Langkau ke kandungan utama

Story About Chim Chim

Hai,Assalammualaikum...


Story hari ni bukan tentang Chim Chim si Jimin dari BTS tu yaa..Tapi tentang anak kucing aku. Kat dalam pic atas tu, (pic yg aku screenshot dari instagram aku) anak kucing baru aku. Memandangkan aku minat member BTS si Jimin tu, jadi aku kasi nama Chim Chim kat dia..Sebab dia terlalu comel lah😄😍

Apa yang aku nak storykan kat sini, adalah kisah2 kehidupan Chim Chim dengan aku,huhu.. Kucing aku yg dulu, yg bertompok hitam kelabu dan putih (aku penah update kat blog sebelum ni) dah hilang ke mana entah keluar tak balik2. Mak aku kata mungkin dah mati.Yelah,dah tua pun. Aku sedih bila tak dak dia sampailah kelahiran Chim Chim ni bersama 4 ekor adk bradik dia yg lain.

Actually, asalnya Chim Chim ni ada 5 ekor adik beradik dia,tapi 2 ekor daripadanya dah mati. Jadi tinggal Chim Chim 3 beradik jaa. Tapi yg lebih dapat layanan kasih syg yg lebih special dari aku hanya Chim Chim jekk.Bukan pilih kasih tapi memang jenis aku,kalau aku dah suka sekor kucing,aku hanya fokus kat sekor tu ja.Tapi, still la jaga 2 ekor tu. Mak aku tak nak bela banyak2,duk membuang pelaburan merata-rata. Termasuk si Chim Chim ni.

Ohya, Chim Chim dgn adik bradik dia ni diberanak oleh kucing sapa ntah. Dia duk mai umah aku sampai beranak anak2 dia dlm almari baju mak aku. Start dr hari tula, nak kena jaga depa.
Nak bandingkan kucing aku sebelum2 ni dengan si Chim Chim,Chim Chim lagi buaih,lagi nakal,lagi manja dari kucing2 aku sebelum ni. 

Ni kisah Chim Chim:
• Kucing aku sebelum ni dia manja2 dengan aku setakat tidur sebelah aku nak berhimpit jaa. Tp Chim Chim ni aku memang tak bagi tidur dengan aku dah sebab hari tu dia tidur dengan aku sampai dia kencing atas katil aku,grrr... Tapi, lau dia manja memang tak laratlaa weii..Nak manja setiap masa. Disondolnya kepala dia kat aku. Dia agak 'pervert' skit sebab suka baring atas dada aku..Kucing aku sebelum ni setakat baring atas perut,kaki or badan aku jaa..Nak manja pun depends pada time2 yg dia nak jaa. Tapi Chim Chim asik nak melekat jaa..Haih.

• Kucing aku sebelum ni lagi BEHAVE dari Chim Chim. Sebab, dia hanya akan melakukan bisnes pelaburan dia hanya dekat luar. Dia takkan berak kencing dalam rumah. Then, dia takkan berani curi makanan lau makanan ada atas meja. kiranya, takkan naik sampai atas meja. Tapi, si Chim Chim ni suka buat pelaburan dalam rumah.Merata-rata.Ajaq pun still tak jalan. Pastu, suka duk curi lauk. pantang ralit sikit,atas meja dia nek curi lauk. terpaksa letak almari takut dia curi.

Emm, conclusionnya kucing aku yg dulu lagi bijak. Aku tak tawu camna nak didik si Chim Chim nihh..Poning mak nak😖.

~DONE~

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…