Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2017

Entertainment : Idol "Muka Genius"

Hai...
Satu istilah baru telah menjadi popular di Korea sebelum ini iaitu "Muka Genius". Istilah ini merujuk kepada muka seseorang yang kelihatan seperti genius. Ya! Itulah maksudnya "muka genius", orang itu tak semestinya bijak, tapi hanya melihat pada mukanya,imej dan perangainya dah memberi gambaran "seorang yang bijak" kepada orang lain. Oleh itu, dia dah memenuhi standard "muka genius". Mari kita lihat siapakah yg dipilih sbg calon "muka genius". 

1) BTOB SUNGJAE Kenapa Yook Sungjae boleh dikenali sebagai "muka genius"? Jangan2 sebab dia pernah membintangi "School 2015"? Haha, sebenarnya sebab yg paling utama ialah dia kelihatan kacak dan penampilan luarannya  sangat sesuai dengan gaya genius. Ada juga fans yg mengatakan bahawa Sung Jae yg duduk diam itu betul2 kelihatan macam "muka genius", tp semua itu imaginasi ini akan hilang jika dia mula bercakap,haha...

2) INFINITE L L tak payah buat apa2,hanya berd…

Android Game: Hotel Story

Assalammualaikum..

Hai guys.. First entry in Mac 2017. Hari tu aku dah storykan pasal game Happy Mall Story kan.Hari ni nak share pasal Hotel Story pulak.
Pic kat atas tu level yang aku dah sampai dalam game nihh. Game dari Happy Labs ni juga boleh main sewaktu offline. Means, takde data still boleh main. Tu yang aku suka,hehe...
Cara nak main pun senang jugak. Cuma bezanya di game ni xdak "fever" macam dalam Happy Mall Story. So, agak lambatlah sikit nak dapat income coin tuhh.
Ni, info dari Android Google Play: 
Build & design your dream resort to richness! Upgrade and invest your facilities to attract special guests and tourists! Be the best hotelier!

✔ Free to play
 ✔ Creativity is your limit! Build your dream hotel from scratch
 ✔ 300+ facilities and decors, 20+ guests to unlock!
 ✔ Multiplayer! Visit other hoteliers and collect tips 
✔ Play offline. Manage your resort without having to waste data
 ✔ Optimized for Galaxy S4, Note 3, large screen devices

*Players can pay real m…