Langkau ke kandungan utama

Produk | Tempahan Cornell Induction Cooker Dah Sampai

Hai,assalammualaikum..

Entry dipostkan lagi hari ni...Ok, story dimulakan,muahehe..
Hari Ahad hari tu (21 haribulan) aku ada order Cornell Induction Cooker untuk mak aku.Kebetulan pulak dapur gas rosak,tak tahu apa puncanya. And, kebetulan lagi,mak aku ada tengok kat Tv9, Cj Wow Shop ada siarkan produk dia Cornell Induction Cooker tuhh yg harganya hanya RM199..Apalagi, mak aku berminat suh aku orderkan..

Dengan line data Celcom yang ada nihh, aku gigih download apps Cj Wow Shop.Aku pun buat akaunnya,then orderla..Camna nak order? Nantila bila free aku explainkan.,huhu..**lau rajin**

Lepas dah isi form dlm apps tu,akan dapatlah mesej pengesahan tempahan yg dihantarkan ke nombor phone.



Ok, dalam screenshot kat atas tuhh, mesej yg pertama kat atas tuhh, mesej yg aku dapat lepas dah order. Sebab hari tu hari yg aku order.

Aku decide nak bayar masa hari penghantaran or in english Cash On Delivery.Dalam form tu ada bagi dua cara nak buat pembayaran lau tak salah aku.

Pertama: melalui kad kredit/ debit
Kedua: cash on delivery.

Lepas dah 3 hari order,hari ni dah dapat dapur Cornell tu yg dihantar oleh GD Express.



Nilah rupa Cornell Induction Cooker tuhh..Ohya,selain dapat dapur tu, diberikan sekali dengan satu periuk.Bolehla buat sup ke apa ke kan..Dapur ni senang je guna, just tekan button2 yg ada kat bahagian bawah. (aku tengok cara nak guna kat dalam Cj Wow Shop)

Ni adalah pertama kali aku online shopping.Sebelum ni tak pernah sekali pun..Dah tahu cara nak order,lepas ni bolehla order yg lain pulak,huhu..Aku teringin nak order rak,tapi save duit dulula..Ni pun order, sebab nak guna..Lau tak, memang masak pakai dapur kayula sampai bila2,huhu...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…