Langkau ke kandungan utama

Hipokrik Dalam Bercouple????

Assalammualaikum…

***Hipokrik=Kepura-puraan/Berpura-pura***

Perghhh…tajuk..Kemahen bukan maen lagi panas,hahhaha..Sapa yang baca ni confirm ada yang mendidih sebab berperangai sedemikian,hehehe…Ok,sorry…Takdak niat aq nak kutuk ka apa ka??Tapi aq ada sebab kenapa story ni aq cuba untuk aq bukak..Pada pendapat peribadi aq sendiri sesetengah orang pasti bersikap sedemikian dalam bercouple..And aq pun tak nafikan aq jugak bersikap sedemikian,hehhe..Termengaku pulak..

Ala,standardla sikap camtu dalam relationship..Memang akan adala jugak sikap camtu,tak banyak pun sikit atleast..Ok, kenapa aq kata macam tu??..Actually, sikap camtu mungkin lebih kepada kaum perempuan..Ops,sorry, aq bukan nak kutuk perempuan..Aq pun perempuan gak..Cuma aq bagi pendapat based on the reality story and issue.Reality sikap hipokrik ni akan dapat lihat melalui perbezaan sikap sebenar semasa bercinta-cintun sehingga selepas berkahwin.

Kenapa??Bagaimana??Aq terangkan supaya nampak lebih mudah untuk pemahaman hampa suma naa..Sebenarnya semasa bercouple, tak semua sikap sebenar seseorang tu akan dapat ditunjuk semasa couple.Then, sikap sebenar tu akan terkeluar setelah berkahwin.Lebih kurang macam rahsiakan hal yg sebenar.Lau tak rahsia pun maybe dia “cover” dengan sikap “Hipokrik” ni…Yela, takkanla nak tunjuk bad attitude depan kekasihnya,mestila nak tunjuk yg dia tu 100% perfect baik supaya tak kena reject,bahahahha…

Contohnya yang paling simple and paling senang untuk korang faham seperti ni, semasa bercinta, amatla payah nak cakap kasar dengan pakwenya..Kononnya bajet cakap lemah-lembut,lemah-gemalainya..Suara pun dimerdukan bak buluh perindu baq hanggggg..Pastu memang jadi terlebih sopan-santunnya lagi.Pendek katanya,memang perempuan melayu terakhirla senang kata.. Padahalnya,bukan camtu pun sikap sebenaqnya haa..Then, bila dah kawen, terbukakla perangai sebenaq dia..Perangai sebenaq macam, pemalas, cakap kasar, dan macam2la yg tak menunjukkan macam perempuan melayu….

 Tapi, sebenarnya tak semuala yang berperangai camtu..Hanya sesetengah je..Pada pendapat aq, better tak perlu la nak hipokrik sangat..Rasanya berterus-terang lagi baik..Sebab lau seseorang tu betul2 ikhlas sayangkan kita,dia mesti boleh terima segala kekurangan dan kelemahan kita..Tapi, depends la setiap individu tu macam mana dia handle dia punya relationship..Dia nak hide dia punya kekurangan dia or tak???Lagipun, tak semua orang sempurna dalam dunia ni…

Aq pun mintak maaf jugakla dalam entry ni lau ada ayat2 yg menyakitkan hati hampa baca..Aq tak dak niat pun nak kutuk,just nak share pendapat jerrr..Sorry ea..Aq pun mengaku jugakla kadang2 aq pun hipokrik jugak sebab nak tutup aq punya kelemahan dan kekurangan aq,hehehe…Tapi takla semua perkara..Misalnya,masa aq dgn A.F dedulu, lau dia tengah angin dengan aq, aq kena jadi “air” untuk lembutkan hati dia walaupun aq tawu tu bukan salah aq, dan aq jugak bengang dgn dia..Sebabnya,aq tak boleh sama naik angin dengan dia sebab aq takut aq akan keluarkan perkataan2 yang boleh sakitkan hati dia.Tambahan lak, dia jenis cepat baran.Aq pun kadang2 baran jugak..So, tu dari sudut hipokrik yg positif sebab tak nak timbulkan masalah yg lebih besar.Tapi aq tak boleh nak tipu diri aq yang aq sebenarnya kuat jeles,hahahha….

Okla, lau hampa ada sebarang komen,cadangan or kritikan,jangan segan silu untuk tulis kat bawah ni naaa..Sekian,byee…

p/s: Drama filipina Temptation Of Wife tu best gilerrrrrrr arrrr,tak jemu aq tengok,weeee….


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…