Langkau ke kandungan utama

Android App: Colorfy

Hai..
Hari ni aku nak share story kepada pengguna2 android kat luar sana tentang satu app yang aku baru saja terjebak,huhh...Bunyi macam jenayah pulak,haha..

Ok,nama app ni adalah "Colorfy" (if i not mistake)..Ia adalah app untuk mewarna lukisan..Sangat sesuai untuk kaum dewasa bagi hilang stress,huhu...

Download ja kat google play...Ada jaa kat bahagian "Top Free" tu..Ada beberapa jenis lukisan yang disediakan untuk korang warnakan..Warna je,tak payah susah nak lukis pun...Ia memerlukan kreativiti sendiri untuk mewarnakannya...:)



Ni antara lukisan yang aku dah cuba kalerkan dia,hihi...
Cantik tak??







Ini adalah beberapa kategori yang boleh dipilih..Aku nak screenshot pun agak banyak, malas sikit nak shot,huhu...
Korang download tengokla nanti,hehehe...

Dalam kategori2 ni boleh pilih lukisan yang nak diwarna dari yang senang ke susah lukisannya...Tapi taklah susah sangat..Nama pun memerlukan kreativiti,hehe...

Nak kalerkan dia pun senang je...Just tap,tap kan bahagian yang nak dikalerkan..Tapi sebelum tu, bolehla pilih kaler yang nak tu yang telah dibagikan.Nak tunjukkan pun, aku tak screenshotkan pun,huhu..Sorry, tak dapat nak tunjuk sepenuhnya bahagian lukisan tu..

Dah siap warnakan dia, bolehla anda share kat mana2 media sosial yang korang nak...Contoh, fb, instagram, wechat, dan sebagainya...Ada jaa kat bahagian nak share tuhh...

Okla, selamat mewarna...:)


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…