Langkau ke kandungan utama

Hang Out Together For Last Day....

Assalammualaikum...

Setelah kebebasan dari masalah dgn paper final exam aq, akhirnya saat2 yg dinantikan untuk mengaktifkan diri aq pegi tengok wayang akhirnya dpt aq realisasikan,hahhahha.....
  29 haribulan Oktober,sehari lepas exam hari tu aq diajak oleh member aq, Lynn tengok wayang kat Jitra Mall (Aneka)...Wahhh, aq dengan bagai org yg disorongkan bantal pun setuju ajala kan,hahaha....beul ke ni???

Aq dengan member2 kelas aq, Lynn, Asdiana, dgn Mira luangkan sisa2 masa yg still ada sehari ni untuk hang out bersama...Bila lagi kan nak kuar sama2????Lepas ni entah bila lagi leh aq jumpa....

Pada mula, aq xtawu cite apa yg nak tengok..Lynn gitawu  nak tengok cite hantu...OMG, aq yg baru tawu,terkedu...Seriously, aq seorg yg sgt penakut..Tengok cite conjuring pun aq dah tutup muka dgn bantal selimut...En. N yg tawu pun perli2 aq jer,kejam gilaaaa....Aq redha jela..Cite hantu,pun cite hantu la..Citenya adalah "incidious 2"..Yg musim pertama aq xtgk,so xberapa la nak faham jalan cite dia, tp camna pun aq still bleh cuba nak faham cite dia...

Sampai ja J.M terus la g beli tiketnya kat tingkat atas sekali, tingkat 3...
Gila bapak dah lama tak g, harga dia dahpun mahal...Sorang dah RM13....fuhh, kesat peluh aq pun kan....So, pasrah jugak aq lg sekali haaa...Ok, pukul 8 citenya...Apalagi, kami gi la jangjalan kt tingkat bawah,shopping2 barang skit...And kami pun dapatla gak lepaskan "gian" g karok plak sejam, sementara nak tunggu movie...Seriously,aq xberapa nak suka sangat tempat karaoke kt J.M sebab pencarian lagu dia agak susah...

Ok, mengenai movie plak...Not bade jalan cite dia,best walaupun aq dah menjerit dan menutup mata tengok,kahkahkah....

Kami la...
Baju Krabi, Asdiana, 
Yg pakai spect, Mira
Yg tudung biru, Lynn
Sorg lagi??Tak payah wat2 xkenal,hahaha....



Ok,abes sampai sini,bye....

p/s:-kepada rakan2 ku, semoga korang berjaya ye,and maafkan atas kesalahan daku...Semoga kita akan berjumpa lagi....




Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…