Langkau ke kandungan utama

My Favourite Bangtan Bomb Part #3

Hai..
Hari ni aku sambung entry pasal Bangtan Bomb bagi part ke-3.Untuk entry sebelum ni aku akan download terlebih dahulu video Bangtan Bomb sebelum aku taip entry.Untuk memudahkan typing aku laa tujuannya.Tapi, kali ni aku tak download pun, so aku just taip berdasarkan apa yg aku ingat saja.Gambar pun aku curik kat Cik Google,hoho..

Nak baca entry Bangtan Bomb boleh baca kat sini: Part 1Part 2



1) [BANGTAN BOMB] Professional 'Kim Daily' Photographer
Duration: 0:51 sec
๐Ÿ’– Rap Mon hyung mintak tolong Jimin ambilkan gambarnya.
๐Ÿ’– Rupanya selama ini, Jimin yg menjadi photographer bagi Namjoon.Jimin sendiri yg mengaku dalam video ni.Patutlah hasil gambarnya cantik,huhu..
๐Ÿ’– Kat ending video ni, Jimin sangat comel bila menari dgn excited.And, rambut kaler blonde dia pun nampak sesuai dengan dia




2) [BANGTAN BOMB] Just Watching Jungkook Lipsync Show
Duration: 2:11 min
๐Ÿ’– Lagu yang V dan Jungkook lipsynckan dari Linkin Park-Given Up. 
๐Ÿ’–Bukan main lagi V dengan Jungkook nyanyi acah2 macam diorang betul je nyanyi lagu tu,haha..
๐Ÿ’–Featuring pulak dengan Jimin dengan J-Hope yg tengah makan.Hadoi, diorang pun nak juga join.


3) [BANGTAN BOMB] Medley Showtime! (Performed by BTS)
Duration: 3:17 min
๐Ÿ’– Jimin, J-Hope, V nyanyi dan menarikan lagu2 dari Big Bang.Nampak sangat diorang ni peminat setia Big Bang
๐Ÿ’–Lagu yang diorang nyanyikan adalah lagu Sunset Glow dengan Fantastic Baby
๐Ÿ’– Kelakar nau bila tengok rambut J-Hope tu,da serupa telinga kucing,haha..
๐Ÿ’–Si Jin kat belakang yg tengah ambik gambar pun join menari gak.Yang si Suga pun agak kelakar bila menari.Excited sungguh



4) [BANGTAN BOMB] Something by Jungkook, Jimin & Jin
Duration: 2:10
๐Ÿ’–Jungkook sememangnya sangat hebat dalam menari girl group dance.Especially, lagu "Girl's Day-Something"
๐Ÿ’–Diawal video ni, Jimin gigit bunga ros sambil duk wat gedik.Haihh, aku tengok pun dah geleng kepala.
๐Ÿ’– Tengok tempat dalam video nih tempat diorang shoot mv Boy In Luv.
๐Ÿ’–Jin pun boleh join dua orang maknae ni.Aku hanya mampu senyum kat sini.Sebab Jungkook comel kat situ,kuikui..


5) [BANGTAN BOMB] BTS Magic Show
Duration: 1:20 min
๐Ÿ’–J-Hope buat magic mengeluarkan V dengan Jimin dari handphonela kononnya
๐Ÿ’– Aku tengok seluar yg si V pakai tu dah macam seluar pompuan plak,ke aku salah tengok??
๐Ÿ’– Lau dah gelak bila tengok si V, lagi terbahak bahak bila tengok time si Jimin jatuh atas katil.Jubah mandi si Jimin tu terselak skit,naseb baik ditutup.Lau tak??hahaha..



6) [BANGTAN BOMB] V's Change Magic Show
Duration: 0:42 sec
๐Ÿ’– V who was jealous of Rap Mon hyung magic change shown last time.
๐Ÿ’–So, dia pun sibukla nak tunjukkan magic dia.
๐Ÿ’–Mustahil tak tergelak bila tengok kan.Dengan tudung tandas tersangkut kat leher dia,haihh ini budakla...
๐Ÿ’–Pandai lak nak cover malu masa dia jatuh time nak buat magic dia tuhh,hahaha..




6) [BANGTAN BOMB] Whatcha Doin' Today?
Duration: 0:57 sec
๐Ÿ’– Si dancer line, Jimin dengan J-Hope menari lagi.Kali ni,dance lagu 4Minute- Whatcha Doin' Today.
๐Ÿ’–Comel betul muka si Jimin bila wat muka lepas dia dengan si Hobie berpelukan,haha..(gambar yg ketiga kat atas tuh) Muka si J-Hope apalagi, nampak sangat sukala dia,haha..
๐Ÿ’–Dah habes dance dengan si J-Hope sambung lak dance dgn Jungkook lau tak salah aku.Lagu Chris Brown tapi tak ingat apa tajuknya.Yg pasti Jimin pasti happy bila dengan Jungkook.JiKook couple la katakan,kehkeh..

Sumber video: @Bangtantv

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…