Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2014

Dia Mr. Perfect....???

Assalammualaikum....
Setiap orang yg hendak or sedang mencari pasangan mesti mempunyai kriteria yg tertentu kan????...And of coursela aq pun tak ketinggalan dalam meletakkan ciri2 yg paling penting dalam mencari bakal putera idaman aq,huhuhu...
Tapi tak semestinya apa yg kita nak kita akan dapat kan??..Begitu jugak dalam kategori mencari pasangan kita...Tapi bagiku, kalau boleh biarla atleast adala jugak salah satu ciri2 pasangan aq,kahkahkah....
Lau dalam novel "Suamiku En. Perfect 10", memerlukan 10 ciri bakal pasangannya, tp aq tak boleh nak agak berapa banyak ciri, sebab aq sebenornya agak cerewet dalam mencari pasangan,huhuhu...Patutlah tak pernah nak kekal dalam couple,hahahha....
Actually, xdakla terlalu cerewet sangat tapi kira banyakla gak ciri2nya..Diantara ciri2 yg paling utama bagi pasangan aq,hehhehe...Jeng...jeng...jeng...=p
1) Bertanggungjawab
2) Beriman
3) Penyayang
4) Tidak Panas Baran
5) Tidak Merokok
6) Kelakar
7) Hormat orang tua
8) Sukakan kanak-kanak
9) Seorang yang…

Pemergian..Arwah..Abah

Assalammualaikum...
...mood:demam...
Lamanya,aq..xhupdate entri...Mungkin ada yg sudah tahu arwah ayahku,Hj.Mat b Saad sudah kembali ke rahmatullah pada 18 February lalu...
Akhirnya,ayahku telah pergi buat selama-lamanya...
Tepat jam 11.30 pg arwah menghembuskan nafasnya yg terakhir pd usianya 82 tahun...
Sememangnya kesedihan menyulubungi diri,namun,kehidupan masih perlu diteruskan...
Lagipun,arwah ayah dah lama sakit,biarlah dia pergi dengan tenang...
Kami redha dengan pemergiannya...
Semoga rohnya dicucuri rahmat....
Kini,aq sudahpun menjadi anak yatim dan tinggal la hanya aq dengan mak dirumah ini...
Sunyinya disini,sangat amat kami rasai...
Tapi,tetap disini..Tanggungjawab menjaga mak jatuh dibahuku...
Mujurla,jugak aq masih ditemani insan2 yg ku sayangi yang sentiasa memberi sokongan dan semangat padaku disaat aq rasa down dengan sume dugaan ni..
Sampai sini sahaja dulu...
Doakan yang terbaik untuk kami...
Pada bulan depan pula,aq akan konvo...
Mudah2an,demam aq akan kebah..
Sekian,wassalam...

Nickname Untuk Yang Tersayang…

Assalammualaikum…Cinta..
…Mood:-layanlagu2jiwangyangmenusukkalbudanhatisanubari…
SalamcintadarisayaCikNaza.k.a.CikCengenghanyadiradiopilihanandaCintaF.M.=p..Perghhhhh,amacambolehjadiDJradiotak???Haahaha… TemautkentryhariniberkaitanC.I.N.T.A!!!!!..Harininakstorymorypasalnicknameforcouple..Translatenya,panggilanutkpasangananda2sume…Haa,mestikorangadapanggilanspecialutkyourcouplekan,termasuklahaku,kahkah… Antaraexamplenicknameygsesuaiutkhampasumanah…:-
:)Bie/Sayang :)àBie/Baby :)Awak/Saya