Langkau ke kandungan utama

Entertainment : Idol "Muka Genius"

Hai...

Satu istilah baru telah menjadi popular di Korea sebelum ini iaitu "Muka Genius". Istilah ini merujuk kepada muka seseorang yang kelihatan seperti genius. Ya! Itulah maksudnya "muka genius", orang itu tak semestinya bijak, tapi hanya melihat pada mukanya,imej dan perangainya dah memberi gambaran "seorang yang bijak" kepada orang lain. Oleh itu, dia dah memenuhi standard "muka genius". Mari kita lihat siapakah yg dipilih sbg calon "muka genius". 


1) BTOB SUNGJAE
Kenapa Yook Sungjae boleh dikenali sebagai "muka genius"? Jangan2 sebab dia pernah membintangi "School 2015"? Haha, sebenarnya sebab yg paling utama ialah dia kelihatan kacak dan penampilan luarannya  sangat sesuai dengan gaya genius. Ada juga fans yg mengatakan bahawa Sung Jae yg duduk diam itu betul2 kelihatan macam "muka genius", tp semua itu imaginasi ini akan hilang jika dia mula bercakap,haha...


2) INFINITE L
L tak payah buat apa2,hanya berdiri di sana dah kelihatan macam pemotretan. Bukan saja fans malahan staf yang pernah bekerjasama dengannya juga memuji dia mempunyai wajah yg sempurna! Dan L memberi satu gambaran dia seorang yg bijak, jadi tak salah jika diberi gelaran "muka genius."


3) SHINee MINHO
Gambaran orang lain tentang Minho ialah seorang senior yg kacak. Lebih2 lagi kaki panjangnya dicemburu ramai itu serta senyuman yg mesra,rasa cukup "Shinny". Keinginan yg kuat menjadikannya ingin menang dlm membuat apa2! Dengan momentumnya yg ingin menang, fikiran Minho pasti berbeza drpd orang biasa, jadi gelaran "muka genius" memang cocok dengannya. 


4)SEVENTEEN MINGYU
Tak usah cakap banyak, tengok gambarnya sudah tahu Mingyu cocok dengan gelaran "muka genius" Tapi berbanding dengan hipster seni, Mingyu lebih sesuai menjadi putera "muka genius".


5) EXO D.O.
D.O. memang cocok dengan becermin mata. Dia kelihatan bijak bila setiap kali memakai cermin mata. Haha~ D.O yg bercermin mata sepadan dengan gelaran "muka genius"! 

Sumber: Epop Malay,edisi Mac 2017,ms. 74 & 75

~DONE~ 

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…