Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari 2016

End Year Party :Self Written Profile

Hai, assalammualaikum..



~DONE~
"HAPPY NEW YEAR 2017.. SEMOGA SEGALA IMPIAN DAN AZAM ANDA TERCAPAI.."

Wechat Challenge: #51 Questions

Assalammualaikum...


1) Namaku pendek saja.Naziah bt. Mat 2) Besday: 23 Januari 3) Can call me Naz,Naziah 4) Aku klu marah,aku akn bebai, mengamuk,menjerit... haa, don't play play with me haa 5) Bila aku happy, aku happylaa,hahaha 6) Aku sedih,aku akn dgr lgu2 sedih,then nangis bwh bantal 7) Anak bongsu.Fullstop. 8) Kjp nak close up tang mana hensemnya 9) Aku mmg comel since kecik lagi 10) Laksa & nasi goreng pataya.Plus, chicken chop 11) Fav subject: emmm..xdak kot 12) milo ais & sirap limau 13) Kenapa nak tawu? Adalah...sibuk jerr.. 14) I love myself 15) ♪Diriku bukan utk dijual beli♪ 16) not both 17) Of coursela kaya. Can buy everything but not for LOVE!! 18) I am Samsung user.Nak iphone.Takde sapa nak hadiahkan utk aku kerr?? 19) Aku minat Park Jimin.Sorry,you are not my type,hahaha 20) Gila xminat.Minat sgt2 21) Aku dah mention td. 22) Shin Min Ah & Yoona SNSD 23) Fav song: * play: BTS- 2!3! (Still Wishing for a better day)* 24) Rumah kampung jerr..Mampu pakai kipas je,murah 25) family,fri…

Entertainment | Lelaki Budiman Dalam Industri Hiburan Korea

Hai, assalammualaikum...

Bak kata org, "Wanita lebih sukakan lelaki jahat". Walaupun lelaki jahat sgt berkarisma, tp lelaki budiman lg berkarisma! Dlm industri hiburan Korea terdapat ramai artis lelaki yg bersikap budiman. Mereka bkn saja menjaga artis wanita dan rakan2 sekerja dgn baik, tp juga melayan peminat2 dgn baik. Jom tengok siapakah mereka.

NO 1: YOO JAE SUK
• Yoo Jae Suk terkenal dgn sikap budimannya dlm industri hiburan Korea. Rasanya ramai yg pernah dengar kisah tentang kesopanan perilakunya kan? Yoo Jae Suk selalu menjaga artis2 dan penonton2 yg menghadiri acaranya dgn baik. Misalnya ketika melakukan penggambaran "Running Man", wlupun masa penggambaran sgt suntuk tp Jae Suk tetap bersapa mesra kpd khalayak yg berkerumun melihatnya.Biarpun cuaca sgt sejuk, dia tetap menanggalkan sarung tgn ketika bersapa dgn khalayak. Bukan itu sahaja dia juga bergambar dgn peminat yg bertembung dgnnya. Ketika bergambar bersama seorg peminat wanita, dia juga menjaga tgn…

My Favourite Bangtan Bomb Part #4

Assalammualaikum...
Sumber:  (Official Channel): @bangtantv (Eng Subs): @bangtansubs


1) [BANGTAN BOMB] FACIAL MUSCLES EXERCISE TIME IN THE CAR Duration: 0:28 sec
๐Ÿ’–Funny and cute face expression from VMin (Taehyung and Jimin) ๐Ÿ’–Bonus si Kookie yg tengah makan melalui bumbung kereta.Dia pun heran apa yg dua org hyungnya buat,hahaha..





2) [BANGTAN BOMB] KNOW-HOW FOR MAKING A HANDSOME LOOK (BONUS-MR. LIPBALM JUNGKOOK) Duration: 2:08 sec
๐Ÿ’–Jin teach Jimin to make a handsome face dgn cara renungan mata yg kelihatan agak err..angkuh ke macho gitu. ๐Ÿ’–Tapi Jimin nampak kelakar lak bila dia buat,haha..Naseb dia comel ๐Ÿ’–Si Kookie at ending of video, sampai guna 2 batang lipbalm.(Jenama Nivea)


3) [BANGTAN BOMB] VERY HANDSOME BOY JIMIN Duration: 0:37 sec
๐Ÿ’–Jimin mmg handsome.Tu je bleh kata,huhu.Tambah plak dgn habit dia yg suka sentuh rambut dia tuhhh

D.I.Y: Create Own K-Idol Wallpaper

Assalammualaikum...
**Simple wallpaper**  by N.N. Diary's




Background: from #PhotoGrid apps Pic: from Google & Youtube Channel @,bangtantv Edited use: #PicsArt apps


Midnight Talk #4- First Love With Bangtan Boys (Pg 2)

(Sambungan dari page 1)
Haa, punya panjang lirik lagu buatkan aku malas nak sambung kat page 1 tu,jadi aku sambung kat sini jela ehh,hahaha...Ok, aku start citela ehh. 
Bagi semua fans BTS tahula kan BTS debut since 2013 lagi.Then, aku mula minat dan kenal grup ni pun baru tahun lepas.Aku terpengaruh dengan adik sepupu aku untuk dengar lagu diorang.Dari situla aku mula kenal dengan diorang haa..Aku minat dengan grup ni lepas aku minat EXO.Malah, aku lebih fanatik kat BTS daripada EXO sendiri,haha...Tapi fan aku randomla..Mana2 pun boleh masuk, baik ELF, BEAUTY, INSPIRIT,EXO-L, or IGOT7.
First lagu diorang yg aku mula dengar lagu 'DOPE'. Bila dah dengar & tengok mv diorang,aku terus suka.Boleh dikatakan aku mula minat Hip Hop disebabkan 7 orang budak2 nila.Sebelum ni xlah berapa minat pun dgn muzik Hip Hop ni.
Jenis aku kan, bila dah mula suka lagu aku pasti akan cari info pasal diorang.Dari biodata,lagu2,mv2, ke moment2 diorang dalam program2 tv semua tuhh..Member pertama yg d…

