Langkau ke kandungan utama

Entertainment | My Favourite Bangtan Bomb Pt #2

Hai, Assalammualaikum...

Haritu aku dah share entry pasal video Bangtan Bomb yang jadi pilihan or kesukaan aku kan.

Link entry sebelum ini: Tengok sini

Jadi, hari ni aku akan sambung lagi di Part #2.Harap tak membosankan :)


1) [ENG] 150903 BOMB- Becoming Younger Brother
Duration: 2:48 min

• Betting time that was suddenly started. J-Hope dengan Jimin main daun terup.
• Picking the joker in 5 tries! If Jimin picks the joker, Hobi is going to become is Dongsaeng forever.
• if he doesn't pick a joker, he has to do whatever Hobi hyung wants at any time.
• After 2 trial, Jimin berjaya dapat joker.Tengok betapa excitednya budak ini,haha..Naughtynya dia bila buli J-Hope,haha..
• Dia asyik panggil J-Hope dengan panggilan tak formal.Muka J-Hope yg marah tak nampak macam marah tu still cute,huhu..Maybe dia tahu Jimin bukan niat nak membuli tapi sekadar mengusik.Sebab tahu Jimin sayangkan abangnya.Kat belakang, V tak reti duduk diam sungguh,haihh..



2) [ENG] 131127 BOMB- Rap Monster's change Magic Show!
Duration: 00:29 

• Jin: Rap Monster said he's going to show us super cool magic trick.
• First, RM transforming into a tissue
• Then, transforming to V, then to Suga and back to Rap Mon. 
• Ce tengok pada J-Hope kat belakang.Kelakau gila tengok reaction muka dia,hahaha...


3) [ENG SUB] Bangtan Bomb- 'Baepsae' Dance Practice 흥 (Excited) Ver.
Duration: 04:36

• Tak tahu nak describe cam na, tapi aku dah tergelak pada Suga dengan V,kuikui..Kenapa? Suga menari kelakar sungguh,dah macam orang tua.Sesuaila dengan gelaran 'grandma' dia tuhh,huahua..
• Si V plak kat hujung video, dia tendang punggung si J-Hope.Aku tak faham apa motif dia,Lol..

~DONE~

OFFICIAL BANGTAN BOMB: @bangtantv
ENG. SUB: @bangtansub

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…