Langkau ke kandungan utama

Cerpen Fanfic : Saranghae My Mr Right (Part 5)

SARANGHAE MY MR RIGHT (PART 5)

(Shinhwa College)
Ga Young dan Jinyoung ke kolej bersama-sama hari ni. Terpancar keceriaan di wajah masing2. Sampai di kelas, mereka lihat Jimin sudah duduk di tempatnya. 
Ga Young: morning Jiminnie. Awal kau datang. Tak tunggu kitorang pun.
Jimin: Aku ada hal tu datang awal. 
Belum sempat Ga Young ingin bertanya lagi, pensyarah mereka pun masuk untuk memulakan kelas. 

Selepas kelas tamat, semua pelajar berkemas untuk keluar rehat. Ga Young berpusing ke belakang.
Ga Young: Jimin, jom kita lunch sama2.
Jimin: Takpela. Aku ada hal. Korang berdua jela lunch. 
Ga Young: Kau ada hal apa?
Jimin: Adalah. Aku pergi dulu.
Ga Young hairan dengan perubahan Jimin selepas dia mengetahui hubungannya dengan Jinyoung. Hubungannya dengan Jimin agak renggang kebelakangan ini. Ga Young agak sedih.
Jinyoung: Jomlah kita pegi sekarang. Takut makanan habes pulak. 
Ga Young: Ne. Kaja.

***********************************
(Di Kedai Serbaneka)
Ga Young membeli 2 ramen cup dan beberapa bungkus makanan ringan. Ketika keluar dari kedai dia terserempak dengan Jimin.
Ga Young: Jimin, kau pun ada kat sini.
Jimin: Owh..ha'ah. 
Ga Young: Kau pegi mana beberapa hari ni? Aku call, text kau tak balas pun.
Jimin: Err, aku busy sikit. 
Ga Young: Dah lama kita tak lepak sama2. Jom kita pergi Sungai Han nak?
Jimin: Jinyoung kan ada. Kau ajaklah dia.
Ga Young: Dia balik kampung nenek dia. Kau marah aku ke? Aku ada buat salah dengan kau ke sampai kau nak larikan diri dari aku.
Jimin: Mana ada. Aku cuma sibuk sikit. Okla, aku gerak dulu. Bye.
Ga Young berasa sedih dengan Jimin. Perlahan air matanya jatuh. 

*************************************
(Di Hangang Park)
Jimin duduk di bangku selepas selesai berjogging. Dia termenung jauh teringat pada kenangan lalu.

Hujan turun dengan lebat. Jimin dan Ga Young berlari dalam hujan mencari tempat berteduh.
Jimin: Jom kita berteduh kat kafe tu. Boleh kita minum kat situ sementara nak tunggu hujan berenti.
Ga Young: Ok jugak tu. Jom.
Jimin dan Ga Young masuk ke kafe yang berdekatan. Mereka mengambil duduk yang menghadap ke arah tingkap selepas memesan minuman. Pabila minuman yang dipesan sampai, mereka terus minum. 
Ga Young: Emm, sedapnya air coklat ni.
Jimin: Kan. Tambah pulak hari hujan camni. Lagi sedap.
Ga Young: Betul. 

Mereka pun menikmati minuman itu. Tersenyum mereka sesama mereka.
Jimin: Ga Young, aku nak tanya kau something.
Ga Young: Tanyalah.
Jimin: Kau tak teringin nak bercinta ke?
Ga Young: Mestilah nak. Tapi aku belum jumpa Mr Right aku, camne nak bercinta.
Jimin: Apa ciri2 Mr Right kau?
Ga Young: Aku tak kisah sangat. Yg penting dia boleh sayang aku dengan dengan tulus dan kenalah hensem.

Tersenyum Jimin mendengarnya.
Jimin:Nak hensem je kau ni kan?
Ga Young: Biarlah.
Jimin: Kalau kau tak jumpa mr right kau tu, camne ehh?
Ga Young: emm, lau aku tak jumpa, kau jela jadi Mr Right aku. Tapi kalau kau still single.
Jimin: Jinjja? Promise?
Ga Young: Ne. Promise.
Mereka mengikat janji dengan melipatkan jari kelinking mereka. 

"Ding." Bunyi isyarat handphone mengembalikan Jimin ke alam nyata. Punat telefon ditekan.
Jimin: Ne omma. Jimin balik sekarang.
"Aku masih pegang janji kau Ga Young." Jimin pun bergerak pulang bersama hati yang sedih. 

Bersambung...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…