Langkau ke kandungan utama

Cerpen Fanfic: Saranghae My Mr Right (Part 3)


SARANGHAE MY MR RIGHT (PART 3)

(Rumah Ga Young)
"Ding dong!" Bunyi loceng kedengaran di pintu apabila pintu dibuka. "Saya dah balik." Kedengaran suara Taehyung yang sudah pulang bersama Jimin. Ga Young yang berada di ruang dapur mendengar loceng pintu berbunyi.
"kamu dah balik. Eh, Jimin pun ada sekali?" Ga Young menegur mereka.
"Ye. Aku akan berlatih dengan Taehyung malam ni." Terang Jimin
"Nuna, Jimin akan tidur sini malam ni." Kata Taehyung sambil mengambil botol air dari dalam peti sejuk.

"Owh okay. Bolehlah aku tengok latihan korang malam ni." Kata Ga Young.
"Mesti. Kau kena tengok sendiri kehebatan kitorang."
"Eleh, masuk bakul angkat sendiri." Usik Ga Young.
"Nuna tengoklah nanti. Kitorang akan buktikan yang kitorang pasti akan menang. Betul tak Jimin?" Kata Taehyung sambil memeluk bahu kakaknya. Jimin hanya mengangguk sambil tersenyum.

"Taehyung dah balik? Owh, Jimin pun ada sekali?" Tiba2 Woohyun bersuara yang turut menyertai perbualan mereka bersama Myungsoo.
"Annyeonghaseyo Woohyun hyung, Myungsoo hyung." sapa Jimin. Mereka bersalaman bersama.
"Oppa, Jimin akan tidur sini malam ni sebab Jimin dengan Taehyung akan berlatih menari untuk pertandingan diorang nanti." Ga Young tolong menjelaskan pada abg2nya tanpa sempat Taehyung beritahu.
"Baguslah. meriah sikit malam ni. Tapi sebelum tu kita dinner dulu. Pastu, hyung nak tengok korang menari." Kata Woohyun pada Taehyung dan Jimin.
"Arasso. Okayla, kitorang naik mandi dulu. Kejap lagi kitorang turun balik." Taehyung dan Jimin pun naik ke bilik mereka. Hanya tinggal Ga Young dan dua abangnya di dapur.

"Ga Young dah masak ke?" Tanya Myungsoo yang tengah menuang air ke dalam cawan dan meneguknya.
"Belum. Ga Young tengah tunggu pembantu2 Chef Ga Young." Kata Ga Young sambil memeluk lengan Woohyun.
"Ok. Jom oppa2 tolong this beautiful princess.Myungsoo ah, kamu sediakan sayur-sayuran dan tolong potongkan." Woohyun pun mula mencapai apron dan menyarungkannya.
"Arasso. Lets start now." Sahut Myungsoo dan mula mencari sayur-sayuran di dalam peti sejuk.
"Oppa nak masak apa?" Tanya Ga Young.

Woohyun dan Myungsoo masing2 memandang antara satu sama lain sambil tersenyum. Umpama sedang merancang sesuatu. Myungsoo membawa Ga Young duduk atas kerusi di meja yang disediakan di dapur.
"Ga Young duduk je sini ok. Tengok je oppa2 kesayangan Ga Young ni buat kerja." Myungsoo berkata lalu memotong beberapa jenis sayur-sayuran.

Ga Young melihat abang2nya memasak dengan menongkat dagu. Abang sulungnya,Woohyun amat cekap dan teliti dalam memasak. Abang keduanya juga tak kurang hebatnya. Masing2 bekerjasama dalam menyediakan makan malam mereka malam itu. Ga Young merasakan perutnya sudah berbunyi.
"Oppa, lambat lagi ke? Ga Young dah lapar ni?" Keluh Ga Young.
"Sabar ye. Sikit lagi nak siap ni." Kata Woohyun sambil menggoreng spaghetty dalam kuali. Woohyun menggunakan satu dapur untuk memasak spaghetty goreng dan Myungsoo menggunakan satu dapur lagi untuk memasak nasi goreng kimchi.

Setelah beberapa minit, masakan siap di masak. Ga Young teruja hendak makan masakan abang2nya.
"Wah,nampak sedaplah." Kecur air liur Ga Young melihat makanan yang siap terhidang atas meja.
"Ga Young pergi panggil Taehyung dengan Jimin.Ajak diorang makan." Arah Myungsoo.
"Arasso." Ga Young pun berlari naik ke bilik adiknya. Selepas memanggil adik dan kawannya, mereka bertiga menuruni tangga menuju ke ruang makan. Masing2 menikmati makan malam mereka bersama-sama.

