Langkau ke kandungan utama

Entertainment |My Top K-Idol Bias

Hai....
My top/ main bias between my faveret korean idol..

EXO: 
1) PARK CHANYEOL

Sbb pilih: selain handsome, sikap happynya, and bakat rapnya,bakatnya main music instruments tuhh, aku suka dia sbb dia TINGGI, haha..Aku suka lelaki tinggi 

2) BYUN BAEKHYUN

Sbb pilih: Dia ni kan cukup hyper and naughty..Aku suka vocal dia time dia nyanyi.

VS

INFINITE: 

1) KIM MYUNG SOO (L)

Sbb pilih: aku suka tengok dia senyum sbb nampak lesung pipit dia yg comel,huhu..Muka comel,handsome takyah cakapla..Perfect!!

2) NAM WOOHYUN 
Sbb pilih: Dia ni,haihhh..Banyak cakap btul,huhu..Suka dengar dia nyanyi tarik note tinggi.Lau lawan dgn EXO Chen agak2 sapa menang ehh??Comel je raja aegyo ni huhu..

3) LEE HOWON (HOYA)

Sbb pilih: Wuuu...dancing machine!! Tu je kot sbbnya,huhu...

VS

BANGTAN BOYS (BTS)

1) PARK JIMIN

Sbb pilih: Aku start minat BTS dari adik sepupu aku.Bila aku mula2 kenal bebudak BTS, orang yg paling first aku minat adalah Jimin.Aku suka tengok dia senyum sbb eye smiling dia cute nau.Aku panggil si Jiminie ni as Raja ABS,huhu..Bagi fans BTS taula kn psl dia.Then, best dengar dia tarik note tinggi time nyanyi,sama cm Woohyun.

2) MIN YOON GI (SUGA)
Sbb pilih: second bias aku, suka dengar rapnya,huhu..Seriously, selain senyuman dia manis, aku suka dia sbb dia putih sgt,huhu..Jeles tgk kulit dia yg putih,pastu kaki dia kecik je.Kaki iolls pun xcmtu,hewhew..
Ohya aku suka tgk couple SUGA+JIMIN= YoonMin.Diorg ni sweet nau.Dimana ada Suga,disitu ada Jimin,dimana ada Jimin,disitu ada Suga,hewhew...

3) KIM TAE HYUNG (V)


Sbb pilih: Si alien V nihh leh tahan gak dia punya hyper,sama cam bapak dia Baekhyun tu,huhu..Conclusionnya, aku suka dia sbb dia comel and sgt penyayang pd knk2..

Ok, Done..Tu suma pendapat peribadi aku saja.Lain orang lain pendapatnya..



Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…