Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2017

Cerpen Fanfic: Saranghae My Mr. Right (Part 6)

SARANGHAE MY MR RIGHT (PART 6)
Ga Young berjalan lesu pulang ke rumahnya. Air mata yang mengalir diseka perlahan. Entah kenapa hatinya tiba2 terasa sedih dengan sikap Jimin terhadapnya. Terasa sunyi jiwanya. Sampai di rumahnya, dia meletakkan barang2 yang dibeli di dapur. Dengan perlahan dia menapak naik ke tingkat atas. Kedengaran suara adiknya menyanyi di biliknya. Dia pun masuk ke bilik adiknya yang terbuka pintunya. 

Ga Young: Taehyung ah.. 
Taehyung: Wae nuna. 
Terperanjat Taehyung melihat kakaknya masuk ke biliknya tiba2. Dilihat kakaknya muram. Di labuhkan punggung di atas katil sebelah kakaknya.
Taehyung: Kenapa ni nuna?
Ga Young: Tae, Jimin ada bagitahu kamu apa2 tak?
Taehyung: Anio. Takde.Wae? Nuna gaduh dengan dia ke?
Ga Young: Entahlah Tae. Tiba2 je dia nak jauhkan diri dari nuna. Nuna ada buat salah dengan dia ke?
Taehyung mengeluh lantas memeluk kakaknya.  

Ga Young: Dia selalu tak macam ni tau. Dia sekarang ni macam dah tak nak kawan dengan nuna je. Nuna sedihla
Ga Young melentokk…

Cerpen Fanfic : Saranghae My Mr Right (Part 5)

SARANGHAE MY MR RIGHT (PART 5)
(Shinhwa College)
Ga Young dan Jinyoung ke kolej bersama-sama hari ni. Terpancar keceriaan di wajah masing2. Sampai di kelas, mereka lihat Jimin sudah duduk di tempatnya. 
Ga Young: morning Jiminnie. Awal kau datang. Tak tunggu kitorang pun.
Jimin: Aku ada hal tu datang awal. 
Belum sempat Ga Young ingin bertanya lagi, pensyarah mereka pun masuk untuk memulakan kelas. 

Selepas kelas tamat, semua pelajar berkemas untuk keluar rehat. Ga Young berpusing ke belakang.
Ga Young: Jimin, jom kita lunch sama2.
Jimin: Takpela. Aku ada hal. Korang berdua jela lunch. 
Ga Young: Kau ada hal apa?
Jimin: Adalah. Aku pergi dulu.
Ga Young hairan dengan perubahan Jimin selepas dia mengetahui hubungannya dengan Jinyoung. Hubungannya dengan Jimin agak renggang kebelakangan ini. Ga Young agak sedih.
Jinyoung: Jomlah kita pegi sekarang. Takut makanan habes pulak. 
Ga Young: Ne. Kaja.

***********************************
(Di Kedai Serbaneka)
Ga Young membeli 2 ramen cup dan beberapa bungkus ma…

Cerpen Fanfic: Saranghae My Mr Right (Part 4)

SARANGHAE MY MR RIGHT (PART 4)
(Di Dewan Shinhwa College Uni. )
Kini tibalah hari yang dinantikan. Pertandingan nyanyian dan tarian anjuran kelab Tarian dan Muzik di adakan. Ga Young dan abang-abangnya datang menyaksikan pertandingan  untuk memberikan sokongan pada Taehyung dan Jimin. Setelah melihat beberapa peserta membuat persembahan, tiba pula giliran bagi Taehyung dan Jimin berduet membuat persembahan. Mereka menamakan group mereka sebagai VMin.
Mereka mempersembahkan lagu BTS-Butterfly. Penonton2 semua bertepuk tangan menyaksikan persembahan mereka yang melakukan contemporary dance. 

