Langkau ke kandungan utama

Berakhirnya Perjalananku Seorang Student

Assalammualaikum....

Syukur Alhamdulillah, hari ni berakhirnya peperiksaan akhirku bagi semester akhir ni...Maka dengan ini diisytiharkan berakhirnya tugas aq sebagai student dipoliteknik ini,huhuhu....Terasa seperti baru semalam sahaja aq melangkahkan kakiku disini...Setiap pertemuan pasti akan ada perpisahan...Begitulah bagi diriku...

Sepanjang 3 tahun, 6 semester aq berada di tanah politeknik ni, macam2 yg telah aq lalui...Tak kira sedih mahupun gembira, semuanya aq rasai...Walaupun gembira akhirnya pengajian aq dapat ditamatkan tapi masih terasa lagi kesedihan untuk berpisah bersama rakan2 yg selama ni sama2 berkongsi segala kenangan dgnku....

Setiap kenangan kami bersama tidak mungkin dapat aq lupakan sampai bila2...ikatan persahabatan yg terjalin ini tidak dapat diuraikan lagi..Kami bersama bagaikan satu keluarga...Mereka sering memberikan kata2 semangat disaat aq hampir jatuh, memberikan kata2 nasehat disaat aq tersalah tindakan...Walaupun aq sering kali diusik dgn kata2 nakal, namun aq terima kerana aq menyayangi mereka lebih dari nyawaku sendiri...Trade mark yg sering kali aq dapat, kuat menyakaq, rambut cendawan..Nahh, walaupun aq kadang2 cepat touching, tp tu semua hanya sekejap cuma...itulah geng kami, S.U.F.i.N.A...

S- Safiqa
U-Ummu Hanie
F- Famieza
i-ika
N- Of coursela aq,Naziah
A- Ain

Segala kisah sedih jugak kami lalui bersama...Macam2 dugaan kami hadapi dipoli ni..Kena marah dgn lecturer antara saat yg plg sedih bg kami tp kami xmudah menyerah kalah...Kami tetap bangun demi sebuah kejayaan...Ketiadaan air dipoli jugak membuat kami bersatu hati sebab kami sama2 tak pergi kelas,hahahha....

Tinggal di kamsis menyimpan segalanya kenangan aq dan rakan2ku...Segala luahan hati diluahkan disini, kami berkongsi segala cerita2 disini...Semua antara kami bermacam2 ragamnya...Jika kami bertemu,pastila gamat suasana hanya dgn suara kami yg sekandang...

Aq pun dah tak tahu nak cite apa lagi...Semuanya kenangan kami akan tetap kekal dalam kenangan aq...Harapkan dapatla kami bertemu lg dimasa akan datang...

Ucapan buat rakan2, semoga berjayala buat kalian semua, dan ingatlah aq dalam doa kalian...Buat P/A, kesayangan kami, terima kasih diatas segala usaha dalam mendidik dan mengajar kami, dan terima kasih jugak kerana banyak bersabar dengan kerenah kami anak2anda DUP6B....Ampun dan maaf dipinta atas suma kesalahan dan kesilapan kami...

Sekian,wassalam....

LOVE DUP, DiPLOMA iN TOURiSM MANAGEMENT, PTSS, PERLiS....<3 <3...
Love u all....


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…