Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2013

Kad Raya S.S.dan Ucapan Raya

Hai sume....Cantik tak kad raya kt atas tu...???Hahaha...nampak sangat hasil editnya kan???... Aq buat sendiri tau...tp design dia aq amek kt En. Google...hahahahhaha... Ok, serius xlawak...=(...
Memandangkan bulan Syawal akan membuka tirainya lagi beberapa hari, minggu depanla kan???...., so, aq buat keja yg xberapa nak wajib mengedit kad raya yg kat atas tu haaa... Nampak xbetapa sangat gegehnya aq,hahaha...Yes, i know.....
Korang dah beli baju raya ke???Haa...aq dengan tersangat gegehnhya nak gitawu yg aq dah pun beli sepasang baju raya fesyen peplum, blocking colour lagi,hahahaha.... Ok, tak kelakar kot...
Mana bajunya??Haaa...shhhhh...rahsia!!!!...Aq akan tunjukkan di next entri ok.... Okla, aq nak kena gerak g bazar lagi jp lagi... Dengan ini, aq nak tag nama yg terpilih disini....
-->Eika, -->Pika, -->Eija -->Ain -->Ummu Hanie --> Nur Hidayah

Aq nak ucapkan "Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf zahir Dan Batin".... Semoga syawal kali ni akan lebih bermakna dari tahun2 …

Semangat Hari Raya..

Assalammualaikum....
Wahh3, lagi lebih kurang 2 minggu sahaja ag umat islam diseluruh Malaysia akan menyambut bulan Syawal....Alhamdulillah kita bakal bertemu jugak bulan syawal yang  mulia dan dapat menyambut hari raya...
Tapi, raya2 jugak...Janganlah kita lupa untuk maaf-bermaafan sesama kita dihari raya..Lupakan semua sengketa yg berlaku, bak kata pepatah....Buang yang keruh,ambik yg jernih.....Chewahhhh, bersastera pulak aq,huhuhu....
Macam mana dengan persiapan raya korang????Dah beli baju raya ke? Baju raya warna apa??? Kueh raya beli ke buat tahun ni?? Soalan2 ni mesti akan ditanya setiap tahun nak menjelang Syawal kan?? Haish, dah jadi kewajipan dah soalan2 tu...Aq tahun ni berkemungkinan besar aq takkan beli baju raya sebabnya, aq perlu save bajet untuk "Final Project" aq, huhu...Sadis gila derrr!!!!!... Tapi tak mengapala, baju tahun lepas pun ada ag,hahaha...
Time hari raya je mesti popular dengan makanan wajibnya....Apalagi lau bukan ketupat, nasi impit haa.... Aq xbe…

My First Experience..

Hai sume.... Ya Allah, dengan rasanya penuh kebanggaan sikit sebab aq berjaya mempelajari cara-cara dan teknik membuat brochure,yehaaaaaa.....Bukannya apa, actually this my first time aq betul2 mempelajari cara membuat brochure dan mereka design sendiri,hahaha... Sebabnya, masa aq praktikal dulu aq xdapat nak belajar wat brochure sendirik,sadis siottt... So, kelmarin, dalam kelas Pn.Zack..(visitor interpretation) aq dengan budak kelas aq diberi tugasan untuk membuat brochure dan flyers berdasarkan Tourism Project trip kami.... Bagi kumpulan aq, kami kena wat brochure dgn flyers untuk trip ke Pulau Langkawi selama 3 hari 2 malam bertemakan historical/cultural... Aq hanya wat brochure sahaja,huhuhu.....Walaupun agak pening dan sedikit leceh nak membuatnya, tapi lastly aq dapat jugak wat...
Bahagian isi dalam brochure...Xsiap sepenuhnya ag....
Brochure yang aq wat hanya menggunakan software Microsoft Office Publisher.... Macam mana nak buat???Haaa...susahlah sikit nak tunjuk kat sini...Tambahan …

First Ramadhan in 2013

Assalammualaikum.... Alhamdulillah, dapatlah kita sama-sama menjalani ibadah bulan Ramadhan bagi hari pertama hari ni...Mudah-mudahan dapatlah kita sama-sama berpuasa penuh bagi tahun ni.... Bagi kaum lelaki, tiada alasan keuzuran ye untuk tidak berpuasa...Letih ke penat camne pun, puasa tetap WAJiB ditunaikan, bukan sekadar solat sahaja yang wajib..Kerana, ibadah puasa adalah termasuk dalam Rukun islam yang ke-3...Pandai adik2 sume... Tapi walaupun bagi kaum perempuan, walaupun anda diberi cuti oleh Allah, maka ia bukanla satu alasan untuk anda tidak berpuasa jika tidak mengalami keuzuran..Jika memang anda boleh berpuasa, maka puasala... Bersempena bulan Ramadhan yang mulia ini, aq dengan ini, aq Cik Naziah bt Mat,(ehh...formal la lak...) ingin menyusun 10 jari nak mintak maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki jika dalam tempoh aq berblogging ni telah menyinggung perasaan,mengguris hati mana-mana pihak sama ada sengaja atau tak sengaja..Sesungguhnya, aq hanyala insan biasa yang xlari…

Bilik Hostel Kami yg Comel...

Salam sume... Aq sangat2la bosan...Entri hari ni adalah mengenai bilik aq di kamsis..Haa???Aq bajet perasan??Biaq pi la, bilik cheq,bukan hampa punya kan,hahhaha.... Kali ni aq duduk dibilik yg memuatkan 2 orang penghuni berbanding disem lepas aq duk 4 orang...Bilik kami di B6,Aras 4.10...Aq still duk dgn classmate aq, yg ada disiarkan gambarnya dientri sebelum ni...=) Jomla usha bilik kami yg cantik lagi de'bom,ehh???...
Katil aq yg comey...comey x,hehhe...Lappy aq atas katil yg cantiknya pun...
Katil member aq,Eija_Famieza...Pink lagi,hehhe...
Meja study aq lerr...Sikit je barang atas meja ni...
Mestila yg ni meja Eija, xkan mak aq punya lak kan,hehehe..
Bahagian dinding depan meja study aq yg menampalkan jadual kelas...
Almari kami,sebelah kiri,almari aq lerr...Ada apa dalamnya,shhhh....adala,hahaha...







Subjek Semester 6 (DUP 6B)

Hai guys.. Haa tudia, dah 2 minggu masuk kelas, baru hari ni aq nak habaq subjek2 yg aq amek sem ni...Haishh...Dah 4 hari aq xdapat tido awal, disebabkan keja2 assignmen yang xpernah henti datang kunjung tiba,hohoho...Aq hanya tdo dalam kul 4,5 pagi dan bangun lak kul 6 pg..Ce kira berapa jam ja aq tdo,huwaaaa... Lagi pening aq dibuatnya, apabila tugasan untuk Final Project (Tourism Project) pun datang sekali,aduhhhh...Kena wat pakej trip kau haa...Susah doh!!!!..Fuhhh... Memang nasebla kan,haaa... Subjek bagi sem ni adalah...>>
1) HT619-Visitor Enterpretation 2) HT620-Tourism Project 3)HT312- Tourism Expedition 4) PB201- Enterpreneurship 5) HT618- Sales & Marketing
So, cam biasala sem ni merupakan sem akhir, tersangatlah busynya aq dan rakan2 aq..Memang lau aq xdapat nak update baby blog aq, ni maknanya aq sedang gegeh dengan sume tugasan yang perlu disiapkan...=) Ok, aq nak mamam jap..Lapo der...Kbai...=)