Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2012

Berkunjung-kunjungan...

Assalammualaikum...Masih belum terlambat lagi barangkali aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kpd sume muslimin muslimat diseluruh Malaysia, dan Selamat Hari Lahir kpd anda2 yg tarikh lahirnya hari ni,eh2 tiba2 lak,huhu...

Kelmarin, 27 Oktober, aku dgn member aku telah berkunjung ke rumah mak cik aku yg merupakan adik kandung kpd mak aku di Kg Kota Mengkuang, Wang Tepus, Jitra..Ha tu dia, penuh detail aku bg alamat dia kn,haha....Baru aku nak g raya haji, coz raya puasa hari tu aku xdpt pegi,huhu...nangis sihh,hehhe..Tp, atleast aku dpt g jugak kan??hhaha..

Sampai kat umah mak cik aku ja,ada saudara pak cik aku kat sana,ermm,segan kot coz aku xknl pun diorg tu..Diorg bkn org kedah tpi org nogori sembilan,huhu....Kitorang pegi dgn langkah kananla jugak sbb kitorg dpt mkn nasi kt sana,huhu,kenyang kot,hahha...Dalam kul 3 lbih bawulah kitorg berangkat balik..Mak cik aku pun kasilah "buah tgan" biskut almond london dgn kek coklat utk aku,hehhe..



Salam Aidiladha

Assalammualaikum...
Besok, 26 Oktober 2012, merupakan satu lagi tarikh penting dalam kalendar Islam kerana  kita akan menyambut Hari Raya Aidiladha atau jugak dikenali dgn Hari Raya Kurban...Hari raya ini, mesti akan ada ibadah kurbankan @ sembelih binatang,lembu ke??kambing ke...So,dgr cite gak, tahun ni ayah aku pun korban jugak...Mmg akan ada la org2 yg wat korban akan kasi sedekah daging jela....
Aku pun xnak taip entri pjg2,sbb aku sgtlah xde mood nk taip,hahaha....
Akhir kata dari aku..."SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA..."

Lau dah bosan sangat kan????..

Selamat pagi...Tahap kebosanan dah berada di tahap maksima yg boleh wat aku asa nak dibuai mimpi ja,huhu....Dalam duk aku bosan tu, aku terpikir nak conteng2 sesuatu kat note book aku..Memandangkan aku dah pegang pensil,so aku decide nak contengla...Mmg xleh pgang pensil dgn pen aku ni, scara automatiknya,tgn aku jdi "gatal" nk conteng2,huhu...jaga2..















Jemput-Jemput..Air Tanganku..

Selamat malam sume...Tadi aku terasa sangat kelaparannya..Aku xtawu nak makan apa,so aku decide nak makan jemput-jemput..So,aku nak wat kueh jemput2 ni...Jom kita usha kejap resepi yg aku wat ni...Sangat senang je nak wat ni,hehhe...Sbb tu aku suka wat jemput2 berbanding kueh lain,alahai,malasnya la,huhu...


Bahan2nya:- tepung gandumsantan powder *gulasedikit garam kalau sukaair * KALAU GUNA PATI SANTAN JGAN GUNA AIR
Cara2nya:-
tepung gandum + santan powder * santan powder nie boleh ditukar dgn pati santan.  Bila menggunakan santan masa membancuh tu tidak payah menggunakan air lah yaa..kemudian masukkan kesemua bahan lalu digaul sebati.biarkan seketika supaya adunan naik gebuz sedikit dan bolehlah digoreng selepas itu.




p/s:-cubalah resepi ni jika mahu,huhu...



Ketaq Tahap Gaban wooo...

Assalammualaikum...
Huis,ketaq tadi aku dapat panggilan dari lecturer PTSS kata nak mai tempat LI aku..Awat aku slang kedah lak ni???Ha,biaq pi,huhu..Mula2 heranlah jugak aku tengok no celcom yg aku xknl naik kt hp aku,then,bila jwb ja,trus dia sbut nama dia,En. Fairuz dari PTSS kul 9.46 pg td...Aku pun apalagi,dah ketaq semacam dh bila dia kata nak mai..
So,dalam kul 11 lbih 2 org lecturer dtg tmpt LI aku..muka dah agak cuak dah ni,berdebar-debar ni..Ketaq,sampai kad matrik lupa nak pakai lak tu,teruk betul la aku ni..haish...Buku log aku pun xbrapa complete jgk ni,huhu..Pun malas gak ni,haish,syuhh2,bad behaviour,,get out from me now,,,
Naseb bekla,diorg xtanya banyak soalan kat aku,lau tak memang aku akn blur + ketaq nak jawab kan,haha...Dahla sorang lecturer ni hensem lak tu,hehhe...sempat puji lagi ni,dlm hati jela,mana aku berani nak puji depan2 kan,haha.......
Diorang cuma just check buku log,isi form penilaian,then just tanya pasal rutin aku kat sini sahaja..Untunglah,soalan dia s…

The Best Quotes...

Selamat Pagi,sume..Jom kita sama2 jadikan ayat2 di bawah ni sbg satu pegangan dlm hidup kita..
Jangan berputus-asa kerana biasanya anak kunci terakhirlah yang dapat membuka kunci.

Kemahuan yang tinggi akan mengubah persepsi seseorang terhadap sesuatu sehingga yang mustahil pun boleh terjadi.

Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.

Jangan takut dan segan untuk setiap tindakan yang anda lakukan.Seluruh kehidupan adalah satu ujian. 

Orang yang berjaya ialah orang yang melakukan tindakan yang tidak mampu diimaginasikan oleh orang lain, malah tidak mampu dilakukan oleh orang besar sekalipun.
Sebelum mencela pasangan hidupmu, bayangkan mereka yang masih menghiba untuk dikurnia jodoh.

Manusia yang berjaya akan memperolehi keuntungan daripada kesilapannya, dan mencuba lagi dengan cara yang lain.

Berani Berkorban dan Berubah, Kejayaan adalah Ganjarannya

Setiap perkara ada gantinya. Setiap perlakuan ada ganjarannya. Setiap kejadian ada hikmah di sebalik kejadiannya.

Tiada ja…