwah tok penah cite yg aq ada kakak.Kak Zura la tu.Mak tak penah cite pun yg aq ni ada seorang kakak.Tapi, kami tak penah jumpa sebab lepas mak bercerai dengan suami pertama dia, anak dia bekas suami yg jaga.Pastu dh tak jumpa bertahun-tahun.Then, mak dapat jumpa balik Kak Zura masa tu aq sekolah rendah ka menengah,ntah..Tak ingat.Tupun, sebab Kak Zura sendiri yg cari ikhtiar nak jumpa dengan mak.Tapi waktu tu aq tak dapat jumpa.Mak ja yg dpt jumpa,aq pi mana xtw..Lama dh pun,tak ingat haa...

Now, aq dah dapat jumpa Kak Zura. Dah kenal dah.Barula aku dapat rasa perasaan ada seorang kakak kandung.Dah boleh mula rapat.We can share everything.Problem, clothes, and so on..Macam orang lain huhu..

Kak Zura ni pun dah kawen,dh ada anak pun haa..So, secara automatik aq dh upgrade jadi Maksu. Kak Zura ni pun sama cm mak aq jgk.Kawen dua kali.Dulu kawen dengan bekas suami pertama bercerai.Takda anak.Then, kawen dengan suami kedua sekarang ni, ada sorang anak dan extra 3 orang anak tiri.Tak kesahla, mudah2an jodoh mereka berpanjangan.Amin.

Sememangnya, dari arwah tok,turun ke mak & turun pada Kak Zura semua kawen dua kali,then ada anak tiri.Emm, kes cmni yg buatkan aq agak takut skit nak tawen.Ofcoursela, klu boleh kawen tu biaqlah sekali seumoq hidup.Tak gitu?? Doa jela yg baik2...Insyaallah, akan sampai jodoh,kahwinla aq ni.

#done

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…