*********************************
Selesai makan malam,mereka berlima berehat di ruang rehat tingkat atas. Mereka berbual-bual sambil menonton tv. Ga Young yang duduk di sebelah Myungsoo bersuara. "Taehyung,Jimin, bila korang nak practise. Tak sabar nak tengok ni."
"Yela,hyung pun nak tengok jugak." Woohyun pula berkata. "Tunjuklah skill korang." Myungsoo pula menyambung.

Taehyung dan Jimin berpandangan sesama mereka. Mereka saling berbuat isyarat. "Ok, kitorang tunjuk." Taehyung berkata dan mula memainkan lagu melalui dvd yang dipasangkan di radio. Kedengaran lagu "Lie" dimainkan. Jimin mula menarikan tarian solonya.


Selesai Jimin menari, Taehyung dan Jimin bergabung menarikan tarian dari BTS-I Need U dan menyanyikan lagu Propose. Ga Young, Woohyun dan Myungsoo menepuk tangan untuk Taehyung dan Jimin apabila mereka habis menyanyi.
Woohyun: "Wahh..daebak. Hebat betul korang ni. Hyung tak sangka Taehyungie ni betul2 berbakat.Hyung harap korang akan memenangi pertandingan itu."
Taehyung: Gomawo hyung. Nuna, nampak tak? Kitorang hebat kan?haha...
Ga Young: "ye. Korang memang hebat. Jinjja daebak." .Ga Young menunjukkan ibu jarinya.
Woohyun: Korang sambunglah berlatih. Oppa nak masuk tidur dulu.
Taehyung: ne hyung. Good night hyung.
Woohyun: Good night.
Woohyun dan Myungsoo pun berlalu ke bilik masing2.

Taehyung: Aku nak pergi toilet jap. kau practise la dulu.
Jimin: okay.
Jimin duduk di sebelah Ga Young yang masih menatap kaca tv.
Jimin: Tadi kau balik dengan sape?
Ga Young: Haa..owh.aku balik dengan Jinyoung
Jimin: macam mana kau boleh balik dengan dia pulak?
Ga Young: Tadi masa aku kat library dia ada sekali.Kalau kau nak tahu, dia pun tinggal dekat area sini jugak.
Jimin: Owh patutlah. Aku tengok kau happy je bila dia duduk sebelah kau tadi.
Ga Young: Yeke? Biasa je.
Jimin: yela tu. Macamlah aku tak tahu. Dari hari kita terserempak dengan dia sampai dia masuk kelas kita kau asyik pandang dia je.
Ga Young: hehe..kau perasan ehh. Entahlah Jimin. Aku rasa aku macam dah sukakan dia lah. Aku rasa dialah Mr Right yang aku cari selama ni.
Jimin: ye ye je kau ni. Entah dia dah ada orang lain ke mana kau tahu.
Ga Young: Aku rasa tak la.
Jimin: Apa kata kau terus terang je kat dia yang kau suka kat dia.
Ga Young: Ehh tak naklah aku. Malulah aku.
Jimin: Lau kau tak terus terang macam mana dia nak tahu kau suka dia ke tak. Buatnya dia suka orang lain melopong kau.
Ga Young: kau ni, janganlah cakap camtu. Nantilah aku pikirkan.
Jimin: ikut kaulah.

Mereka masing2 mendiamkan diri. Dalam hati Jimin agak berasa sedih tiba2 apabila mengetahui Ga Young menyukai Jinyoung. Hatinya kecewa. Sebenarnya dalam diam, Jimin menyimpan perasaan pada Ga Young melebihi seorang kawan. Tapi dia tak mampu meluahkannya kerana takut Ga Young tidak bisa menerimanya. Apalagi Ga Young menyukai orang lain. Dia hanya mampu pendam dan membiarkan Ga Young dengan pilihannya.
Ga Young:Aku masuk bilik dululah. Korang berlatihla ehh.

Ga Young pun berlalu ke biliknya. Di pertengahan jalan, Taehyung menegurnya.
Taehyung: Nuna nak tidur dah ke? Tak nak tengok kitorang berlatih dulu ke?
Ga Young: Nuna dah ngantukla. Nuna masuk tidur dululah. Korang jangan tidur lambat sangat.
Taehyung: Ne. Jalja nuna.

Di ruang rehat itu hanya tinggal Taehyung dan Jimin.
Taehyung: Kau dengan nuna ok ke?
Jimin: Haa..err..ok je. Jomlah practise.
Taehyung: Emm jomlah.

Bersambung...




Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…