Langkau ke kandungan utama

Expidition Trip to Krabi DUP6B-Part 1

       Assalammualaikum…

Cuaca begitu ceria sekali hari ni…Akhirnya aq kembali untuk bersemangat untuk menghupdatekan entri utk hari ni,yahoooooo…“eh3,cover skit segala teriakan tu,awk tu perempuan, not boy!!!!”,hahaha…excited terlebeh plak…
Seperti yg aq janjikan, aq akn updatekan entri aq tentang Expidition Trip aq pd 2 Oktober hingga 5 Oktober hari tu, (4 hari 3 malam) ke Krabi, Thailand…Ini  merupakan antara trip yg plg xdapat aq lupakan sepanjang 3 tahun, 6 semester aq menjadi seorang graduan di PTSS…
Sepanjang trip ni kami telah berkunjung ke 3 kolej yg menyediakan kos yg berkaitan dgn tourism dan perhotelan iaitu, Trang Technical College, Songkhla Vocational College, and yg satu lg tu aq pun xingat nama kolej dia,tiba2….
Selain trip kami ke Krabi, kami jugak “merentas” perjalanan ke Songkhla dan Hatyai…Seriously, kalau korang pergi ke Thailand, jangai lepaskan peluang ke Hatyai, sebab barang2 kat sana sgt2 la murahnya..
Rasanya aq pun dah xlarat nak berleter pjg soal trip ni,hoho…Korang just tengok jela gambar2 kt bwah ni…Sebelum tu, aq nak cite pasal hotel2 yg kami duduk kat sana sangat2 la best,cantik dan sangat2 selesa…Tu je pun nk gitaw,huhu….


At Trang Technical College

Sumbangan cenderamata dari pihak kolej kepada p.a kami, en.fakhrul…

Ketika menerima souvenir dari cikgu disitu…di TTC…

Disekitar TTC…bersama classmate...

Dihadapan bangunan utama TTC

Sekian sampai sini dulu…
Gambar2 yg seterusnya akn menyusul dientri seterusnya di bahagian yg ke-2….

Bersambung....






Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…