Langkau ke kandungan utama

Ketaq Tahap Gaban wooo...

Assalammualaikum...

Huis,ketaq tadi aku dapat panggilan dari lecturer PTSS kata nak mai tempat LI aku..Awat aku slang kedah lak ni???Ha,biaq pi,huhu..Mula2 heranlah jugak aku tengok no celcom yg aku xknl naik kt hp aku,then,bila jwb ja,trus dia sbut nama dia,En. Fairuz dari PTSS kul 9.46 pg td...Aku pun apalagi,dah ketaq semacam dh bila dia kata nak mai..

So,dalam kul 11 lbih 2 org lecturer dtg tmpt LI aku..muka dah agak cuak dah ni,berdebar-debar ni..Ketaq, sampai kad matrik lupa nak pakai lak tu,teruk betul la aku ni..haish...Buku log aku pun xbrapa complete jgk ni,huhu..Pun malas gak ni,haish,syuhh2,bad behaviour,,get out from me now,,,

Naseb bekla,diorg xtanya banyak soalan kat aku,lau tak memang aku akn blur + ketaq nak jawab kan,haha...Dahla sorang lecturer ni hensem lak tu,hehhe...sempat puji lagi ni,dlm hati jela,mana aku berani nak puji depan2 kan,haha.......

Diorang cuma just check buku log,isi form penilaian,then just tanya pasal rutin aku kat sini sahaja..Untunglah,soalan dia senang2 ja,blehla aku jawab ka,ahakss...Lau x,mati aku nak perah otak aku nak jwab kan??So,aku skang nak kena lengkapkan report akhir LI aku..Report tu pun aku tengah pening kepala nak wat,bawu semalam aku wat sikit,dah berpinar-pinar biji mata aku wat..Pening oiiiii...Who want to help me???Mmg xlah sape yg nak tolong aku kan???hahha...Kenalah wat sendirik..

Sampai sinila kot,entri aku hari ni.Aku xdak benda dah nak taip,kang aku taip panjang2,xde sape nak baca plak kan?So,bye...Aku nak sambung keje aku balik...

p/s:-old problem dah makin menimpa-nimpa aku nieh...adoii...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…