Langkau ke kandungan utama

Catatan

Midnight Talk #6

Hai guys. Annyeong. Assalammualaikum. Nihao. Amboihhh kemahen bahasanya, haha.. Ampa rindu tak dengan segmen Midnight Talk?? Aku ada entry sembang tengah malam ni. Waktu ni dah sesuai sangat dah nak sembang. Nak membawang pun boley, kihkih...

Nak sembang pasal apa ehh? Ohya, agak2 sempat lagi tak nak wish Selamat Hari Raya? Aku nak ucapkan Selamat Hari Raya pada semua pembaca blog cikai nihh. Ampun maaf dipinta jika ada salah silap. Ok, back to the story. Aku cerita secara ringkas jela ehh.

Malam ni nak mengumpat pasal apa ekk? Emm... Pasal... Aku dan Jimin. Ehh, bukan Jimin BTS tuh laa.. But my car. Aku namakan dia Jimin,hehe.. First aku just nk ceta, aku dah berjaya dapat lesen memandu kali kedua,yeahhh...*gelak tak excited*. Kali kedua? Yes. Dulu masa lepas SPM aku dah penah ada experience amek lesen kereta tp aku stop lepas fail ujian QTI sampai habes tarikh lesen L. Kenapa fail?Aku tak mau cerita kenapa sebab ni hal personal aku,huhu... Then tahun 2016 baru aku ambik lagi sekali le…
Catatan terbaharu

Cerpen Fanfic: Evening View From On The Ferris Wheel (Part 3)

EVENING VIEW FROM ON THE FERRIS WHEEL (PART 3)
    "Taman tema ini akan ditutup dalam masa 1 jam lagi. Terima kasih kerana mengunjungi taman tema Seoul Land pada hari ini." Kedengaran suara pengumuman dari corong pembesar suara menyedarkan So Hyun dan Jungkook dari lamunan. 
"Dah nak tutup ke? " Luluh suara So Hyun bertanya. 
"Aaa...  Dia akan tutup pada pukul 5."

    "Jomla naik roda feris. "Ajak Jungkook.  Mereka berjalan ke arah roda feris. 
"Ya. Silakan." Kata petugas penjaga roda feris. 
"Tak nak. Aku tak mahu naik. Satu pusingan hanya 60 saat. Selepas itu semuanya akan berakhir. " Jerit suara hati So Hyun. Tapi kakinya tetap melangkah masuk dalam perut roda feris. Roda feris pun mulakan pusingannya. 

    "Ooh... Tengok pemandangan petang! Cepatlah So Hyun! Tengok ni kita di puncak. " Tersenyum Jungkook menunjukkan ke arah kawasan yg berbukit. 
"Alangkah bagusnya jika masa berhenti. Kan bagus jika masa masa betul2…

Cerpen Fanfic: Evening View From On The Ferris Wheel (Part 2)

EVENING VIEW FROM ON FERRIS WHEEL (PART 2)
(Keesokan hari di Taman Tema Seoul Land) 
    Hari ni,  So Hyun dan Jungkook bersama-sama pergi ke taman tema Seoul Land seperti yang dijanjikan semalam. So Hyun berasa gembira. Dia seperti tidak percaya akan datang ke situ lagi. 
"Uhhh! Kyaa... Macam tak percaya. Coaster panda, rumah hantu, merry-go-duck pun masih ada!! Ha.. Tengok!  Tengok!" Kata So Hyun pada Jungkook sambil menunjukkan ke arah permainan2 di situ. 
"Kau ni...main mainan budak2 pun selamba je kan. Tak malu betul. " Kata Jungkook sinis lalu menuju ke satu kedai. So Hyun terpempan mendengar kata2 Jungkook. 
"Uhhh... Sejak bila mulut dia bisa camni. " omelnya.

    Dilihat Jungkook sedang membeli sesuatu. So Hyun datang ke arahnya. 
"Jungkook, apa yang kau beli tu? " Tanya So Hyun. Jungkook berpusing menghadapnya. Jungkook terus menyarungkan topi berbentuk kepala panda di kepala So Hyun. 
"Nah. Kau suka kan topi pelik camni? " kata Jungk…

Cerpen Fanfic : Evening View From On The Ferris Wheel (Part 1)

EVENING VIEW FROM ON THE FERRIS WHEEL (PART 1)

ACTOR/ ACTRESS: 1) BTS jungkook as Jeon Jungkook 2) Kim So Hyun as So Hyun
Pov So Hyun:
    "Di bandar ni,  terdapat satu taman tema kecil dan lama yang menjadi tempat bersuka ria kanak-kanak. Kami berdua suka sangat tengok pemandangan matahari terbenam dari atas roda feris tu. Kami degil dan selalu minta pekerja taman itu benarkan kami pusing beberapa kali pun. Pemandangan waktu petang yang kami berdua tengok tu indah sekali. Tapi selepas 10 tahun berlalu... "

****
(Shinhwa High School)
   So Hyun berjalan berselisih berlainan arah dengan Jungkook yang berjalan bersama dua rakan perempuannya. Mereka berdua berjalan di arah yang bertentangan iaitu So Hyun di arah kiri dan Jungkook ke arah kanan. Mereka membelakangi antara satu sama lain.
"Tu bukan kawan kau sejak kecil ke Jungkook? "Tanya salah seorang kawan Jungkook.
"Tak apa ke kau tak sapa dia? Korang gaduh ke? " Tanya kawannya yang seorang lagi bertubi-tubi.
&quo…