Midnight Talk #4- First Love With Bangtan Boys (Pg 1)

Hai.. Tengok tajuk entry aku.Tak leh blah kan punya tajuk,haha...Arghh, lantaklah.Kat sini just nak story pasal korean grup favourite aku yg paling aku fanatik sekali.Grup Bangtan Boys (BTS). Bukanlah nak cite sangat pun pasal background diorang,tapi nak cite macam mana aku bleh terjatuh suka,minat, cinta **(cinta??pun boley)** kat grup nihh..
Sebelum nak story panjang lebar aku nak share beberapa lirik lagu grup diorang yg agak dekat dgn aku.Why dekat??Nak tahu,nanti aku storykan.Baca lirik kat bawah dulu ok..:)
FIRST SONG: BTS- NO MORE DREAM
[R-Monster] Yamma ni kkumeun mwoni yamma ni kkumeun mwoni yamma ni kkumeun mwoni ni kkumeun gyeou keugeoni
[Suga] I wanna big house, big cars big rings But sashi-reun I dun have any big dreams haha nan cham pyeonha-ge sa-reo kkum ttawii an kkwodo amudo mwora an hajanheo
[R-Monster] Jeonbu dadada ttokka-gachi nacheoreom saenggakha-go isseo saekkakkakkamahke kkameo-geun kkum manhdeon eorin shijeol dae-ha-geun geokjeong ma meollirado kal keonikka [Jun…

Entertainment | Idol Berotak Pintar

Hai, Assalammualaikum...
Generasi zaman sekarang adalah generasi berotak seksi,hanya memiliki kecantikan paras rupa adalah tidak mencukupi. Sejak kebelakangan ini, perkataan 'lelaki berotak seksi' dan 'perempuan berotak seksi' telah menjadi trend dalam perbualan seharian. Tahukah apa maksud dua perkataan ini? Hehe~ dua perkataan ini digunakan untuk menggambarkan orang yang cerdik akal. Dalam industri hiburan Korea, terdapat ramai idol yg berotak pintar. Mari kita tengok siapa mereka yg memiliki kecerdasan akal yg tinggi! 

1) SUPER JUNIOR Kyu Hyun • Walaupun Kyu Hyun bermulut tajam tapi dia pandai menyanyi dan belajar. Keputusan akademiknya sangat cemerlang! Semasa di sekolah menengah, dia pernah menyertai Pertandingan Matematik Olimpiad Antarabangsa (IMO) dan memenangi anugerah presiden. Selain merupakan genius matematik, Kyu Hyun juga sangat cemerlang dalam semua mata pelajaran. Dia tergolong dalam 10% pelajar terbaik di sekolahnya.Selain itu, dia juga sgt berbakat dlm…

Happy 4th Blog Anniversary

Assalammualaikum...

SELAMAT ULANGTAHUN KE-4 kepada "N.N. DIARY'S"..
Semoga terus dapat bertahan bagi menulis setiap kisah perjalanan hidup, pengalaman, pendapat, dan segala bentuk pen lagi bagi menjadikan ia satu memori kenangan yang tidak dapat dilupakan hingga akhir hayat.
Sesungguhnya hasil penulisan didalam setiap entry blog ini just bertujuan suka2 untuk kepuasan diri sendiri, tak berniat menjadikan ia popular.
Ampun dan maaf juga jika di setiap entry ni ada ayat yg menyinggung,menyakiti hati anda semua tanpa disedari.Maaf seribu maaf. 
Ampun maaf juga jika setiap entry telah menganggu anda dan membosankan..Seperti yg dikatakan tadi, setiap entry ditaip hanya tujuan kepuasan diri sendiri dan untuk suka2 sahaja.
Sekian, terima kasih.. ๐Ÿ˜Š

My Favourite Bangtan Bomb Part #3

Hai.. Hari ni aku sambung entry pasal Bangtan Bomb bagi part ke-3.Untuk entry sebelum ni aku akan download terlebih dahulu video Bangtan Bomb sebelum aku taip entry.Untuk memudahkan typing aku laa tujuannya.Tapi, kali ni aku tak download pun, so aku just taip berdasarkan apa yg aku ingat saja.Gambar pun aku curik kat Cik Google,hoho..
Nak baca entry Bangtan Bomb boleh baca kat sini:Part 1Part 2


1) [BANGTAN BOMB] Professional 'Kim Daily' Photographer Duration: 0:51 sec ๐Ÿ’– Rap Mon hyung mintak tolong Jimin ambilkan gambarnya. ๐Ÿ’– Rupanya selama ini, Jimin yg menjadi photographer bagi Namjoon.Jimin sendiri yg mengaku dalam video ni.Patutlah hasil gambarnya cantik,huhu.. ๐Ÿ’– Kat ending video ni, Jimin sangat comel bila menari dgn excited.And, rambut kaler blonde dia pun nampak sesuai dengan dia



2) [BANGTAN BOMB] Just Watching Jungkook Lipsync Show Duration: 2:11 min ๐Ÿ’– Lagu yang V dan Jungkook lipsynckan dari Linkin Park-Given Up.  ๐Ÿ’–Bukan main lagi V dengan Jungkook nyanyi acah2 macam diora…