Langkau ke kandungan utama

Cerpen Fanfic: Saranghae My Mr. Right (Part 6)

SARANGHAE MY MR RIGHT (PART 6)

Ga Young berjalan lesu pulang ke rumahnya. Air mata yang mengalir diseka perlahan. Entah kenapa hatinya tiba2 terasa sedih dengan sikap Jimin terhadapnya. Terasa sunyi jiwanya. Sampai di rumahnya, dia meletakkan barang2 yang dibeli di dapur. Dengan perlahan dia menapak naik ke tingkat atas. Kedengaran suara adiknya menyanyi di biliknya. Dia pun masuk ke bilik adiknya yang terbuka pintunya. 

Ga Young: Taehyung ah.. 
Taehyung: Wae nuna. 
Terperanjat Taehyung melihat kakaknya masuk ke biliknya tiba2. Dilihat kakaknya muram. Di labuhkan punggung di atas katil sebelah kakaknya.
Taehyung: Kenapa ni nuna?
Ga Young: Tae, Jimin ada bagitahu kamu apa2 tak?
Taehyung: Anio. Takde.Wae? Nuna gaduh dengan dia ke?
Ga Young: Entahlah Tae. Tiba2 je dia nak jauhkan diri dari nuna. Nuna ada buat salah dengan dia ke?
Taehyung mengeluh lantas memeluk kakaknya.  

Ga Young: Dia selalu tak macam ni tau. Dia sekarang ni macam dah tak nak kawan dengan nuna je. Nuna sedihla
Ga Young melentokkan kepalanya di bahu Taehyung.
Taehyung: TaeTae nak tanya nuna. Apa perasaan nuna rasa sekarang?
Ga Young: Nuna ..Entahlah. nuna rasa sedih, rindu, kecewa ..Semua ada. 
Taehyung: Nuna cintakan Jimin?
Ga Young terus mengangkatkan kepalanya dan memandang Taehyung.

Ga Young: Tae, soalan apa kamu tanya ni?
Taehyung: Nuna sebenarnya cintakan Jimin tapi nuna yang tak sedar. And, sebenarnya Jimin cintakan nuna.
Ga Young: Bwo? Jimin cintakan nuna? 
Taehyung: Betul. Dia dah lama cintakan nuna. Dia tak pernah bercinta dengan orang lain sebab dia masih tunggu nuna. Dia tetap pegang janji dia dengan nuna.
Ga Young: Tapi kenapa dia tak pernah terus terang dengan nuna?
Taehyung: Sebab dia takut nuna tak boleh nak terima dia.

Air mata laju mengalir di pipi Ga Young. Taehyung memujuk kakaknya. 
Taehyung: Belum terlambat untuk nuna mengubah keputusan nuna.
Ga Young: macam mana nuna nak buat.
Taehyung: Lau nuna cintakan dia, nuna kena kejar cinta nuna tu. 
Ga Young mengesat air matanya. 
Ga Young: Ne. Arasso. Nuna nak pergi jumpa dia. 

Baru dia hendak berjalan keluar dari bilik, handphone Taehyung berbunyi. Taehyung pun menjawab. Tiba2 saja wajahnya pucat. 
Taehyung: Nuna...
Ga Young: Kenapa?
Taehyung: Jimin...dia excident.
Ga Young: Apa??

*************************************
Flashback:
Sewaktu Jimin berjalan pulang ke rumahnya dengan lesu. Tanpa memandang kiri kanan, dia melintas jalan. Tanpa disedari ada sebuah kereta bergerak laju melanggarnya. Jimin terus jatuh rebah tidak sedarkan diri. 

(Di Hospital)
Ga Young masuk ke ruangan tempat Jimin dirawat. Keadaam Jimin masih belum sedar. Dengan perlahan dia melabuhkan duduk di kerusi. Jari jemari Jimin dicapai . Air mata yang ditahan akhirnya pecah.
Ga Young: Jimin ssi, why you do this to me? Please wake up. I want to say that i love you so much.
Teresak-esak Ga Young menangis. Tiba2 jari2 dalam genggaman Ga Young bergerak. 

Ga Young: Jimin ssi...
Ga Young memanggil Jimin perlahan. Perlahan-lahan  Jimin membuka matanya. Dia dapat melihat dengan jelas wajah Ga Young.
Jimin: Ga Young ssi...
Ga Young terus tersenyum melihat Jimin sudah sedar.
Jimin: Why you crying? Please don't cry.
Ga Young: Jimin..kenapa awak tak bagitahu saya? 
Jimin: mianhae Ga Young ssi. Saya tak nak awak bencikan saya.
Ga Young: anio. Saya takkan bencikan awak. Saya cintakan awak. 
Jimin: Nado. Saya juga cintakan awak.
Ga Young: Jimin ssi..Saranghae my Mr. Right.
Jimin: Saranghae my Miss Right

Akhirnya cinta mereka bersatu. Hubungan Ga Young dan Jinyoung juga sudah putus.

~DONE~

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…