Langkau ke kandungan utama

Midnight Talk #5

Hai, Assalammualaikum...

Dah lama betul aku tak bukak entry untuk segmen "Midnight Talk" or in Malaynya Sembang Tengah Malam. Selalu orang layan Midnight Movie, tapi aku buat Midnight Talk,untuk merapu meraban,typing benda yang mengarut untuk buat story kat segment nihh..Memang gila aku😖

Aku tak tahu nak taip apa dalam segmen ni hari ni emm. Tak dak idea nak merapu la weii..Mesti ada yang kata, "lau tak dak idea hang update blog buat apa wei??" Ok, aku memang tak tau nak kasi jawapan apa?? Ok, i get it. Dah ada idea weiii..

Emm, pernah tak ampa rasa pada satu time tu yang ampa rasa nak MENANGIS". Tapi ampa tak tau kenapa,sebab apa ampa rasa nak NANGIS. Means, hampa menangis tanpa sebab?? Tiba2 ja nangis..

Nangis sebab happy? No,bukan! Nangis sebab sedih/kecewa? No, bukan! Nangis sebab kesian/simpati tengok kesusahan org? No,bukan. Nangis sebab tengok org nangis? Pun bukan. Cuma nangis tanpa sebab yg munasabah. Okla, mungkin ampa tak penah nak merasai. Tapi aku ALWAYS ada merasakan.

Tak dak angin,tak dak hujan tetiba saja air mata dengan murahnya gugur. Nak kata tengok ceta sedih,baca novel sedih, mahupun teringat benda sedih tak dak pun. Mata pedih or gatal mata pun lagi la tak. Pendek katanya tak tahu kenapa. Dicari,digali sebab munasababnya pun tak tahu kenapa?emm..
Kadang-kadang dengar lagu sedih,yang tangkap syahdu pun aku still boleh nangis. Kira tanpa sebabla jugak tu. Agak emotional jugakla aku ni,huhu.. 

Dalam situasi tertentu,aku hanya boleh anggap, menangis bukan untuk menarik perhatian or simpati. Tapi lebih kepada melepaskan rasa hati, meringankan beban hati terhadap masalah yg dihadapi. Ya, memang menangis tak boleh selesaikan masalah. Tapi, sekurang-kurangnya dengan menangis dapat melegakan sakit hati,stress tu sekejap.Dah puas nangis, bolehla selesaikan masalah tu dengan tenang. Tu pendapat aku. 

Okla, nak tido. Kita sembang lain kali jela. (Walaupun tak dak sapa yang baca). Annyeong... Bye

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…