Langkau ke kandungan utama

Kesibukan Sem 5

Assalammualaikum....

Penat lak aq nak buang sawang2 yg duk bergantung kt blog aq ni haaa...Penat sihhhh...Fuhh,huhhh...Dah brapa lama ek aq xupdate blog aq ek????Aq skang tgh sibuk dgn keja2 assigmen aq,test,quiz,end of chapter,presentation and nak handle event...huhhhh..Pening aq dibuatnya....

Sem ni yang lagi pening, apabila untuk subjek, HT 517- EVENT OPERATiON AND MANAGEMENT, memerlukan kelas aq bergabung dgn kls A (DUP 5A & 5B) untuk menguruskan event sempena minggu Jabatan Pelancongan dan Hospitaliti (JPH)..Memandangkan kos aq (Tourism) merupakan pengarah induk bagi projek event ni, maka dgn rasa tanggungjawabnya, kami perlu bekerjasama dgn kos Hotel & Katering (HOTKAT) untuk menjayakan event ni...

Event kali ni dibuat besar2an, so, segala perancangan perlu dirancang dengan teliti,sbb tu la jugak aq sgt2 sibuk skang ni..Bukan mudah untuk handle event seperti, nila first time aq terlibat handle event cm ni...Risau gak aq...And tak dinafikan jugak, bila bergabung kelas ni, mcm2 perselisihan faham, kata mengata ni ada jugak,nseb bek lagi xsampai gaduh besar haaa...

Aq sebagai AJK Biro Aktiviti/Souvenir, perlu memastikan aktiviti yang akan dijalankan akan dilaksanakan dengan lancar..Aq harap sumenya berjalan dgn lancar,Aminnn... 

Asanya sampai sini dulula kot..Aq pun dh xdak idea nak update apa ag...Tp sebelum aq terlupa gak,semalam aq dgn member2 aq sempat g tgk ceramah anjuran jabatan JRKV kt dewan..imam muda Asyraf datang tu,hehhe...Besttt...Tajuk ceramah dia pun best.."Cinta Atau Cita2"...Sesuaila dgn masalah aq ni haa..

Ok,done..Jgn nk harap nk tgk gambar dia masa ceramah tu,sbb aq xamek pun gambar dia,hahaha...


banner event yang dihandle oleh kami,bebudak DUP..

p/s:-tahniah kpd rakan sekolah ku, diatas pernikahan mereka...semoga kekal bahag
ia ke anak cucu..


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…