Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2016

Cerpen : Bangtan Lover's Pt 2

Bangtan Lover's (Part 2)
"Gula, sos cili, tepung, susu.Ok, semua dah ambil.Cukupla ni." Aku mengira barang2 yg ada dalam bakul sebelum bayar di kaunter.Aku menuju ke bahagian sejuk beku dan aku terlihat yogurt kegemaran aku.Yogurt blueberry itu hanya tinggal satu sahaja. Saat tangan aku nak capai botol yogurt itu, ada tangan lain yg ambil yogurt yang sama.Terus aku pandang ke arah pemilik tangan itu.Rakan sekelas aku tadi, geng Bangtan Boys.

"Jungkook, awak rupanya."
"Owh, awk. Awak nak juga yogurt ni.Ada satu je ni." Aku teringin sangat dengan yogurt itu.
"Saya memang nak.Awak bagi pada saya jela ehh..Awak amekla yang lain." Aku cuba merayu pada dia.
"Saya yang ambik dulu.Jadi saya punyala" Jungkook selamba berkata.Aku pun tak nak kalah.
"Tapi saya baru je nak ambik.Awak bagila saya, saya dah lama nak beli yogurt tu."
"Ehh..takde2.Saya yang dapat, jadi saya punya.Banyak lagi perisa lain, amek je la yg lain." Ee…

Cerpen: Bangtan Lover's Pt 1

BANGTAN LOVER'S (PART 1)
"Lisa, bangun. Hari ni hari pertama kamu di kolej.Nanti kamu lambat pulak."Mamanya, Pn Marina berteriak dari ruang dapur.Dengan malasnya, aku pun bangun menuju ke bilik air dengan tuala yg diambil di penyidai.

Nama aku Maria Alisa.Hari ni hari pertama aku belajar di Kolej Perkasa dalam setelah permohonan aku untuk bertukar dari universiti lamaku di London diluluskan.Aku memohon untuk bertukar universiti kerana tidak mahu berjauhan dengan mama dan abang aku.Aku sememangnya rapat dengan keluarga dan tidak mampu untuk berjauhan dengan mereka, apalagi sejak arwah papa pergi meninggalkan kami sejak 3 tahun lepas.

Setelah bersiap ala kadar, berbaju kurung dan rambut yg di ikat kemas, aku pun melangkah menuju ke bawah.Aku lihat kereta abang Faiz tiada di garaj, itu bermakna abang Faiz sudah pergi kerja.Sebagai pemegang jawatan pengarah urusan syarikat yang menggantikan tempat arwah papa, abang Faiz perlu memberi contoh yang baik pada pekerja2nya,jadi se…

Entertainment |My Top K-Idol Bias

Hai.... My top/ main bias between my faveret korean idol..
EXO: 1) PARK CHANYEOL
Sbb pilih: selain handsome, sikap happynya, and bakat rapnya,bakatnya main music instruments tuhh, aku suka dia sbb dia TINGGI, haha..Aku suka lelaki tinggi 
2) BYUN BAEKHYUN
Sbb pilih: Dia ni kan cukup hyper and naughty..Aku suka vocal dia time dia nyanyi.
VS
INFINITE: 
1) KIM MYUNG SOO (L)
Sbb pilih: aku suka tengok dia senyum sbb nampak lesung pipit dia yg comel,huhu..Muka comel,handsome takyah cakapla..Perfect!!
2) NAM WOOHYUN  Sbb pilih: Dia ni,haihhh..Banyak cakap btul,huhu..Suka dengar dia nyanyi tarik note tinggi.Lau lawan dgn EXO Chen agak2 sapa menang ehh??Comel je raja aegyo ni huhu..
3) LEE HOWON (HOYA)
Sbb pilih: Wuuu...dancing machine!! Tu je kot sbbnya,huhu...
VS
BANGTAN BOYS (BTS)
1) PARK JIMIN
Sbb pilih: Aku start minat BTS dari adik sepupu aku.Bila aku mula2 kenal bebudak BTS, orang yg paling first aku minat adalah Jimin.Aku suka tengok dia senyum sbb eye smiling dia cute nau.Aku panggil si Jimini…

9 Teknik Selfie Yang Kreatif

Hai and Assalammualaikum...

Siapa yang suka berselfie,ataupun kami orang-orang utara ni panggil 'selfiaq',hahah...**aku tak panggil camni ok**, meh singgah baca ni.Entry khas untuk hampa.Entry ni aku dapat dari majalah epop.

Ramai org gemar berselfie tak kira ketika bersendirian mahupun bersama teman2.Ok, kat sini aku nak share teknik2 selfie yg kreatif,ilham dari retis2 korea yg dipanggil selca (means,selfcamera)..Wahh, peminat idol korea wajib belajar ni.

TEKNIK 1: WINK



° Apa taktik terbaik untuk memikat hati orang? Jawapannya mengenyit sebelah mata.Maknae Boyfriend, Min Woo pernah mengajar Kwang Min dan Young Min tentang cara mengenyit mata. Caranya, buka mulut sedikit ketika mengenyit mata.Dengan ini, kedua dua mata tidak akan berkedip bersamaan. Teknik ini sering dilakukan oleh Vixx Ken.Sebab itu, dia digelar sbg 'wink elf' oleh fans.


TEKNIK 2: BOBO



'Bobo' bermaksud cium.Bukan suruh kamu mencium org, tp cuma berpura pura mahu mencium.Ketika buat pose ini, r…

Potong Sendiri Rambut Depan

Hai, Assalammualaikum..
Alahai, tgk rambut sendiri da paras bahu,okla..Just tunggu bagi panjang balik cam zaman muda mudi dulu,hewhew..But, just satu yang kurang..My hair takde FRINGE,lulz T_T. Iolls suka rambut ada fringe,nampak muda,kuikui...
Rasa malas plus bazir duit nak gi kedai semata mata nak potong fringe,haihh..Rasa cam nk ptong sendirilaa...Hehehhh **dalam otak da berangan dapat fringe buatan sdri,lol**
Cara aku buat fringe sendiri yg xberapa nak jadi,lol:  • So, i start dengan tarik rambut depan ke bawah. • Then, amek kt bahagian tengah rambut depan tu bawak ke tepi muka comel sebelah kanan. • Start gunting sebahagian kecil kat hujung bawah rambut yg dibawak ke tepi tuhh..Aku gunting paras telinga jerr.. • Make sure, tak potong terlalu banyak and biar bahagian tak potong terlalu pendek. Lebih kurang 'fringe bang' cmtula..Tak tau mak nak habaq wehh.. • Siap gunting, tengok balik kat cermin, if perlu adjust, adjust je la mana patut.I just gunting sikit je,tak banyak …