Langkau ke kandungan utama

Catatan

Entertainment | Peranan "Omma" Dalam Korean Group

Hai guys.
Hari ni nak story pasal peranan "Eomma" dalam Korean Group. Maksudnya, wujudnya seorang "mama" or "ibu" yang menjaga member-membernya. Orang yang membawakan role "omma" ini tidak semestinya orang yang paling tua di dalam group, tetapi dia lah yang akan lebih menjaga orang di sekelilingnya~ Jom kita tengok siapakah yang membawakan peranan ibu dalam kumpulan mereka.

1) JUN MYEON OMMA YANG TERSEMBUNYI: EXO SUHO • Dulu,ramai peminat mengundi EXO D.O. sebagai role "Omma" dalam group disebabkan D.O. mahir dalam memasak serta mengemas, malah masakannya sering dipuji sedap oleh member. Tetapi, selain D.O., pada hakikatnya tersembunyi Suho "eomma"~ Ini adalah kerana Suho adalah lebih lemah lembut, oleh itu selalu diabaikan oleh members, walaupun membernya tidak menghiraukan lawaknya,dia tetap senyum. Selain merupakan "omma" dia juga adalah seorang ketua. Suho selalu menjaga dan risau member2 lain yang bergurau tak …
Catatan terbaharu

Selfies Raya: Second & Third Outfit

Assalammualaikum...
Hari ni aku nak sambung entry Selfies Raya untuk second & third outfit. Let's go.


Second outfit:
• Ni baju Jubah labuh yang aku pakai malam raya pertama ritu. Baju jubah ni kain dia jenis ala2 t-shirt yang labuh sampai kaki,haha... Bila aku pakai, sangat2 fit dengan badan aku. sesuailah untuk aku pakai duk rumah ja malam tu.
• jubah ni aku dah beli sebelum puasa hari tu. Aku beli dekat Market Jitra. Harga dalam Rm25 ringgit lau tak salah aku.


Third outfit:
• Yang ni pun jubah jugak. Jubah ni aku beli beberapa hari sebelum raya kat bazar. Harga Rm70. Aku suka kain dia yang licin dan selesalah. Lembut je.


Ayu tak??hehehh...





~DONE~

p.s: Tak payah berhashtag la kot.. entry ritu dah letak kan,malas nak taip panjang2... 

Selfies Raya: First Outfit

Assalammualaikum...

Hai guys. Hari ni kita dah start hari raya. So, i want to wish Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin. Semoga hari raya ni memberikan keceriaan pada anda semua.
Back to main story, lets begin now.

FIRST OUTFIT (FIRST RAYA):
• Baju raya pertama yang aku pilih untuk pakai hari raya pertama hari ni baju kat bawah ni. Baju kebaya bewarna coklat. Dah lama aku tak pakai baju kebaya since aku kecik lagi. Last aku pakai baju kebaya ni masa time aku tadika dulu. Tupun, sekali ja aku pakai. Tahun ni baru aku start pakai balik.

Aku beli baju ni kat Arau. Tak ingat pulak nama butik tu.Pakai masuk beli ja,hehehh.. Harganya hanya RM98 sepasang. Aku pilih warna coklat sebab aku belum ada lagi warna ni. Shawl yang aku sarung tu,shawl mak cik aku bagi. Aku pakai sekejap jerr. Yelah,tak pegi mana pun,duk umah jer..Lepas pakai bukak balik,then duduk2 makan kuih sampai muncittt.Opps, taklah buncit sangat pun,huhu...




Ohya, tajuk entry ni aku kasi letak nama "Selfies Ra…

Entertainment | Maknae Palsu Dalam Korean Group

Hai,assalammualaikum.. Lagi 3 hari je lagi dah nak raya. Selamat Hari Raya Aidilfitri diucapkan. Ampun maaf dipinta lau ada salah silap sepanjang penulisan di blog nihh.. (wish siap2 takut tak update blog.) Hari ni aku bukan nak bukak story pasal persiapan raya,tapi story pasal hiburan jugak lagi. *naziah ni dah takde topik agaknya.* Jomlah nak taip.
Adakah anda telah diperdaya? Sebenarnya, mereka adalah "MAKNAE PALSU"! Bak kata "umur hanyalah nombor", terutamanya orang yang mempunyai "baby face" lagilah dapat merasakan bahawa kebenaran kenyataan ini. Idol2 Korea berikut ini selalu mengelirukan orang ramai bahawa merekalah maknae (youngest member). Tetapi sebenarnya, kebanyakkan mereka bukan maknae yang betul,malah mereka adalah "ketua" dlam grouo yg paling berusia. Namun,mereka tetap kelihatan awet muda. Satu2 muka mereka kelihatan lagi maknae daripada maknae sebenar. Ini buatkan maknae betul2 tak tau nak buat macam mana dah.XD.
1) FAKE MAKNAE:…