Langkau ke kandungan utama

Midnight Talk #2


Hai,assalammualaikum...

Sebut pasal kpop ja semua orang tahu,banyak fans, tak kurang jgk banyak yang bash..Tak semestinya,tak semua kpop tu jahat,buruk ke apa..Lau kita pandang positif padanya,makanya positifla..Lau negatif,makanya akan negatifla wehh!Asalkan tahu mana baik buruk dhlaa..:)

Aku ni sehari tak play korean song sehari memang tak sah.Semua yg rapat dengan aku dah masak dengan peel aku ni.Dalam handset,laptop beratus-ratusan lagu korea.Bukan setakat lagu,video klip,pic semua ada.Even,dlm wechat,i.g,twitter aku semua pun banyak dgn korea saja banding dgn pic sendiri,huhu..Ketagih sangat ke ni??

Ok, nak story macam mana aku boleh terjebak dlm kpop ni.First, aku hanya minat korean drama ja masa time sekolah dulu tapi taklah terlampau sangat.Nak tengok drama korea (sampai sekarang) tengok kat tv biasa saja.Rumah kami ni takdak "kuali" (ASTRO) oii..T_T

 Lepas SPM (masuk poli) aku baru start ketagih dengan kpop nihh.Aku mula kenal kpop ni dengan lebih mendalam. Sampaikan sanggup beli majalah untuk baca artikel retis2 kpop saja.Mula2 aku akan dengar lagu2 dorang dulu.Dah start suka barula aku akan google profile,fakta dan segalanya pasal depa semua.Tak cukup dengan google, aku pegi search kat youtube pulak,haha..Then, aku akan mula fallin in love pada salah sorang or beberapa orang ahlinya (bias). Asal nak tengok video depa,mesti akan aim kat orang2 tertentu tuhh,huhu..

Karekter member2 yg berjaya menarik perhatian aku:
• Funny/ happy go lucky
• hyper
• handsome,cute tu bonusla
• tinggi **aku kan suka lelaki yg tinggi,of coursela lau idol tu tinggi lagi mak suka,haha**
• banyak bercakap
• nice voice when singing/ best high note
• best dancer

Ranking K-Idol/ group yg aku start minat: 
1) SUPER JUNIOR
2) SS501
3) BEAST
4) U-KISS
5) INFINITE
6) EXO
7) BANGTAN BOYS (BTS)
8) SEVENTEEN
9) VIXX
10) GOT7 (the latest be a fans) 

~ DONE ~

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…