Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2013

Berakhirnya Perjalananku Seorang Student

Assalammualaikum....
Syukur Alhamdulillah, hari ni berakhirnya peperiksaan akhirku bagi semester akhir ni...Maka dengan ini diisytiharkan berakhirnya tugas aq sebagai student dipoliteknik ini,huhuhu....Terasa seperti baru semalam sahaja aq melangkahkan kakiku disini...Setiap pertemuan pasti akan ada perpisahan...Begitulah bagi diriku...
Sepanjang 3 tahun, 6 semester aq berada di tanah politeknik ni, macam2 yg telah aq lalui...Tak kira sedih mahupun gembira, semuanya aq rasai...Walaupun gembira akhirnya pengajian aq dapat ditamatkan tapi masih terasa lagi kesedihan untuk berpisah bersama rakan2 yg selama ni sama2 berkongsi segala kenangan dgnku....
Setiap kenangan kami bersama tidak mungkin dapat aq lupakan sampai bila2...ikatan persahabatan yg terjalin ini tidak dapat diuraikan lagi..Kami bersama bagaikan satu keluarga...Mereka sering memberikan kata2 semangat disaat aq hampir jatuh, memberikan kata2 nasehat disaat aq tersalah tindakan...Walaupun aq sering kali diusik dgn kata2 nakal,…

Expidition Trip to Krabi DUP6B-Part 4

Assalammualaikum...
Bersambung lg entri part 3... Harap ni la last part,hahaha.. Nampak betapa sangat malasnya aq nak update,bhahaha...



Dihari ke-3, kami telah pun sampai ke destinasi seterusnya,iaitu di Songkhla... Sangat besar dan cantiknya masjid kat sini..Nama masjid ni pun aq lupa,huhu...
Dihadapan Songkhla Vocational College...
Additional, gamba aq di Dalah Vill Hotel,Songkhla...
Kami beramai-ramai di Songkhla Vocational College...

Ok,finish...we all otw nak ke Hatyai,then, go home... Bye...




Expidition Trip to Krabi DUP6B-Part 3

Assalammualaikum....
Today its new entri...So, without wasting time, i will continue my entri...Expedition in part 3...its next day... Lets check it out...
The interesting facts...
We still here....









Disebalik replika ketam gergasi,ngeee...^_^



Bersama guru2 di Krabi Technical College...
Di hadapan masjid di Songkhla...
Bersambung.....

Expidition Trip to Krabi DUP6B-Part 2

Assalammualaikum….

SepertI yang aq janjikan hari tu, aq akn kembali menyambung entri aq pasal trip aq ke Krabi hari tu, so, sama2 la baca ye…hehe…



Waktu ni adalah hari kedua…Aktiviti yg dijalankan island hopping,dimana kami pergi ke 3 pulau yg tercantik disitu…Antara yg paling aq ingat cuma 1 saja, Phi Phi island..teruk betul ingatan aq,sihhh…
Bergamba jela aq dan geng aq ni haaaa…Cantik kan pantai ni,??? I feel I want stay here,hahaha….
Aq lerr tu…
With my classmate again..
Perasan x bentuk apa????Yes!!!!...its like chicken!!!Krukk3….
Time ni aktiviti snorkeling dijalnkan..Tp aq hanya duk dalam bot je, xturun wat pun,kihkih…Beberapa org ja yg turun.. See, diorg yg wat, not me,hahaha…
Yg ni paling best…Kita boleh jalan atas satu darat yg boleh merentas laut,macam gambar kat atas tu…Aq pun lupa dia panggil apa..Last aq tawu pun masa aq belajar subjek geografi sekolah menengah dulu,..huhu…

Expidition Trip to Krabi DUP6B-Part 1

Assalammualaikum…
Cuaca begitu ceria sekali hari ni…Akhirnya aq kembali untuk bersemangat untuk menghupdatekan entri utk hari ni,yahoooooo…“eh3,cover skit segala teriakan tu,awk tu perempuan, not boy!!!!”,hahaha…excited terlebeh plak… Seperti yg aq janjikan, aq akn updatekan entri aq tentang Expidition Trip aq pd 2 Oktober hingga 5 Oktober hari tu, (4 hari 3 malam) ke Krabi, Thailand…Ini  merupakan antara trip yg plg xdapat aq lupakan sepanjang 3 tahun, 6 semester aq menjadi seorang graduan di PTSS… Sepanjang trip ni kami telah berkunjung ke 3 kolej yg menyediakan kos yg berkaitan dgn tourism dan perhotelan iaitu, Trang Technical College, Songkhla Vocational College, and yg satu lg tu aq pun xingat nama kolej dia,tiba2…. Selain trip kami ke Krabi, kami jugak “merentas” perjalanan ke Songkhla dan Hatyai…Seriously, kalau korang pergi ke Thailand, jangai lepaskan peluang ke Hatyai, sebab barang2 kat sana sgt2 la murahnya.. Rasanya aq pun dah xlarat nak berleter pjg soal trip ni,hoho…Korang ju…

Dinner Pre- Graduation Pic...

Assalammualaikum... Seperti yg aq janji hari tu, aq akan menghupdatekan entri pasal dinner pra graduan hari tu...So, aq sekali lg updatekan foto masa dinner hari tu... Aq actually, malas sebenornya nak taip entri ni pjg2 lebar, so, aq show off gamba jela ea,hehehe....

With my our P.A, penasehat akademik, En. Fakhrul
We all la,my gang....
Pemenang Queen and King of the Night,Eija and Adisaak, from our class, DUP6B...Diorang ni sertai persembahan model sebagai wakil kelas,hebat kan??...
And the last one!!!!...Of coursela i,hehe....Cik Naziah,winkk3..^_^
Ok, done!!!!...Sampai sini jela ea... Next entri maybe i will continue with entry about our expidition to Krabi,yehuuu.... if i have free time,i will tell you,ok.. Kbai...