Langkau ke kandungan utama

My Favourite Bangtan Bomb Part #4

Assalammualaikum...

Sumber:
 (Official Channel): @bangtantv
(Eng Subs): @bangtansubs



1) [BANGTAN BOMB] FACIAL MUSCLES EXERCISE TIME IN THE CAR
Duration: 0:28 sec

💖Funny and cute face expression from VMin (Taehyung and Jimin)
💖Bonus si Kookie yg tengah makan melalui bumbung kereta.Dia pun heran apa yg dua org hyungnya buat,hahaha..






2) [BANGTAN BOMB] KNOW-HOW FOR MAKING A HANDSOME LOOK (BONUS-MR. LIPBALM JUNGKOOK)
Duration: 2:08 sec

💖Jin teach Jimin to make a handsome face dgn cara renungan mata yg kelihatan agak err..angkuh ke macho gitu.
💖Tapi Jimin nampak kelakar lak bila dia buat,haha..Naseb dia comel
💖Si Kookie at ending of video, sampai guna 2 batang lipbalm.(Jenama Nivea)



3) [BANGTAN BOMB] VERY HANDSOME BOY JIMIN
Duration: 0:37 sec

💖Jimin mmg handsome.Tu je bleh kata,huhu.Tambah plak dgn habit dia yg suka sentuh rambut dia tuhhh




4) [ENG] 160918 BOMB- JIMIN MAKES A QUATRAIN WITH JIN & JK
Duration: 01:46 min

💖 Permulaan video, 21 year old Jimin is complaining that he feels like he's raising a 24 year old child (That's Jin)
💖Jimin is trying to do an alliteration because the words "tree frog" (cheong gaeguri) and "youth" (cheongchun) both start with "cheong"
💖Jjin and Kkook are playing around beside Jimin who is in deep thought
💖They're doing a couplet while playing Cheong (Blue) Flag Baek (White) flag but instead doing "cheong flag chun flag" because Cheongchun means youth.

° Jin: I gave you a good idea.Look.Cheong. Mallard duck.Chun.Chun duck.
Jungkook: Cheong. vacuum cleaner.Chun.chun cleaner
Jin: Cheong.denim jacket
Jungkook: chun jacket?

💖 Jimin later changed it to a couplet with the word "butterfly" ^o^ ("Butterfly" in Korean is "nabi". The first part of "come out here" is "na", & the first part of "move it" is "bi") 

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…