Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2015

Wechat Challenge : #45 Questions

Hai... Sekali lagi wechat moment challenge..Tapi kali ni 45 soalan lagi.Soalan mungkin berulang lagi tapi cara and bentuk jawab berbeza sikit,huhu...  Jom jawab lagi.. Saya suka, saya suka... =)
1. nama samaran ? # Can called me Naz
2. Tarikh lahir ? #23 Jan 199? (P/s: Sila teka sendiri ) :p
3. Kawan baik perempuan ? #Zaman skolah mnengah: Nur Hasikin #Zaman Poli: Sufina the gang (Safiqa, Ummu,Famieza, Ika, Ain)
4. Kawan baik lelaki ? #Emmm...aku nak letak nama En N and Dak S.F (p/s: Nak tahu ce cari dalam entry lama)
5. Orang yang selalu buat kau happy ? #Tak surela la sapa?Macam tak dak jaa, hurmm.. T_T
6. Orang yang kau benci ? #Maybe...Ada laa.Tak yah tahu kot..
7. Sesuatu yang boleh membuatkan kau hilang mood? #Tengah sedih laa...Nak nanges, huwaa..Bak mai tisu :'(
8. Kau sayang kakak dan abang kau ? #Tak rapat dengan dorang.Susah aku nak sayang.Habes jawab jujur ni... =p
9. Kau sayang aku ? #Sayang diri sendiri dulu laa..
10. Single or taken ? #Single but not available...Ko ghasa??
11…

Wechat Challenge : #70 Questions

Hai semua...
Entry hari ni aku nak jawab soalan2 untuk Wechat- Moment Challenge..Dimana aku amek soalan yang aku dapat dari moment wechat friend aku, so aku jadikan ia sebagai entry blog..Pandai tak aku?hehehe...
So, apalagi?Jom taip!!!

1. Apa Status kau sekarang?
 - Adakah maksudnya adalah status relationship??So, status aku adalah [TIADA] coz aku tak tahu aku ni single ke couple,huhu..Boleh lak camtu kan..

2. tarikh lahir?
- Asanya suma tawu kot birthday aku bila..Yang tak tahu tu, aku bagitahu la jugak..Senang nanti korang stand by hadiah kat aku, hoho..Tarikhnya adalah: 23 JANUARI 92.

3. nama samaran?
-Nama aku pendek saja,so panggil Naz or Naziah ok...

4. bila kau marah kau buat apa?
- Selalunya aku mengamuk gak la bila suhu api kemarahan aku tengah berapi..Then, aku cepat2 masuk bilik air dan mandi.

5. bila kau happy kau buat apa?
- Aku gelakla puas2, hahaha...

6. bila kau sedih kau buat apa?
- Aku masuk bilik, baring, then dengar lagu sedih pastu nangis sorang2,iskk3..

7. kenapa kau buruk san…

Wordless Wednesday #12

Assalammualaikum...

¤ SELAMAT BERPUASA PADA ANDA SEMUA¤


Spontaneous #9

Don't depend on others to make you #happy... Be yourself.Look in the mirror everyday and say, i am special, because there is only one of my kind. You're a good person.Fight back, never give up.Be happy and make others happy...
*************************************** I miss you... I miss you so much.Nobody even knows how much i miss you becoz i just miss you that much... I wish you were here. Next to me!!!!...

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…

Wordless Wednesday #11

Assalammualaikum...

My wechat QR code... Actually, aku tak tahu apa motif aku masukkan gambar ni sebagai entry Wordless Wednesday nihh...T_T
Bukan nak paksa ampa add wechat aku ehh..Tapi, emm...entah.Aku pun memang tak tahu, tapi aku asa QR code ni somel,seakan- akan bentuk kereta.Macam bentuk alat pengesan asap pun ada jugak,haha...
Ok,daa...

Bertukar Lagi???

Hai...
Bertukar lagi??Apa lagi minah senget ni nak bertukar.Bertukar jadi Transformer kah? Bertukar jadi Power Rangers kah?Atau Digimon kah??..

Ohh, tidak,tidak...Semuanya salah kakak habang sekelian..Actually, yang bertukar untuk kali ke berapa aku pun tak tahu, is adalah NAMA BLOG ciput aku ni haaa...Bertukar dari Misz Chenta Lavender ke nama yang lebih simple and tampil fresh umpama air tebu yang baru diperah,dikisar, dimesin halus gituu..Ehh, over pulak hiperbola metaforanya,huhu...

Kini, nama blog ni ditukar ke "NN Diary's" or bahasa melayunya, Diari NN..NN merujuk kepada nama aku: Naz Naziah.But, jangan isau, link dia still sama jaa..

Aku tukar balik nama blog ni sebab nak tampil lebih segar dari ladang..Lagipun, aku dah tak selalu update entry and bila-bila masa ja aku akan berenti.So, sebelum nak berenti ni, better aku ubah sikit nama blog ni untuk dikekalkan identiti pemiliknya walaupun tuannya seorang femalu tahap penyu menyorok mukanya dalam cengkerang, hahah…

First Entry in June: New Header

Assalammualaikum...
Hai...Baru hari ni dapat bukak blog then update entry...Bukannya apa tengah duk perah otak cari idea cerpen baru,huhuhu...Nampak tak rajin kat situ,lol...
My new header...
Gigih tau aku buat kat phone pakai apps Picsart...Yela, laptop rosak, so mampu buat kat handphone je la... Kira ok la kan, dari tak dak...
Ok, daa...