Langkau ke kandungan utama

Cerpen Fanfic: Park's Family (Part 1)

CERPEN FANFIC: PARK's FAMILY (PART 1)


Pelakon2:
1) Park Seo Joon as Park Seo Joon
2) EXO Chanyeol as Park Chan Yeol
3) BTS Jimin as Park Ji Min
4) Twice Jihyo as Park Ji Hyo
5) BTS Jungkook as Jeon Jungkook
6) Kim So Hyun as So Hyun

Intro:
Hai, annyeonghaseyo. Namaku Ji Hyo. Aku berumur 21 tahun. Aku mempunyai 4 adik beradik dan aku merupakan anak bongsu, and aku sorang je girl dalam familyku.Yang paling manja,heheh... Aku tinggal bersama abang2 aku sejak kedua ibu bapa kami meninggal. Let me introduce my siblings.

Abang sulungku, Park Seo Joon. Umurnya 28 tahun. Dia seorang model dan pelakon yang popular. Apalagi, popular di kalangan perempuan,hehehh. Seo Joon oppa seorang yang agak tegas dengan adik-adiknya tapi seorang yang sangat penyayang. Walaupun dia selalu sibuk dengan kerjanya sebagai pelakon, tapi dia akan sentiasa mengambil berat hal2 adiknya. He so caring. Sebagai anak sulung, tanggung jawabnya menggantikan peranan ayah jatuh ke bahunya. Aku kesian sangat pada dia, kerana sentiasa bekerja kuat bagi menjaga kami adik beradik. Jadi kami adik beradik mesti menjaga diri kami dengan baik and tak akan membebankan diri dia. 

Abang keduaku, namanya Park Chanyeol, berumur 26 tahun. Abang keduaku ini sangat bising. Dia dan abangku yang seorang lagi merupakan "mood maker a.k.a mood booster" dalam family kami. Takde diorang, sunyilah hidup kami. Chanyeol oppa ni pandai masak tau. Lau kami sangat lapar, dia selalu akan masakkan buat kami walaupun hari dah terlampau lewat. Tapi Chanyeol oppa juga pandai dalam bidang muzik. Dia boleh main gitar & drum, pandai rap, pandai composed lagu. Pendek kata, serba bolehlah. Oppaku ini masih belajar di universiti. Jika tiada kelas atau ada masa lapang, dia akan membuat muzik di studionya dalam rumah kami. Aku sangat rapat dengan Chanyeol oppa sebab aku boleh kongsi apa saja masalah dengan dia. Dia pendengar yang baik.

And the last one. I want to introduce my twinbrother.Park Jimin namanya. Dia oppaku yang paling sweet dan sangat comel. Sampai kadang2 aku sampai terasa suka nak buli dan sakat dia. Tapi kadang2 dia pun suka buli aku. Almaklumlah, aku je girl dalam family kitorang. Jadi, hubungan kami sangat rapat walaupun selalu bergaduh. Abang kembarku ini, handal dalam menari terutama dalam modern kotemperary dance. Dia selalu menjadi wakil sekolah kami untuk membuat persembahan dalam setiap event yang di adakan di sekolah kami. Dia dah banyak memenangi pertandingan2 menari tak kira di sekolah atau luar sekolah bersama teamnya. 

Inilah keluarga kami. Our "Park's Family".  Walaupun masing2 agak sibuk dengan aktiviti masing2, tapi tetap ada masa untuk kami berkumpul bersama-sama untuk berkongsi cerita. Hubungan kami tetap rapat. Abang2 aku pasti akan sentiasa menjaga dan melindungi aku jika aku dilanda masalah. Aku sangat sayang pada mereka. So, this our story. :)

Bersambung....

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…