Langkau ke kandungan utama

First Ramadhan in 2013

Assalammualaikum....
Alhamdulillah, dapatlah kita sama-sama menjalani ibadah bulan Ramadhan bagi hari pertama hari ni...Mudah-mudahan dapatlah kita sama-sama berpuasa penuh bagi tahun ni....
Bagi kaum lelaki, tiada alasan keuzuran ye untuk tidak berpuasa...Letih ke penat camne pun, puasa tetap WAJiB ditunaikan, bukan sekadar solat sahaja yang wajib..Kerana, ibadah puasa adalah termasuk dalam Rukun islam yang ke-3...Pandai adik2 sume...
Tapi walaupun bagi kaum perempuan, walaupun anda diberi cuti oleh Allah, maka ia bukanla satu alasan untuk anda tidak berpuasa jika tidak mengalami keuzuran..Jika memang anda boleh berpuasa, maka puasala...
Bersempena bulan Ramadhan yang mulia ini, aq dengan ini, aq Cik Naziah bt Mat,(ehh...formal la lak...) ingin menyusun 10 jari nak mintak maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki jika dalam tempoh aq berblogging ni telah menyinggung perasaan,mengguris hati mana-mana pihak sama ada sengaja atau tak sengaja..Sesungguhnya, aq hanyala insan biasa yang xlari dari melakukan sebarang kesilapan...
Selamat menyambut Bulan Ramadan yang mulia tahun ini,semoga kita mendapat rahmat dibulan yang mulia ini...
Solat sunat Tarawih dan amalan sunat pun lau boleh jangan ditinggalkan..Barula kita mendapat pahala yang berlipat ganda...
So, asanya sampai sini jela dulu entri hari ni...Nanti ada masa kita blogging lagi..
Sekian,wassalam...

p/s:- hari ni kena teruk dengan lecturer penyelia Tourism Projek masa presentation Pre-Viva ptg td,aduhhh...sadis..Menangis group aq sume,isk3...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…