Langkau ke kandungan utama

Entertainment | Lelaki Budiman Dalam Industri Hiburan Korea

Hai, assalammualaikum...

Bak kata org, "Wanita lebih sukakan lelaki jahat". Walaupun lelaki jahat sgt berkarisma, tp lelaki budiman lg berkarisma! Dlm industri hiburan Korea terdapat ramai artis lelaki yg bersikap budiman. Mereka bkn saja menjaga artis wanita dan rakan2 sekerja dgn baik, tp juga melayan peminat2 dgn baik. Jom tengok siapakah mereka.

NO 1: YOO JAE SUK
• Yoo Jae Suk terkenal dgn sikap budimannya dlm industri hiburan Korea. Rasanya ramai yg pernah dengar kisah tentang kesopanan perilakunya kan? Yoo Jae Suk selalu menjaga artis2 dan penonton2 yg menghadiri acaranya dgn baik. Misalnya ketika melakukan penggambaran "Running Man", wlupun masa penggambaran sgt suntuk tp Jae Suk tetap bersapa mesra kpd khalayak yg berkerumun melihatnya.Biarpun cuaca sgt sejuk, dia tetap menanggalkan sarung tgn ketika bersapa dgn khalayak. Bukan itu sahaja dia juga bergambar dgn peminat yg bertembung dgnnya. Ketika bergambar bersama seorg peminat wanita, dia juga menjaga tgnnya agar tdk menyentuh tubuh wanita tersebut.

NO 2: LEE KWANG SOO
• Semua member Running Man sgt ramah terutamanya "Putera Asia", Lee Kwang Soo yg memberikan fan service terbaik. Kwang Soo pernah dtg ke Malaysia bnyk kali utk melakukan aktiviti promosi. Setiap kali dtg ke Malaysia, ramai peminat akn menunggunya di lapangan terbang. Biarpun dikerumuni ramai peminat, Kwang Soo tdk menunjukkan muka masam, sebaliknya dia mengambil peluang ini utk berinteraksi dekat dgn mereka. Tidak kira bergambar atau berjabat tgn, dia tak pernah menolak permintaan peminat. Selain melayan peminat dgn baik, Kwang Soo juga sgt prihatin terhadap artis2 lain dan rakan2 sekerja. Misalnya, ketika melakukan sesi fotografi atau ketika disolek dia akn merendahkan tubuhnya utk menyenangkan kerja jurugambar atau jurusolek.

NO 3: EXO SUHO
• Ketua EXO, Suho dikenali sbg 'lelaki budiman' oleh para member dan peminatnya. Di majlis anugerah MAMA beberapa tahun lalu, Suho telah menerima anugerah drpd Andy Lau dgn satu tangan. Perbuatannya itu dianggap tdk sopan dan menyebabkan dia mendapat kritikan drpd org ramai. Tp ini jelas satu salah faham krn Suho mnerima anugerah dgn tgn knn smbil tgn kirinya menapak bwh siku. Ini merupakan tradisi org Korea menerima brgan drpd sunbae. Kesian Suho disalah fhm oleh khalayak.Setahu semua peminatnya, Suho sgt bersopan santun. Tak kira bertemu dgn sunbae atu hubae, dia akn bersapa dgn mereka.
• Ketika berjabat tgn dgn peminat dia juga akn memberi tunduk hormat. Selain bersopan santun, Suho sgt budiman. Melalui satu perkongsian gambar, Suho dilihat menghulurkan tgn agar Kim Yuna dpt memapah tgnnya ketika menuruni tangga. Perbuatannya itu sgguh mengharukan hati para peminat.

NO 4: EXO PARK CHAN YEOL
• Kalau korg menaip perkataan 'Chan Yeol polite' di enjin carian korg akn melihat bnyk gmbr Chanyeol memberi hormat dgn tunduk 90 darjah. Dari debut hgga sekarang, Chanyeol sentiasa mengamalkan tabiat memberi tunduk hormat kpd peminat dan pasukan krew slps menamatkan persembahan di ats pentas. Ramai sunbae memuji Chanyeol sgt comel dan sopan santun. Misalnya dlm acara "Roommate", Chanyeol bkn saja membantu sunbae mengangkat bagasi tp juga memilih katil yg plg kecil agar sunbae blh tidur dgn selesa di ats ktil bsr.

NO 5: BTOB SUNG JAE
• BTOB Sung Jae yg sudah menjd 'suami' makin nampak macho dan budiman kebelakangan ini. wlupun dia sllu mengusik isterinya, Red Velvet Joy dlm acara variety "We Got Married" tp dia sebenarnya sgt menjaganya. Pd thn lepas, stu perbuatannya tlh menambat hti rmai peminat. Sung Jae mnjd MC utk sbuah acara muzik.Masa itu, penyanyi yg memenangi tempat pertama adlh SNSD Taeyeon. Ketika Taeyeon sdg menyampaikan ucapan, byk cebisan kertas berwrna wrni ditaburkan kpdnya. Sungjae bimbang Tae Yeon termakan cebisan kertas itu, dia pun meletakkan tgnnya di atas kepala Taeyeon utk menghalang cebisan kertas drpd terkena Tae Yeon. Omo~ Sung Jae mmg amat budiman.

NO. 6: GOT7 JACKSON
• Walaupun tingkah laku Jackson agak kebudak-budakan tp dia sebenarnya seorg budiman yg sgt perihatin. Pd thn lps, dia tlh menyertai acara variety, Law Of The Jungle bersama EXID Hani. Dlm acara dia sgt menjaga Hani. Dia bkn saja memapah Hani melalui jalanan batu,tp juga membantu membersihkan kuku Hani yg terkena kotoran lumpur. Tak lama dulu, Jackson tlh menghadiri acara bersama hubae TWICE Tzu Yu. Selain memperkenalkan Tzu Yu kpd mc, dia juga memberi tempat duduk kpd Tzu Yu.

NO 7: PARK BO GUM
• Park Bo Gum layak digelar sbg 'lelaki budiman generasi baru' krn sering mengucapkan terima kasih. 'Terima Kasih' tlh mnjd kata2 yg plg sering diucapkannya. Bg yg pernah menonton acara variety "Youth Over Flower" psti tahu Park Bo Gum seorg yg amat perihatin. Ketika dia mengetahui dirinya perlu segera bertolak ke Afrika, hatinya menjd tidak tenang. Tp dia tak lupa bertanya kpd para krew sama ada mereka dahaga, dia bahkan meminta maaf krn merasakan tempat duduk kreta agensinya terlalu sempit. Ada satu kali ketika dia sdg menerima temubual , dia dapati tali kasut wartawan wanita longgar. Dia segera membongkok dan membantu mengikat kemas tali kasut wartawan itu.

Sumber: epop malay magazine

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…