Langkau ke kandungan utama

Catatan

Entertainment | Maknae Palsu Dalam Korean Group

Hai,assalammualaikum.. Lagi 3 hari je lagi dah nak raya. Selamat Hari Raya Aidilfitri diucapkan. Ampun maaf dipinta lau ada salah silap sepanjang penulisan di blog nihh.. (wish siap2 takut tak update blog.) Hari ni aku bukan nak bukak story pasal persiapan raya,tapi story pasal hiburan jugak lagi. *naziah ni dah takde topik agaknya.* Jomlah nak taip.
Adakah anda telah diperdaya? Sebenarnya, mereka adalah "MAKNAE PALSU"! Bak kata "umur hanyalah nombor", terutamanya orang yang mempunyai "baby face" lagilah dapat merasakan bahawa kebenaran kenyataan ini. Idol2 Korea berikut ini selalu mengelirukan orang ramai bahawa merekalah maknae (youngest member). Tetapi sebenarnya, kebanyakkan mereka bukan maknae yang betul,malah mereka adalah "ketua" dlam grouo yg paling berusia. Namun,mereka tetap kelihatan awet muda. Satu2 muka mereka kelihatan lagi maknae daripada maknae sebenar. Ini buatkan maknae betul2 tak tau nak buat macam mana dah.XD.
1) FAKE MAKNAE:…
Catatan terbaharu

Cerpen Fanfic: Saranghae My Mr. Right (Part 6)

SARANGHAE MY MR RIGHT (PART 6)
Ga Young berjalan lesu pulang ke rumahnya. Air mata yang mengalir diseka perlahan. Entah kenapa hatinya tiba2 terasa sedih dengan sikap Jimin terhadapnya. Terasa sunyi jiwanya. Sampai di rumahnya, dia meletakkan barang2 yang dibeli di dapur. Dengan perlahan dia menapak naik ke tingkat atas. Kedengaran suara adiknya menyanyi di biliknya. Dia pun masuk ke bilik adiknya yang terbuka pintunya. 

Ga Young: Taehyung ah.. 
Taehyung: Wae nuna. 
Terperanjat Taehyung melihat kakaknya masuk ke biliknya tiba2. Dilihat kakaknya muram. Di labuhkan punggung di atas katil sebelah kakaknya.
Taehyung: Kenapa ni nuna?
Ga Young: Tae, Jimin ada bagitahu kamu apa2 tak?
Taehyung: Anio. Takde.Wae? Nuna gaduh dengan dia ke?
Ga Young: Entahlah Tae. Tiba2 je dia nak jauhkan diri dari nuna. Nuna ada buat salah dengan dia ke?
Taehyung mengeluh lantas memeluk kakaknya.  

Ga Young: Dia selalu tak macam ni tau. Dia sekarang ni macam dah tak nak kawan dengan nuna je. Nuna sedihla
Ga Young melentokk…

Cerpen Fanfic : Saranghae My Mr Right (Part 5)

SARANGHAE MY MR RIGHT (PART 5)
(Shinhwa College)
Ga Young dan Jinyoung ke kolej bersama-sama hari ni. Terpancar keceriaan di wajah masing2. Sampai di kelas, mereka lihat Jimin sudah duduk di tempatnya. 
Ga Young: morning Jiminnie. Awal kau datang. Tak tunggu kitorang pun.
Jimin: Aku ada hal tu datang awal. 
Belum sempat Ga Young ingin bertanya lagi, pensyarah mereka pun masuk untuk memulakan kelas. 

Selepas kelas tamat, semua pelajar berkemas untuk keluar rehat. Ga Young berpusing ke belakang.
Ga Young: Jimin, jom kita lunch sama2.
Jimin: Takpela. Aku ada hal. Korang berdua jela lunch. 
Ga Young: Kau ada hal apa?
Jimin: Adalah. Aku pergi dulu.
Ga Young hairan dengan perubahan Jimin selepas dia mengetahui hubungannya dengan Jinyoung. Hubungannya dengan Jimin agak renggang kebelakangan ini. Ga Young agak sedih.
Jinyoung: Jomlah kita pegi sekarang. Takut makanan habes pulak. 
Ga Young: Ne. Kaja.

***********************************
(Di Kedai Serbaneka)
Ga Young membeli 2 ramen cup dan beberapa bungkus ma…

Cerpen Fanfic: Saranghae My Mr Right (Part 4)

SARANGHAE MY MR RIGHT (PART 4)
(Di Dewan Shinhwa College Uni. )
Kini tibalah hari yang dinantikan. Pertandingan nyanyian dan tarian anjuran kelab Tarian dan Muzik di adakan. Ga Young dan abang-abangnya datang menyaksikan pertandingan  untuk memberikan sokongan pada Taehyung dan Jimin. Setelah melihat beberapa peserta membuat persembahan, tiba pula giliran bagi Taehyung dan Jimin berduet membuat persembahan. Mereka menamakan group mereka sebagai VMin.
Mereka mempersembahkan lagu BTS-Butterfly. Penonton2 semua bertepuk tangan menyaksikan persembahan mereka yang melakukan contemporary dance. 

Selesai sahaja semua persembahan, tibalah pada acara yang paling dinantikan. Pengumuman para pemenang bagi pertandingan itu. Selepas pengumuman tempat kedua dan ketiga, gelaran juara diumumkan. "Juara bagi Dance and Vocal Competition dimenangi oleh kumpulan VMin! Chukahamnida!" Umum pengacara. Semua penyokong bersorak dan bertepuk tangan. Mereka menerima trofi pertama mereka bagi pertandingan …