Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2015

Hari Kemerdekaan ke-58

Assalammualaikum...


"Selamat Hari Merdeka yang ke-58...." Semoga Malaysia terus aman dan maju... Semoga kita semua dapat bersatu padu untuk memastikan tiada penjajahan terhadap Malaysia lagi...

Birthday My Cousin: Adam Hafiz

Assalammualaikum...


Happy birthday adikku,Muhammad Adam Hafiz yg ke 14... Semoga berjaya dalam pelajaran.. Study biarlah rajin...Don't lazy ok...




Meaning of Love

Hai..:)

Love isn't having 500 pictures of him on your phone
Love isn't when you text him day and night
Love isn't when he buys you expensive gifts
Love isn't when you talk with him 24/7
Love isn't when you ditch your friends for him
Love isn't when you go for the cutest or hottest guy you know for only that reason
Love is when you do anything to be with him even for a short while..
Love is when you just want him to be happy
Love is when you think about him 24/7
Love is when you can't help feeling just a little bit jealous when he's talking to other girls and not you
Love is when you remember the songs you and him danced too
Love is when you can go to him at ur worst
Love is when everything reminds you of him
Love is when you get butterflies just hearing his name
Love is when he breaks ur heart and you still love him with all the little pieces..

#lovequotes
#lovestorys

Android App: Colorfy

Hai..
Hari ni aku nak share story kepada pengguna2 android kat luar sana tentang satu app yang aku baru saja terjebak,huhh...Bunyi macam jenayah pulak,haha..

Ok,nama app ni adalah "Colorfy" (if i not mistake)..Ia adalah app untuk mewarna lukisan..Sangat sesuai untuk kaum dewasa bagi hilang stress,huhu...

Download ja kat google play...Ada jaa kat bahagian "Top Free" tu..Ada beberapa jenis lukisan yang disediakan untuk korang warnakan..Warna je,tak payah susah nak lukis pun...Ia memerlukan kreativiti sendiri untuk mewarnakannya...:)



Ni antara lukisan yang aku dah cuba kalerkan dia,hihi... Cantik tak??






Ini adalah beberapa kategori yang boleh dipilih..Aku nak screenshot pun agak banyak, malas sikit nak shot,huhu... Korang download tengokla nanti,hehehe...
Dalam kategori2 ni boleh pilih lukisan yang nak diwarna dari yang senang ke susah lukisannya...Tapi taklah susah sangat..Nama pun memerlukan kreativiti,hehe...
Nak kalerkan dia pun senang je...Just tap,tap kan bahagi…

New Header in New Month

Assalammualaikum...

P/s: Change the header again...Memang cepat boring...>.<

Ini Habit Saya...

Assalammualaikum...
First entry in August!!! Setiap orang pasti ada atleast satu habit or bahasa melayunya, perbuatan  yang dah jadi kebiasaannya yang tak boleh ditinggal langsung...Naa, mesti ada punya perkara yang melekat pada diri seseorang dari kecil sampai dah besar,sama ada baik or buruk,huhu...

So,termasuklah aku pun ada gak beberapa habit or perangai yang tak boleh nak tinggal. Benda ni dah sebati dengan diri aku since aku kecik lagi. :)

1: Makan
- Aku ni tak sah lau tak makan depan tv.Dari kecik sampai ke besar,huhu...Sepatutnya, orang kena makan kat dapur,tapi aku suka makan sambil tengok tv.Tak kiralah makan nasi ka jajan ka..Asa puas lak sambil makan sambil layan tv,huhu..Punya ralit tengok tv,tak sedar makanan abes,hehe...

2: Bersimpuh "katak ayu"
-Habit ni memang dah jadi kebiasaan aku.Semua orang yang kenal rapat dengan aku memang dah masak sangat dah.Bersimpuh katak ayu.Tambahla sikit ayu ala2 sopan gitu,muahahaha...
-Bagi perempuan melayu,memang sinonim dengan keso…