Langkau ke kandungan utama

Semangat Hari Raya..

Assalammualaikum....

Wahh3, lagi lebih kurang 2 minggu sahaja ag umat islam diseluruh Malaysia akan menyambut bulan Syawal....Alhamdulillah kita bakal bertemu jugak bulan syawal yang  mulia dan dapat menyambut hari raya...

Tapi, raya2 jugak...Janganlah kita lupa untuk maaf-bermaafan sesama kita dihari raya..Lupakan semua sengketa yg berlaku, bak kata pepatah....Buang yang keruh,ambik yg jernih.....Chewahhhh, bersastera pulak aq,huhuhu....

Macam mana dengan persiapan raya korang????Dah beli baju raya ke? Baju raya warna apa??? Kueh raya beli ke buat tahun ni?? Soalan2 ni mesti akan ditanya setiap tahun nak menjelang Syawal kan?? Haish, dah jadi kewajipan dah soalan2 tu...Aq tahun ni berkemungkinan besar aq takkan beli baju raya sebabnya, aq perlu save bajet untuk "Final Project" aq, huhu...Sadis gila derrr!!!!!... Tapi tak mengapala, baju tahun lepas pun ada ag,hahaha...

Time hari raya je mesti popular dengan makanan wajibnya....Apalagi lau bukan ketupat, nasi impit haa....
Aq xberapa suka sangat ketupat or nasi impit,hehe...Tapi lau sebut pasal kueh raya macam kueh "Suci dalam debu", "Almond London", Kueh makmur", memang dalam beberapa saat ja mesti habeh,hahaha....

Hari raya ja mesti akan meriah dengan bunga apinya, bunyi mercunnya dan lagu raya,huhu...Better xpayahla maen dengan mercun tu, BAHAYA!!!!!!....Bunga api????Ok boleh gagahla lagi...Tapi bila lagu hari raya dimainkan,wahh...lgla excited nak sambut raya.huhu...Banyak lagu2 hari raya yg famous dari dulu sampaila skang...

Aq paling sukakan lagu hari raya dari Datuk Siti Nurhaliza..Best and sayu je bila dengar,isk3....Okla, asanya setakat ni dulula kot...Sebelum tu, aq nak ucapkan, bukannya apa takut aq xdapat nak update blog nantinya,huhu ...

"Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin selama aq berblogging ni...Jika ada salah dan silap selama aq mengarang di baby blog aq ni???"..Jika pulang ke kampung tu, hati2la memandu...Biar lambat, asalkan selamat...Jadila pemandu yang berhemah...

Ok,terimala lirik lagu ni,khas utk korg sume...

Aidilfitri Di Alaf Baru-Artis SRC...
Terdengar syahdu gema suara takbir
Tandanya tiba Syawal mulia
Kita beraya bersama berganding bahu
Sambut lebaran di alaf baru
Di Aidilfitri seiring kita berpadu

Selamat Hari Raya
Diucapkan kepada semua
Marilah kita meraikan
Lebaran dengan keazaman
Melangkah menuju wawasan
Bermaafan sesama kita
Lupakan semua sengketa
Jalinkan rasa muhibbah
Kan berseri hari raya
Aidilfitri tambah ceria
Menyambut raya biarlah berpada-pada
Jangan dilupa pada yang tak terdaya
Pada mereka bantulah seikhlas rela
Agar mereka turut merasa
Bersama kita gembira di hari raya
Selamat Hari Raya
Diucapkan kepada semua
Marilah kita meraikan
Lebaran dengan keazaman
Melangkah menuju wawasan
Bermaafan sesama kita
Lupakan semua sengketa
Jalinkan rasa muhibbah
Kan berseri hari raya
Aidilfitri tambah ceria
Kan berseri hari raya
Aidilfitri tambah ceria

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…