Selesai sahaja semua persembahan, tibalah pada acara yang paling dinantikan. Pengumuman para pemenang bagi pertandingan itu. Selepas pengumuman tempat kedua dan ketiga, gelaran juara diumumkan. "Juara bagi Dance and Vocal Competition dimenangi oleh kumpulan VMin! Chukahamnida!" Umum pengacara. Semua penyokong bersorak dan bertepuk tangan. Mereka menerima trofi pertama mereka bagi pertandingan …

Cerpen Fanfic: Saranghae My Mr Right (Part 3)

SARANGHAE MY MR RIGHT (PART 3)
(Rumah Ga Young)
"Ding dong!" Bunyi loceng kedengaran di pintu apabila pintu dibuka. "Saya dah balik." Kedengaran suara Taehyung yang sudah pulang bersama Jimin. Ga Young yang berada di ruang dapur mendengar loceng pintu berbunyi.
"kamu dah balik. Eh, Jimin pun ada sekali?" Ga Young menegur mereka.
"Ye. Aku akan berlatih dengan Taehyung malam ni." Terang Jimin
"Nuna, Jimin akan tidur sini malam ni." Kata Taehyung sambil mengambil botol air dari dalam peti sejuk.

"Owh okay. Bolehlah aku tengok latihan korang malam ni." Kata Ga Young.
"Mesti. Kau kena tengok sendiri kehebatan kitorang."
"Eleh, masuk bakul angkat sendiri." Usik Ga Young.
"Nuna tengoklah nanti. Kitorang akan buktikan yang kitorang pasti akan menang. Betul tak Jimin?" Kata Taehyung sambil memeluk bahu kakaknya. Jimin hanya mengangguk sambil tersenyum.

"Taehyung dah balik? Owh, Jimin pun ada sekal…

Cerpen Fanfic: Saranghae My Mr Right (Part 2)

SARANGHAE MY MR RIGHT (PART 2)
(Di Shinhwa College University)
Ga Young dan Jimin masuk ke kelas mereka hari itu. Masing2 melabuh duduk ditempat masing2. Pelajar2 lain pun sudah masuk kelas. Kelas agak bising dengan suara2 pelajar yang sibuk berbual. 
"Ga Young ah, abang2 kau dah balik ke?" Tanya Jimin pada Ga Young yang sedang membuka buku notanya.
" Dah. Nanti datanglah jumpa diorang." Jawab Ga Young. 
"Alright." Usai Jimin berkata, pensyarah mereka pun masuk untuk memulakan kelas mereka pagi itu. 

"Sebelum saya mulakan kelas hari ni, saya nak perkenalkan pelajar baru yang akan masuk ke kelas kita hari ni.Sila perkenalkan diri kamu." Pn Suzy memperkenalkan pelajar baru. Seorang pelajar lelaki memperkenalkan dirinya.
"Annyeonghaseyo. My name is Park Jinyoung. Nice to meet you guys. Sila tunjuk ajar saya." Jimin dan Ga Young terpana memandang pelajar baru itu. Mereka pernah terserempak dengan pelajar lelaki itu. Bibir Ga Young mengumtum senyu…

Cerpen Fanfic : Saranghae My Mr. Right (Part 1)

SARANGHAE MY MR RIGHT (PART 1)

Idol2:  • GOT7 Jinyoung • Moon Ga Young • BTS Jimin • BTS Taehyung • INFINITE Woohyun • INFINITE Myungsoo

(Di rumah Ga Young)
"Noona, wake up!" Taehyung menjerit di muka pintu bilik kakaknya, Ga Young. Ga Young yang masih berselimut tebal berasa geram kerana tidurnya di ganggu. 
"Yaa..Waeyo Taehyung-ah? I'm sleepy. Just let me sleep." Marah Ga Young.
"Mom on the phone. She wants to talk to you now." Taehyung masuk ke dalam bilik kakaknya dan memberikan telefon di tangannya kepada Ga Young. Dengan malas Ga Young menyambut telefon di tangan adiknya dengan matanya yang masih tertutup. Segera di tekapkan telefon ke telingannya seraya memberi salam kepada ibunya . Taehyung yang masih berdiri sebelah katil kakaknya hanya menggeleng dengan telatah kakaknya itu.

Mata Ga Young terbuka luas apabila mendengar kata-kata ibunya yang berada di talian. "Eomma nak bagitahu, abang-abang kamu akan balik. Besok mereka akan sampai. Jadi, kamu…